Συναντηση Μαρκοπουλου με κατοικους για το εργοστασιο απορριματων
  • Το Σαββατο 3 Ιουνιου ο τ Υπουργος Κ Μαρκοπουλος ζητησε και συναντηθηκε με τα Προεδρεια των διαμαρτυρομενων συλλογων Χαραυγης, εξω Παναγιτσας, Δοκου, ΑγΑναργυρψν και Πανοραματος. Η συναντηση εγινε για να ενημερωθει ο ιδιος για τον λογο της διαμαρτυριας των πολιτων και της συλλογης 1800 μεχρι τωρα υπογραφων εναντιον της αποφασης του Δημοτικου Συμβουλιου για την ιδρυση εργοστασιου επεξεργασιας αποριματων στην περιοχη Πει Δοκου. Ο Κ Μαρκοπουλος ακουσε προσεκτικα τους εκπροσωπους και πρωταγωνιστες της διαμαρτυριας.  Ηταν εκει ο Ν Τσιτσιγκος(εξω παναγιτσα), Αντ Χριστοδουλου(χαραυγη),  Μινα Πογκα(Αγ Αναργυροι),  Μαρια Αλαμπεη(πει δοκου) και  Χρ Μαχαιρας(πανοραμα).

    Ο τ βουλευτης αφου τους ακουσε δηλωσε " Ομολογω οτι αντιλαμβανομαι και ειμαι αλληλεγγυος στην διαμαρτυρια σας. Ωστοσο δεν εχω αντιληφθει τι ακριβως θελει να κανει ο Δημος με τα αποριματα ιδιατερα εν οψει περιορισμενου χρονου ζωης του ΧΥΤΑ και μαλιστα του νεου κυτταρου.  Ο ΦΟΣΔΑ εχει πολυ καθυστερησει στις αποφασεις για τα σκουπιδια στην Ευβοια. Εχουν αλλαξει πολλες φορες οι στρατηγικες και τοποθεσιες. Θεωρω απιθανο να γινει διαχειριση ολων των σκουπιδιων του νομου εδω.. δηλαδη να ερχονται με τα αυτοκινητα τοσα χιλιομετρα για να γινει εδω διαχωρισμος κλπ.   Εχω διατελεσει 7 χρονια μελος της επιτροπης Περιβαλλοντος και 2 χρονια αντιπροεδρος και προεδρος της.  Στην Ελλαδα μονιμα τρεχουμε καθυστερημενοι πισω απο τα γεγονοτα και τις εξελιξεις. 

    Πριν 2-3 χρονια αγωνιουσαμε για την ολοκληρωση ενταξης της χαραυγης και των αλλων περιοχων στο σχεδιο πολης και τωρα αιφνης αυτο εχει παγωσει και προκυπτει νεο ζητημα υποβαθμισης της περιοχης.  Θα ζητησω ενημερωση απο τον Δημαρχο και πιθανως απο τον Προεδρο του ΦΟΣΔΑ και θα ξανασυνατηθουμε.  Δεν αφορα πολιτικη αναμετρηση αλλα ειναι ενα ζητημα που αφορα την πολιτικη διοτι για να γινει θελει συναινεση της Περιφερειας και του Υπ Εσωτερικων και βεβαια χρηματοδοτηση. Ειναι ενα ζητημα που η επομενη κυβερνηση θα βρει μπροστα της. Αρα οφειλω απο πριν να ειμαι γνωστης του σχεδιασμου αλλα και της αποψης των κατοικων"