Ομιλία του Σίμου Κεδίκογλου στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της ΝΔ
  •  

    «Πρέπει δώσουμε τέλος στην «ασφυξία» που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην οικονομία. Πρέπει να δώσουμε οξυγόνο στην  πατρίδα μας, πρέπει να παλέψουμε πρώτα να γίνουμε εμείς καλύτεροι και μετά να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά την ομιλία του στο 10ο  Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της ΝΔ, υπογραμμίζοντας: «είμαστε όλοι Νεοδημοκράτες και παλεύουμε για την πατρίδα μας».Ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την κοινωνία και με τη βάση της παράταξης, επισημαίνοντας, ότι θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους όσον αφορά στα λάθη του παρελθόντος φροντίζοντας, παράλληλα, να μην επαναληφθούν. 
    Άσκησε, επίσης, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για έναν πρωτοφανή καταστροφικό συνδυασμό ανικανότητας, ιδεοληψίας, αλαζονείας, αυταρχισμού, καθεστωτικής νοοτροπίας και λαμογιάς, λέγοντας ότι η ΝΔ δικαιώθηκε διαχρονικά. 
    Ακολουθεί η ομιλία:
    Φίλες και Φίλοι,Θα τολμήσω να προβλέψω ότι το 10ο Συνέριο της ΝΔ θα αποδειχθεί ιστορικό,  πρέπει να αποδειχθεί ιστορικό είναι χρέος όλων μας από τον αρχηγό μέχρι το τελευταίο μέλος, γιατί έρχεται σε μία καθοριστική καμπή της ελληνικής ιστορίας και όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στο τέλος του πρώτου κύκλου της μεταπολίτευσης,  έρχεται στο τέλος των λαϊκισμών. 
     
    Τελειώσανε τα ψέματα. Η ΝΔ άντεξε, δικαιώθηκε διαχρονικά. Δικαιώθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που μας έβαλε στην Ευρώπη, δικαιώθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που επέμενε για την ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων και αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα σε αυτό το σημείο, δικαιώθηκε ο Κώστας Καραμανλής που προειδοποιούσε για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων που τότε σε σύγκριση με αυτά που ελήφθησαν στη συνέχεια ήταν τίποτα. Δικαιώθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς που τώρα όλοι αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνησή του ήταν η καλύτερη στην αντιμετώπιση της κρίσης. Δικαιωθήκαμε διαχρονικά, η παράταξή μας δικαιώθηκε, οι αρχές, οι ιδέες μας και πολύ σωστά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν  υπάρχουν πια  καραμανλικοί, δεν υπάρχουν μητσοτακικοί,  σαμαρικοί  τελειώσανε αυτά, είμαστε όλοι Νεοδημοκράτες και παλεύουμε για την πατρίδα μας. 
     
    Σύντομα θα κληθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες διακυβέρνησης  και θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα απ’ ότι το 2012 και ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολα ήταν τότε. Δεν σκεφτόμαστε το κόστος , γιατί το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι πολλαπλάσιο από το όποιο πολιτικό κόστος μπορεί να φορτωθούμε και πρέπει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε την πατρίδα μας.
     
    Για ποια κυβέρνηση μιλάμε; Γιατί  τώρα ανακαλύψαμε ότι υπάρχει και κάβα μνημόνιο,  εκτός από τρίτο μνημόνιο υπάρχει στην άκρη και τέταρτο μνημόνιο, τα ταμεία αδειάζουν, η Ελλάδα έχει γίνει ένα  ξέφραγο αμπέλι. Σκοπιανοί στη Μακεδονία , Τούρκοι στα νησιά. Έχουμε έναν πρωτοφανή καταστροφικό συνδυασμό από αυτή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένα συνδυασμό ανικανότητας, ιδεοληψίας, αλαζονείας, αυταρχισμού, καθεστωτικής νοοτροπίας και λαμογιάς, για να εξηγήσω: 
     
    Ανικανότητα, γιατί δεν μπορούνε ακόμα και τα στοιχειώδη, δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορα της χώρας.  Αυταρχισμός, γιατί που ξανακούστηκε υπουργός Δικαιοσύνης να μπουκάρει σε σύσκεψη Δικαστικών ή ο υπουργός Υγείας να παίρνει τη λίστα των γιατρών που είναι να προσληφθούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ να την αλλάζει και να βάζει τους δικούς του. Αλαζονείας, γιατί ο υπουργός Επικρατείας ουσιαστικά λέει, «το κράτος είμαι εγώ», γιατί παίρνει τις αρμοδιότητες που το Σύνταγμα λέει ότι ανήκουνε στο Κράτος, στην Ανεξάρτητη Αρχή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξισώνει την κυβέρνηση με το Κράτος θα  ξέρετε μόνο οι μπολσεβίκοι τα έκαναν αυτά και παίρνει ο ίδιος τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες μιας Ανεξάρτητης Αρχής γιατί το Κράτος είναι αυτός! 
     
