Σίμος Κεδίκογλου: Δραματική η κατάσταση στα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας
  •  
    Τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο προγραμματισμένων περιοδειών ανά την Ελλάδα με επικεφαλής τον Σίμο Κεδίκογλου, υπεύθυνο τομέα Ναυτιλίας του κόμματος, όπου διαπιστώθηκε η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι, εξαιτίας των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων και ταυτόχρονα επισημάνθηκαν οι καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία και όχι μόνο.
     

    Κοινή διαπίστωση των βουλευτών κκ Κεδίκογλου Καλαφάτη, Καράογλου και Αναστασιάδη, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τη Διοίκηση του ΟΛΘ και με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εκτελωνιστών και Ναυτικών Πρακτόρων, ήταν ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης επικρατεί χάος με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα, που εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του.
     

     
    Στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρές για την οικονομία της βόρειας Ελλάδας, η οποία αποτελεί τη μισή παραγωγική δύναμη της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι οι συνεχόμενες απεργίες ουσιαστικά «στραγγαλίζουν» την οικονομία της χώρας και ωφελούν μικρότερα λιμάνια γειτονικών χωρών. 

    Όπως είπε: « η κατάσταση στα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας είναι δραματική. Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι συνέπειες από την συνεχιζόμενη απεργία των λιμενεργατών είναι καταστροφικές και για την παραγωγική βάση της Βόρειας Ελλάδας. Οι αναφορές που πήραμε είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. 

    Έχουμε κάνει μάγκες τα λιμάνια γειτονικών χωρών. Το Δυρράχιο, το Μπουργκάς ξαφνικά μπήκαν στον ναυτιλιακό χάρτη χάρη στην απεργία που κλείνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Είναι σαν να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας».

    Επίσης, τόνισε τις σοβαρότατες ευθύνες της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα, η οποία δεν έχει προβεί στην άσκηση των απαιτούμενων ένδικων μέσων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, απευθύνοντας έκκληση να το πράξει, ενώ αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον ΟΛΘ δήλωσε: «βλέποντας την επιστολή που τους έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που είχαν περάσει στο πολυνομοσχέδιο προσωπικά θα έλεγα, ότι έχουν επαρκέστατες διασφαλίσεις, πολύ περισσότερες από όσες έχει ο μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα».

    Όσον αφορά στο επεισόδιο που νωρίτερα είχε προκληθεί, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται και να επικρατεί ένταση, ο Σίμος Κεδίκογλου το σχολίασε λέγοντας: «η αίσθηση που έχω είναι ότι ήρθαν και άσχετοι με το χώρο, οι οποίοι θορυβούσαν και περισσότερο. 

    Θελήσαμε να πάμε να τούς ακούσουμε, να κάνουμε αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση, αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες χάβρας ο διάλογος ήταν αδύνατος».