Διασώζεται η πολύτιμη βιοποικιλότητα της Σκύρου
  •  

    ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ε. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ Η ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ (ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ), Η ΣΚΥΡΟΣ ΠΑΛΙ !!! ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ &ΣΗΜΕΡΑ...

    ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΣΙΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ (ΣτΕ) υπερ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΑΔΕΣ.

     
    ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΔΡΑΚΑΣ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ πολλων ΑΚΙΝΗΤΩΝ.
     
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΠΛΑΣΑΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ....βγαζοντας φωτογραφιες στις πιτες του δημου κλασικα συναιτερακια...η διαπλοκή καταφατσα...
     
    ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ μια ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ( ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ).
     
    ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕΤΑ -ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ των επιδοτησεων ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΒΟΝΤΟΡΙΤΕΣ με τις ανεμογενητριες ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟΜΙΛΗΤΟ ΑΘΩΟ ΠΑΙΔΙ της RECEPTION/hotel...παλια!!!
     
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ανωτατων ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΒΙΚΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ-ΝΟΜΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟ-ΜΠΑΡΟΚ/ακροδεξιους παντα, ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΑΔΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ .
     
    ΤΕΛΙΚΑ Ο ΡΑΒΙΟΛΟΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΤΖΙΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ,ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ στον δημο, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΛΟΣΠΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΜΠΟΝΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
     
    ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΗΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ οπως σε ολες τις ανεπτυγμενες χωρες του κοσμου, ΧΡΕΟΚΩΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΟΛΟΣΠΙΤΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ.... ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ..
     
    .ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΡΑΒΙΟΛΕ ΠΩΣ....ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 30 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΝΙΧΡΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ...
     
    ΛΥΠΑΜΑΙ...ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΕΚΘΑΜΒΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΑΣ !!! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙΧ...ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΧΕΣ... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ??? ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΣΙΓΗΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ αυτό δεν περνάει ετσι απλά....όπως καλά ξερετε ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΑ- ΡΑΝΤΑΡ που ευτυχώς άφησε πίσω του Ο ΣΟΪΜΠΛΕ !!!
     
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ,ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ,ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΑ '18ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ'80,ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ (αυτον και τον Γ.Τσολάκη), ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ,ΟΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ ! 
     
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΤΟ '15 ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΑΔΩΝ.
     
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΣΙΛΗ... ΩΣΤΟΣΩ ΣΙΜΟ ΣΚΕΨΟΥ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ( ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ/ Think- Tank ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ)...
     
    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΞΑΦΝΙΑΣΕ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ οικονομολογου ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤ. ΤΣΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ...
     
    ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ..
     
    ΤΕΛΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ!!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΤΣΑΜΠΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ &ΤΥΧΩΔΙΟΚΤΙΚΑ.ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΚΥΡΟΥ ΠΟΥ Η ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κα.ΣΚΑΝΑΒΗ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
     
    ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΙΛΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΞΕΠΡΩΒΑΛΕΙ ΑΡΓΑ (Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ- ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ) ΠΟΥ ΕΧΟΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ...(Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ.
     
    ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Μ.Sc.ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΥΠΟΥ

    Διασώζεται η πολύτιμη βιοποικιλότητα της Σκύρου!
     

    Μετά από 7 χρόνια συνεχούς προσπάθειας, υπογράφηκε επιτέλους η Υπουργική Απόφαση προδιασφάλισης για την σπάνια βιοποικιλότητα της Σκύρου!

    Όλοι εμείς που δουλέψαμε τα προηγούμενα χρόνια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της Σκύρου με βάση το Σχέδιο Δράσης Βιοποικιλότητας, εκφράζουμε τη χαρά μας για την σημαντική εξέλιξη που, μεταξύ άλλων:
     
    - εξασφαλίζει την προστασία του Σκυριανού αλόγου και του βιοτόπου του
     
    - απαγορεύει τα αιολικά πάρκα στην περιοχή Natura στον Κόχυλα
     
    - προετοιμάζει το έδαφος για τον νέο Φορέα Διαχείρισης του νησιού.
     
    Η ΕΛΛΕΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Σκύρο, ένα νησί με ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό κάλλος, και μοναδική αρχιτεκτονική που επαινέθηκε ακόμα και από τον Le Corbusier, πάντα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
     
    Ευχαριστούμε θερμά τους εταίρους μας στο Πρόγραμμα LIFE, τον Δήμο Σκύρου και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την εταιρεία NCC για την εξαιρετική συνεργασία, την τοπική κοινωνία και την δραστήρια Τοπική Επιτροπή της ΕΛΛΕΤ στην Σκύρο. Μια ομαδική δουλειά που πραγματοποιήθηκε με αφοσίωση και συνέπεια έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα για το υπέροχο νησί της Σκύρου, εξασφαλίζοντας την αειφόρο ανάπτυξή του!
     
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
    Τηλ: 210 3225245