Σίμος Κεδίκογλου: Με το μνημόνιο «κόφτη» και το «συμπληρωματικό» μνημόνιο είμαστε σε εποπτεία «ανηλίκου»
  •  

    «Το επίτευγμα της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης Τσίπρα και το τίμημα της αναξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης είναι όχι μόνο το μνημόνιο «κόφτης», αλλά και το «συμπληρωματικό» μνημόνιο.

     
    Ουσιαστικά δεν μιλάμε για δημοσιονομική επιτήρηση, αλλά για εποπτεία ανηλίκου» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ένα 98.1, υπογραμμίζοντας, ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει διευκρινίσεις όσον αφορά στους όρους της συμφωνίας. 

     
    Επεσήμανε ότι τα φοροεισπρακτικά μέτρα δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα, γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα, που έχουν προγραμματίσει να εισπράξουν, κάνοντας λόγο για εξαπάτηση και κοροϊδία των Ελλήνων πολιτών. Υπενθύμισε, επίσης, ότι πριν από δύο μήνες έδωσαν αυξήσεις ύψους 150 εκ. ευρώ στους εκλεκτούς τους δημοσίους υπαλλήλους, στους μετακλητούς και γενικούς διευθυντές που διόρισαν. Αυτά τα χρήματα -όπως είπε- θα μπορούσαν να καλύψουν τα ειδικά μισθολόγια και το ΕΚΑΣ που, τώρα, ζητάνε αναδρομικά.
     

    Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε, ότι στη ρίζα του κακού της διακυβέρνησης Τσίπρα βρίσκεται το μένος τους εναντίον του ιδιωτικού τομέα, αναφέροντας ενδεικτικά την περίπτωση με τις μικροζυθοποιίες που παρά το γεγονός, ότι κατάφεραν να επιβιώσουν στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και θα έπρεπε να στηριχθούν, εντούτοις τούς δίνουν τη χαριστική βολή με μία παράλογη αύξηση φόρου, που ευνοεί τις ξένες εταιρείες και μάλιστα αρχής γενομένης όχι από την 1η Ιανουαρίου του 2018, αλλά από την 1η Ιουλίου 2016. 

    Εκτός αυτού επαναφέρουν όλες τις χρήσεις γης σε όλη την Ελλάδα στο καθεστώς του 1987 με αποτέλεσμα πολλά επενδυτικά σχέδια να βρίσκονται πλέον στον αέρα. Παράλληλα, καίριο πλήγμα για τα μικρά μαγαζιά – όπως τα καφενεία- που βρίσκονται σε χωριά της ελληνικής περιφέρειας, θα αποτελέσει η υπαγωγή του από το ασφαλιστικό καθεστώς του ΟΓΑ σε αυτό του ΟΑΕΕ, καθώς θα επιφέρει υπερδιπλασιασμό των ασφαλιστικών τους εισφορών. 

    «Αυτή η κυβέρνηση- τόνισε- δεν πιστεύει στις ιδιωτικοποιήσεις, δεν ξέρει και δεν θέλει να τις κάνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, που ενώ υπέγραψε ο πρωθυπουργός, δεν ολοκληρώνεται, κάτι που θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να έχει χάσει σημαντικά έσοδα. 

    Μάλιστα, στο χθεσινό Eurogroup θέσανε όρο την ολοκλήρωση της εν λόγω ιδιωτικοποίησης. Άλλο παράδειγμα αβελτηρίας της κυβέρνησης είναι ο ΟΣΕ, που σε δύο μήνες έχασε τα κέρδη όλης της χρονιάς εξαιτίας της κατάληψης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη ».

    Ερωτηθείς στη συνέχεια για το ποια είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε, ότι έχουν ξεκινήσει έναν διάλογο με την κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς ανά τομέα δράσης που έχουν αναλάβει, πραγματοποιώντας περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις και να γίνει ανταλλαγή απόψεων επί του κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο να παρουσιαστεί από τον πρόεδρο του κόμματος μέσα στο καλοκαίρι. 

    Στόχος τους, όπως τόνισε, είναι να γίνει αντιληπτό από την κοινωνία που βρίσκεται σε απόγνωση και απελπισία, ότι υπάρχει άλλος δρόμος, ότι μπορούν να τα καταφέρουν διαφορετικά και καλύτερα, δίνοντας έμφαση στο «ιερό τρίπτυχο»: προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας, ανάπτυξη. 

    Στο πλαίσιο αυτό ο Σίμος Κεδίκογλου θα περιοδεύσει σε Σκιάθο και Ρόδο.