Η κυβέρνηση της «κωλοτούμπας» ξεπουλά τα πάντα για την παραμονή της στην εξουσία
  •  
     
    «Η κυβέρνηση της «κωλοτούμπας» τα δίνει όλα μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία». Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1» και στην δημοσιογράφο Μαριάννα Πυργιώτη, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία των πολιτών έχοντας υποστεί τις αρνητικές συνέπειες τις πολιτικής που εφαρμόζεται και βλέποντας την οικονομία της χώρας να διαλύεται θέλει εκλογές.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε συγκεκριμένα, ότι ο χώρος της Παιδείας είναι ενδεικτικός των αδιεξόδων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προτεραιοτήτων που έχει, υπογραμμίζοντας ότι επιχειρούν να τον μετατρέψουν σε πεδίο σύγκρουσης, για ν εξυπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες και να συσπειρώσουν το ακροατήριό τους, ενώ απέδωσε το θέμα με την Εκκλησία σε εσκεμμένη προβοκάτσια από την πλευρά του κ. Φίλη.

    Επίσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «ξεπουλά» και παραχωρεί τα πάντα για 99 χρόνια για την παραμονή της όσο περισσότερο γίνεται στην εξουσία, υπογράφοντας συμφωνία ύψους 2 εκ. ευρώ για την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τη στιγμή που κατηγορούσαν τους προκατόχους τους για την ίδια σύμβαση που είχαν συνάψει ύψους μόλις 800.000 ευρώ. Ενδεικτική δε της μεγαλοπρεπούς «κωλοτούμπας» της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι και η περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, όπου έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου με την απουσία του αρμόδιου Υπουργού. 

    Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε και στο θέμα, το οποίο ανέδειξαν βουλευτές του Ποταμιού καταθέτοντας στοιχεία για τις προσλήψεις 27.700 ατόμων που έγιναν τον τελευταίο 1,5 χρόνο στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ που δεν αφορούν ούτε τον Τομέα Υγείας, ούτε τον τομέα της Παιδείας.

    Ταυτόχρονα, εξίσου ανησυχητικό χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου και το γεγονός, ότι επιχειρείται να καλλιεργηθεί κλίμα διχόνοιας και εξοικείωσης της κοινωνίας με φαινόμενα βανδαλισμών και λεηλασιών.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών διερωτήθηκε πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός, ότι η κυβέρνηση άλλαξε τον επόπτη των Εισαγγελέων κατά της διαφθοράς λίγες ημέρες μετά την αλλαγή του επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ, οι οποίοι αναδείξανε την περίπτωση του κ. Καλογρίτσα, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

     «Πόσο τυχαίο είναι να «ξηλώνονται» δύο άνθρωποι σε διαφορετικές, αλλά και καθοριστικές θέσεις στο Δημόσιο, στη δικαιοσύνη και στις φορολογικές αρχές, που υποτίθεται πρέπει να είναι ανεξάρτητες, όταν αρνήθηκαν να συγκαλύψουν ένα καραμπινάτο σκάνδαλο, όπως είναι αυτό της τράπεζας Αττικής, που όταν φωτιστεί σε όλες του τις πτυχές, θα κάνει να ωχριά το σκάνδαλο της τράπεζας Κρήτης; »