Κεδίκογλου: Δεν περιμένουμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «ώριμο φρούτο», έχει ήδη σαπίσει!
  •  

    Στη Ρόδο βρέθηκε το διήμερο 30 με 31 Μαΐου 2016 ο Σίμος Κεδίκογλου, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Αιγαίου – Βουλευτής Ευβοίας στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη,

     
    η οποία εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του κόμματος να ξεκινήσει ένας διάλογος με την κοινωνία και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων μέσα από έναν κύκλο περιοδειών και εξορμήσεων, επιδιώκοντας να γίνει αντιληπτό από το σύνολο της κοινωνίας, που σήμερα βρίσκεται σε απόγνωση και απελπισία, ότι υπάρχει άλλος δρόμος και εναλλακτική πρόταση, που μπορεί να προσφέρει καλύτερες προοπτικές, η οποία θα βασίζεται στο τρίπτυχο: προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας, ανάπτυξη και την οποία πρέπει να συνδιαμορφώσουν.
     

    Στο πλαίσιο της περιοδείας ο Σίμος Κεδίκογλου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, κατά την οποία ενημερώθηκε όσον αφορά στα σχέδια για το Λιμάνι, ενώ επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις στον καταυλισμό των προσφύγων, όπου διαπιστώθηκε, ότι ο Δήμος Ρόδου καταβάλλει γενναία προσπάθεια, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. 
     

     
    Ακολούθησαν επαφές με εκπροσώπους τοπικών φορέων και παραγωγικών τάξεων στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, όπου αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για σειρά σοβαρών ζητημάτων, που τους απασχολούν. 
     
     
     
     
    Τέλος, συμμετείχαν σε ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου με θέμα τις επιπτώσεις από την αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και από την ψήφιση των νέων μέτρων και τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα, έγινε ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων για θέματα αρμοδιότητας τόσο του τομέα Ναυτιλίας όσο και των τομέων Φορολογικής Πολιτικής και Τουρισμού.

    Να σημειωθεί ότι ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τους πρώην βουλευτές του Νομού κ Βασίλη Υψηλάντη και κα Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε στο σκοπό της επίσκεψης του κλιμακίου στη Ρόδο, υπογραμμίζοντας, ότι καταδεικνύει την πρόθεσή τους να μην επαναλάβουν ποτέ ξανά το λάθος, που είναι να διακόψουν τους διαύλους επικοινωνίας με την κοινωνία , με την παραγωγική Ελλάδα και με τους φορείς. 

    Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, είχε μια σειρά επαφών με το Λιμενικό Σώμα και τους ανθρώπους που φέρνουν στα Δωδεκάνησα εις πέρας, μια πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς καταφέρνουν να είναι αποτελεσματικοί και ανθρώπινοι απέναντι στο κύμα εισροών των μεταναστών, το οποίο δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά η χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και αναλάβανε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, να προωθήσουμε προς επίλυση σημαντικά προβλήματα. 

    «Η επόμενη κυβέρνηση - δήλωσε χαρακτηριστικά - δεν θα έχει χρόνο, οπότε θα πρέπει να έχει έτοιμο το πρόγραμμά της».

    Όσον αφορά στην ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων, ανέφερε:

    «Τα μέτρα αυτά, τελικά δεν τα ξέρουμε. Εκεί που λέγανε, ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, μας φέρανε με ‘κόφτη’ και τώρα μαθαίνουμε ότι έχει και συμπλήρωμα. Τα μέτρα αυτά δεν βγαίνουν, αφού δεν υπάρχουν τα χρήματα που θέλουν να εισπράξουν από αυτή την ‘φοροκαταιγίδα’. 

    Δεν αντιλαμβάνονται, ότι ‘ο φόρος σκοτώνει τον φόρο’. Συνεπώς, δεν μπορούν να εισπράξουν τίποτε. Αντιθέτως, το κράτος θα εισπράξει λιγότερα από όσα θα εισέπραττε, εάν υπήρχε μικρότερη φορολογία. Την ώρα που επιβάλλουν νέους, μεγαλύτερους φόρους, που διαλύουν πολύ σοβαρούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, επιμένουν να δώσουν τα 150 εκ. ευρώ σε αυξήσεις σε ‘εκλεκτούς’ δημοσίους υπαλλήλους. Αυτή η συνταγή, δεν βγαίνει. Και φυσικά, δεν πήρανε ακόμη τίποτα.

    Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν. Φυσικά, ξέρουμε ότι θα υπάρξει πολιτικό κόστος, αλλά αυτό ωχριά μπροστά σε εκείνο που πληρώνει ο ελληνικός λαός καθημερινά από την παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία».

    Ερωτηθείς σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στη Ν.Δ. με μεγάλο ποσοστό σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει εκλογές, ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε:

    «Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ώριμο φρούτο, έχει σαπίσει! Λοιπόν, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Οι δημοσκοπήσεις, αποτυπώνουν τις τάσεις αυτή την στιγμή και είναι φυσιολογικές, εάν σκεφτούμε το τι έχουν υποστεί οι Έλληνες τον τελευταίο χρόνο και πόσα ψέματα έχουμε ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα λάθη των άλλων. 

    Μας ενδιαφέρει να είμαστε εμείς καλύτεροι, καθώς διδαχτήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος. Με το κατάλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα θα καταφέρουμε να ανορθώσουμε την ελληνική οικονομία. Να σημειώσω ότι ήμουν παρών στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οι οποίοι ζητούσαν επίμονα την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά. 

    Όμως είχαμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να φέρουμε την οικονομία σε ανάπτυξη, χωρίς να υιοθετηθούν τέτοια μέτρα. Όλα αυτά είναι το τίμημα της διακυβέρνησης Τσίπρα. 

    Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσουμε να αλλάξουμε και τους όρους που θα ζητήσουμε από τους δανειστές. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά είμαστε έτοιμοι».