    Καθεστωτικής νοοτροπίας γιατί βλέπουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μία πρωτοφανή απόπειρα άλωσης του Κράτους. Βλέπουμε την κατάργηση των Ανεξάρτητων Αρχών, βλέπουμε   τις διώξεις των δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης και βλέπουμε και εκκαθαρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις στα Σώματα Ασφαλείας που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ καθαρίζουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και του Υπολοχαγού, αλλά και λαμογιά γιατί μας φέρνουνε νύχτα σωρηδόν ντροπολογίας με «ν» μπροστά για να σβήνονται πρόστιμα λαθρεμπορίας για να δίνονται απ’ ευθείας αναθέσεις χωρίς καν εγγυητική επιστολή δεν έχουν ξαναγίνει αυτά, πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό και θα φύγουν αλλά πρέπει και εμείς να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Από τώρα και πέρα  μόνο αλήθειες, μόνο αυτό που μπορούμε να κάνουμε και θα κοιτάξουμε να μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. 
     
    Υπογραμμίζω, η Νέα Δημοκρατία δεν επιτρέπεται να λαϊκίζει. Και είναι ξένος ο λαϊκισμός προς το DNA  της , αλλά και γιατί όποτε η ΝΔ λαϊκίζει οι συνέπειες  είναι πολύ σοβαρότερες ,γιατί να θυμόμαστε και τα λάθη μας. Τη λέξη αντιμνημόνιο εμείς τη βγάλαμε και οι συνέπειες ήταν σοβαρότατες. Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί στην αυτοκριτική μας. Πρέπει να εξηγήσουμε να καταλάβουμε και να μην ξανακάνουμε, το γιατί δεν τρέξαμε πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις αφού τις πιστεύαμε. Γιατί δεν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί, ακόμα καλύτεροι, δεν πρέπει να ξαναγίνουν τα ίδια λάθη. Και πάνω απ’ όλα δεν πρέπει να ξανακοπούνε οι δίαυλοι επικοινωνίας μας με την κοινωνία, με τη βάση μας. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος και το Συνέδριο θα είναι μία αρχή να μην επαναληφθεί. Πρέπει να είναι ανοιχτή , διαδραστική η σχέση μας. 
     
    Φίλες και φίλοι,
     
    Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι γιατί η επόμενη ευκαιρία μας θα είναι η τελευταία όχι για εμάς, για την πατρίδα. Αν η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τα καταφέρει η Ελλάδα δεν θα έχει πια καμία ελπίδα. Πρέπει να τα καταφέρουμε. Ο Κυριάκος ανέλαβε μία πολύ δύσκολη αποστολή. 
     
    Όμως έχει κάνει την πιο δυναμική εκκίνηση που έχω προσωπικά δει πολιτικό αρχηγό να κάνει, την έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο, οι καταστατικές αλλαγές είναι στη σωστή κατεύθυνση,  επιτέλους ,αποκτά θητεία ο πρόεδρος της ΝΔ γιατί ξέρετε κάποτε με είχε ειρωνευτεί ένας δημοσιογράφος, μου είχε πει ,ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι σαν τους Μητροπολίτες ή πεθαίνει ή παραιτείται δεν υπήρχε άλλος τρόπος.  Πρέπει να ολοκληρώσουμε τις καταστατικές αλλαγές και το επόμενο βήμα είναι το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και γίνεται σοβαρή δουλειά σε όλους τους τομείς γιατί πρέπει οι αποφάσεις μας να είναι  έτοιμες , η επόμενη κυβέρνηση το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχει χρόνο. Συνεπώς, υπάρχει ένα ιερό τρίπτυχο: επενδύσεις, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να υπηρετήσουμε αυτό το ιερό τρίπτυχο. 
     
    Και επίσης και εδώ είναι τα δύσκολα. Πρέπει να δώσουμε πολιτική απάντηση συνολική, κυβερνητική στο πιο κρίσιμο ερώτημα των καιρών. Πόσο και πώς πρέπει να πληρώνουν οι Έλληνες για τι είδους Κράτος,  γιατί έτσι όπως έχουν σήμερα το πράγματα ο σημερινός λογαριασμός με το σημερινό Κράτος δεν βγαίνει, βλέπετε μία φοροκαταιγίδα γιατί ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω απ’ όλα να συντηρήσει τον εκλογικό του στρατό , μία φοροκαταιγίδα που φέρνει ασφυξία στην οικονομία, ασφυξία στη χώρα. Εμείς πρέπει να δώσουμε τέλος στην ασφυξία, πρέπει να δώσουμε οξυγόνο στην πατρίδα μας,  πρέπει να παλέψουμε πρώτα να γίνουμε εμείς καλύτεροι και μετά να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα.

    Σας ευχαριστώ