Στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ο Κυριάκος
  •  

     
    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται  από το πρωί της Τετάρτης 3 Αυγούστου, τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας Λίμνη, Κατούνια, Μονή Γαλατάκη.
    Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύουν ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο δήμαρχος Λίμνης Χρήστος Καλυβιώτης.

    Ο αρχηγός της ΝΔ ενημερώθηκε από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, για το καταστροφικό έργο της φωτιάς και στη συνέχεια μετέβη στο κτίριο Μελά, στην παραλία της Λίμνης, όπου θα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τοπικούς φορείς, νωρίτερα βρεθηκε στη Μονή Γαλατάκη, και συνομίλησε με τις μοναχές

    Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε.

    «Δυστυχώς, εδώ στην Εύβοια, έχει συντελεστεί μια πολύ μεγάλη οικολογική, αλλά και οικονομική καταστροφή.

    Θέλω, καταρχάς, να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, τα στελέχη της Περιφέρειας, των Δασικών Υπηρεσιών, για τον αγώνα τον οποίο έδωσαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να περιορίσουν αυτήν την πολύ μεγάλη φωτιά.

    Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στους πληγέντες, στους παραγωγούς ρητίνης, οι οποίοι είδαν το εισόδημά τους να καταστρέφεται. Και, βέβαια, η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει, έτσι ώστε να δρομολογηθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής και αυτό το πολύ όμορφο πευκοδάσος, με τη βοήθεια του πανδαμάτορα χρόνου, να ξαναγεννηθεί η περιοχή και να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση.

    Ευτυχώς, η πολύ όμορφη κωμόπολη της Λίμνης διεσώθη. Και όλοι έχουμε υποχρέωση, με τον τρόπο μας, να στηρίξουμε αυτήν την περιοχή. Να την επισκεπτόμαστε και να μην αφήσουμε τους ανθρώπους εδώ να απωλέσουν πολύτιμο οικονομικό εισόδημα από τον τουρισμό.

    Για άλλη μια φορά, όλες μου τις ευχαριστίες σε όλους όσοι αγωνίστηκαν, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να περιορίσουν αυτήν την πολύ μεγάλη φωτιά.

    Το δύσκολο έργο της αποκατάστασης, το χρονοβόρο έργο της αποκατάστασης, ξεκινάει τώρα με τη βοήθεια όλων».

    Το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας.