Το σκάνδαλο της τράπεζας Αττικής θα κάνει το τότε σκάνδαλο της τράπεζας Κρήτης να ωχριά
  •  
     
     
    Να δει τη σκληρή πραγματικότητα, που οδηγεί τους Έλληνες στην απελπισία κάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Σίμος Κεδίκογλου, αποδίδοντας το θέμα της αντιπαράθεσης με την Εκκλησία, όπως ανακινήθηκε από τον κ. Φίλη, σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι πρέπει να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα και όχι να τη χάσουμε προκειμένου να γίνουμε όλοι μαζί ένα «χωνευτήρι».

    Προέτρεψε δε τον κ. Φίλη να φροντίσει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση και να σταματήσει να παίζει πολιτικά «παιχνίδια».

     
    Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή « Τώρα» τόνισε, επίσης, ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση «γδέρνει» φορολογικά τους Έλληνες, η οικονομία διαλύεται, οι επενδυτές φεύγουν και το σκάνδαλο της τράπεζας Αττικής ωχριά μπροστά σε αυτό της Τράπεζας Κρήτης είναι αδιανόητο να προχωρά σε 27.700 διορισμούς στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα εκτός ΑΣΕΠ, εκτός υγείας και παιδείας και να προσλαμβάνονται εκλεκτοί σύμβουλοι. Δεν μπορούν –όπως- είπε να δίνουν 150 εκ. ευρώ αυξήσεις στους εκλεκτούς τους δημοσίους υπαλλήλους δηλαδή στους διευθυντές, που μόλις διορίσανε και στους μετακλητούς που μόλις προσλάβανε.
     

    Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν όταν στη συζήτηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την τράπεζα Αττικής διατυπώθηκαν ισχυρισμοί περί παραπληροφόρησης και προπαγάνδας επισημαίνοντας: 

    «Ποια προπαγάνδα, ένας φοροφυγάς επί 10 χρόνια πήρε δάνειο, του δεκαπλασιάσανε το πιστωτικό όριο, καταστρατηγήσανε τους όρους του διαγωνισμού για να προλάβει να θέσει υποψηφιότητα και λένε δεν τρέχει τίποτα; Η τράπεζα από το 2012 ήταν υπό τον έλεγχο του σημερινού τους υπουργού. 

    Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και η κυβέρνηση επιχείρησε να τον τρομοκρατήσει μέσω της συζύγου του στέλνοντας τον οικονομικό Εισαγγελέα τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται σε ειδικό ανακριτή, επιδεικνύοντας καθεστωτική νοοτροπία. 

    Αυτή τη στιγμή φοβάμαι ότι το σκάνδαλο της τράπεζας Αττικής θα κάνει το τότε σκάνδαλο της τράπεζας Κρήτης να ωχριά».

    Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέληξε λέγοντας: «Κανένας ανασχηματισμός δεν σώζει την κατάσταση, μόνο οι εκλογές μπορούν να τη σώσουν και πλέον το ζητάει το 90% των Ελλήνων»