Κώστας Μαρκόπουλος: Δασικοί χάρτες μια ακόμα πισώπλατη μαχαιριά στην Εύβοια. Καταστροφή για την Καρυστία

  • Μια σωστη ενεργεια που ειναι η σταθερη αποτιμηση του δασικου φορτιου τη χωρας μετατρεπεται σε βωμο θυσιας κοπων,ελπιδων, αλλα και προοπτικων των κατοικων της Ευβοιας.

    Ενα μονο ειναι το σωστο στον σχεδιασμο>>Η αποφαση της πολιτειας να ξεμπερδευει με το τι και που ειναι δασος ιδιωτικο η δημοσιο και να σπασει τον φαυλο κυκλο της διαφθορας του ρουσφετιου και της αδικιας στο ζητημα αποχαρακτηρισμων και αμφισβητησεων

    Ομως το σωστο συνοδευτηκε με αναριθμητα λαθη...

    1. Οι δασικοι χαρτες και ο συνολικος σχεδιασμος εγινε φασον βασισμενος σε αεροφωτογραφιες του 45 και οχι σημερινες

    2. Το κρατος εχει δεχθει τις ιδιοκτησιες και εισπρατει ΕΝΦΙΑ και αναγνωριζει βοσκοτοπια στα ιδια σημεια που η χαρτογραφηση

    τωρα δειχνει δημοσια δασικη γη..!

    3. Δεν εχουν ληφθει υποψιν εκατονταδες πραξεις χαρακτηρισμου γης απο τις δασικες υπηρεσιες. Ολα πηγαν στα σκουιδια.

    4. Ολες οι αντιρρησεις φορτωνονται στην πλατη των ιδιοκτητων σε κοστος, χρονο, απωλεια εσοδων,απωλεια ιδιοκτησιας ενω το λαθος ειναι 100% της χαρτογραφησης και του σχεδιασμου

    5. Η εταιρεια που εκανε την αποτυπωση δεν εμφανιζεται να εχει καποια ευθυνη για τα πεπραγμενα της, πρωτοφανες για αναδοχο ενος τοσο μεγαλου εργου

    Οι πολιτες καλουνται να ξοδεψουν χρηματα πολλα για να κανουν τις ενστασεις και το ολο εγχειρημα μετατρεπεται σε ενα ακομα αδικο και παραλογο φορομπηχτικο και εισπρακτικο εργο της πολιτειας που φερεται απολυτως αδικα. Παραβολα υπερογκα, εξοδα δικηγορων, εξοδα δασικων συντεταγμενων, κατασκευη νεων χαρτων πεφτουν στην πλατη των ιδιοκτητων γης που ως τωρα βασιζαν επιδοτησεις, εσοδα και ενφια στην δηλωση τους την φορολογικη που γινοταν δεκτη. 

    Δεν μπορω βεβαια να ξεχασω τις δηλωσεις των βουλευτων του  Συριζα στην βουλη το 2014 περι δημοσιων και δασικων περοχων οταν δωσαμε με επιτυχια την μαχη να συσταθει η Επιτροπη Επιλυσης Ιδιοκτησιακων διαφορων που θα εδινε λυσεις στα ζητηματα στην Ευβοια.  Αυτη η νομοθετικη πρωτοβουλια με την νεα κυβερνηση ακυρωθηκε.. Και στην θεση της ηρθε το εξαμβλωμα αυτο.

    Τι προτεινω>>>

    1. Να οργανωθουν ολοι οι ιδιοκτητες γης στην Ευβοια ιδιατερα στις επομαχες περιοχες πχ Ν  Ευβοια σε μια συλλογικη προσπαθεια ανα δημο.

    2. Να πιεστει η κυβερνηση να αποσυρει τους δασικους χαρτες της Ευβοιας αμεσα.

    3. Να κατατεθουν αμεσα απο τους δημους και απο την μια και μοναδικη εκπροσωπηση των ιδιοκτητων γης καθε δημου μηνυση για αστικη ευθυνη και απωλεια περιουσιας στον αναδοχο της χαρτογραφησης. Ο ευθυνες εχουν παντα ονοματεπωνυμο. Και οι ατομικεςκαι οι πολιτικες.

    4. Να αναλαβει ο Αντιπεριφερειαρχης να καλεσει αμεσα τους βουλευτες και τους δημαρχους σε συσκεψη και τα κομματα να αναλαβουν ευθυνη ενωπιον των πολιτων   ΑΜΕΣΑ  Και εκει να εκφερει αποψη ο Υπ Αγροτικης Αναπτυξης κ Απποστολου που θεωρειται οτι προστατευει την προσπαθεια κρυπτομενος..

    5. Να ανασταλει οποιαδηποτε δραση στο χωροταξικο στον νομο αν δεν επιλυθει το ιδιοκτησιακο, διαφορετικα θα γινει καταστροφη

    6. Να προχωρησουν οι επιδοτησεις με βαση τα βοσκοτοπια και το ιδιοκτησιακο οπως ειναι ως τωρα γιατι αυτα θα συνοδευουν τον καθενα μεχρι το 2020.

    7. Να συσταθει η Επιτροπη Επιλυσης Ιδικτησιακων Διαφορων οπως η ΝΔ ειχε ψηφισει μετα απο παρεμβαση μου το 2014, ωστε να επιλυθουν ζητηματα ιδιοκτησιακα στην Ν Ευβοια που ειναι βαση αδειοδοτησης των Λατομειων.