Στη Χαλκίδα Μαυραγάνης και Δέδες
  •  
    Την Χαλκίδα επισκέφθηκαν χθες, Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, ο Ευβοιώτης Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, προκειμένου να επιθεωρήσουν τα έργα επισκευής φθορών κρηπιδωμάτων (σπηλαιώσεων) στην Ευβοϊκή ακτή της παραλίας Χαλκίδας και να αξιολογήσουν τα προβλήματα διάβρωσης στο παραλιακό μέτωπο στο Φάρο Αυλίδας και στην παραλία Αυλίδας.
    Παρόντες ήταν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ακριώτης Γιώργος, Πρατσόλης Τάσος και Λιβανίου Ζωή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σπανός Φάνης και ο Δήμαρχος
    Χαλκιδαίων Παγώνης Χρήστος. 
    Στην παραλία Χαλκίδας επιθεωρήθηκε το έργο αποκατάστασης των σπηλαιώσεων το οποίο δημοπρατήθηκε τον Μάρτιο, συμβασιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και οι εργασίες ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2016, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Ο υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας έμειναν ευχαριστημένοι από την πρόοδο των εργασιών.

    Η διαπίστωση του προβλήματος των σπηλαιώσεων και η ανάγκη αποκατάστασης, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αλλά παρέμενε στις καλένδες, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστοί οι κίνδυνοι που εγκυμονούσε αυτή η κατάσταση. Αντίθετα με αυτή τη λογική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει έμπρακτα το αμέριστο ενδιαφέρον και την ευαισθησία της ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα που χρονίζουν σε μια Εύβοια ξεχασμένη από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. 

    Για το πρόβλημα των διαβρώσεων στο Φάρο και την Παραλία Αυλίδας, η μελέτη ανατέθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ύψους 170.000 ευρώ.

    Παράλληλα, αναφέρθηκαν και άλλα έργα για την Εύβοια, όπως ο δρόμος Πόρτο Λάφια-Μυλοπόταμος που είναι σε εξέλιξη και βέβαια, το μεγάλο έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, για την υλοποίηση του οποίου εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ). 

    Αυτό άλλωστε, αποτελεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανέξοδων υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα των προηγούμενων Κυβερνήσεων, καθώς ενώ υπάρχει ο σχεδιασμός από το 1984, κάθε φορά θυμόντουσαν να το δημοπρατήσουν προεκλογικά με αβέβαιη έως ανύπαρκτη χρηματοδότηση, για να το εγκαταλείψουν μετεκλογικά. 

    Σε δηλώσεις τους οι Βουλευτές Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι «το κυρίαρχο για μας είναι να είμαστε παρόντες σε έργα που γίνονται και όχι να ανακοινώνουμε κάθε φορά προεκλογικά έργα που ΘΑ γίνουν. Η υπερδέσμευση του 227% από το ΕΣΠΑ για την Παράκαμψη της Χαλκίδας, δεν ήταν ένταξη, αλλά εύσχημος τρόπος για να πάει στις καλένδες για άλλη μια φορά. 

    Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατάφερε να άρει αυτό το αδιέξοδο και να εξασφαλίσει άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ), αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το θέμα».