Ο «κόφτης» και το αιωνόβιο υπερταμείο είναι συνέπεια της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης Τσίπρα
  •  

    Αντισυνταγματική και αντικοινοτική χαρακτήρισε τη διάταξη για τις offshore ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι», υπογραμμίζοντας, ότι παραβιάζει σειρά άρθρων των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παραβιάζει την απαγόρευση διάκρισης λόγω ιθαγένειας, την ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων την ελευθερία εγκατάστασης, την αρχή της αναλογικότητα και το δικαίωμα στην επιχειρηματική ελευθερία.
    Συνεπώς, όπως τόνισε, δεν είχαν κανέναν λόγο να νομιμοποιήσουν μία τέτοια συζήτηση. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι μία ανεφάρμοστη διάταξη, που αντί για διαφάνεια φέρνει συσκότιση, ενώ για το λόγο της αποχώρησης της Νέας Δημοκρατίας από τη Βουλή απάντησε: «ο κυριότερος λόγος που φύγαμε είναι ότι δεν σταματήσανε την «αμνήστευση» που πετύχανε ορισμένοι με την προηγούμενη διάταξη. 

     

     Η πρότασή μας ήταν να παραμείνουν ως είχαν τα πράγματα. Δεν έχουμε μάθει ακόμα για ποιον ήταν αυτή η διάταξη και θα πρέπει να περιμένουμε τον έλεγχο των πόθεν έσχες, σε τέσσερα χρόνια, για να δούμε στις επόμενες 60 ημέρες, ποιοι θα έχουν μεταβιβάσει τις μετοχές τους. Η διάταξη αφορά όλες τις εταιρείες και επί ευρωπαϊκού εδάφους».

     
    Κληθείς να σχολιάσει τις προβλέψεις της κυβέρνησης περί επερχόμενης ανάπτυξης το Σεπτέμβριο ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε: Ανάπτυξη με τέτοια φορολογία δεν έχει επιτευχθεί πουθενά στον κόσμο, ποτέ στην ιστορία. 
     

    Αυτή η πολιτική δεν βγαίνει, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και φοβάμαι ότι ο «κόφτης» θα είναι αναπότρεπτος. 

    Θα ήθελα πραγματικά να επαληθευτούνε όσα λένε, αλλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική οικονομία και δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει ανάπτυξη, όταν εξοντώνεις τον ιδιωτικό τομέα. 

    Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η περίπτωση με τις μικροζυθοποιίες, έναν κλάδο της ελληνικής οικονομίας που άνθισε σε περίοδο κρίσης και που ωστόσο τον τσακίσανε επιβάλλοντας παράλογο και εξοντωτικό φόρο, που λειτουργεί προς όφελος των εισαγόμενων. 

    Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι η κυβέρνηση τα παρουσιάζει ως κοινωνικά δίκαια κάνοντας ένα σατανικό τέχνασμα. Βαφτίζει το όριο φτώχειας όριο πλούτου και θεωρεί δικαιολογημένο να φορολογείται άγρια όποιος βγάζει από 8.000- 9.000 ευρώ το χρόνο και πάνω. 

    Δεν υπάρχει περίπτωση ανάπτυξης, αυτή η πορεία δεν βγαίνει, αυτοί οι φόροι δεν εισπράττονται. Για αυτό φοβάμαι ότι ο «κόφτης» είναι αναπότρεπτος, ο οποίος, όπως και το αιωνόβιο υπερταμείο είναι συνέπεια της αναξιοπιστίας που έχει πλέον η κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας. 

    Είμαστε σε ένα καθεστώς εποπτείας ανηλίκου και πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αλλάξει η «συνταγή». Μία εναλλακτική λύση είναι να πάρουν πίσω τα 150 εκατομμύρια ευρώ αυξήσεις που δώσανε στους δικούς τους Δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή, στους μετακλητούς και στους διευθυντές που διορίσανε. 

    Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Καιρός να το κάνει και η κυβέρνηση Τσίπρα».