Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος: Στόχος μας η σύνδεση του Δήμου μας και με τις Κυκλάδες.
  •  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, με αίτημα του στις 24 Οκτωβρίου 2017, προς τον Υπουργό κ.Χρήστο Σπίρτζη  και τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Μαυραγάνη είχε τονίσει την αναγκαιότητα και τη ζωτική σημασία που θα είχε για τον Δήμο Καρύστου η διευκόλυνση πρόσβασης στα λιμάνια της Ραφήνας και της Αγίας Μαρίνας μέσω της επέκτασης της  Αττικής οδού αλλά και της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον αερολιμένα «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»  προς τη Ραφήνα, γεγονός  που θα οδηγούσε σε μεγάλη  αύξηση της τουριστικής κίνησης. 

    Τα παραπάνω συμπεριλήφθησαν στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετά τις τελευταίες  δηλώσεις του Υπουργού που έγιναν στα πλαίσια συζήτησης για τις υποδομές στην Ραφήνα.

    Η επιστολή του δημάρχου είχε ως εξής :

    «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

      Οι υποδομές ( δρόμοι , μεταφορές κτλ) αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό του τουρισμού   ο  οποίος αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας.  Η διοίκηση του Δήμου Καρύστου, τα τελευταία χρονιά υλοποίει ένα τεχνικό πρόγραμμα σε σχέση με τις υποδομές της πόλης μας με στόχο να αυξήσουμε την τουριστική επισκεψιμότητα της περιοχής μας ώστε να ενισχύσουμε την τοπική μας οικονομία δίνοντας παράλληλα μια διέξοδο στους συμπολίτες μας. 

    Στη κατεύθυνση αυτή θα ήθελα να σας τονίσω την ζωτική σημασία που θα έχει για εμάς  η επέκταση της γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι το λιμάνι της Ραφήνας. Μια τέτοια απόφαση θα είχε πολλαπλά οφέλη, με βασικό, την ευκολότερη πρόσβαση των επιβατών του αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος αλλά και των κατοίκων της Πρωτεύουσας προς το λιμάνι της Ραφήνας και κατ΄επέκταση προς το Δήμο μας και τα νησιά των Κυκλάδων καθώς και της αποσυμφόρησης  του λιμένα, όπως έχετε ήδη εντοπίσει και ο ίδιος,  από τα πολύ σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει. 

    Επιπλέον ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη και την αύξηση της επισκεψιμότητας  στην ευρύτερη περιοχή είναι η επέκταση της Αττικής οδού προς την Ραφήνα και κατ’ επέκταση προς την Λεωφόρο Μαραθώνος μετά τη διασταύρωση της Ραφήνας , γεγονός που θα διευκόλυνε στο μέγιστο βαθμό την πρόσβαση των επισκεπτών προς τα λιμάνια Ραφήνας και Αγίας Μαρίνας

    Επίσης η  κατασκευή λιμένα Καρύστου στη θέση «Παξιμάδα» Νοτιοδυτικά της Δ.Ε. Καρύστου θα διευκόλυνε   τη σύνδεση του Δήμου μας με τις Κυκλάδες δίνοντας τεράστια ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής τόσο του Δήμου μας όσο και του συνόλου της Εύβοιας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

    Από τη θέση του Δημάρχου Καρύστου θα συνδράμω σε ότι μου ζητηθεί ώστε οι προτάσεις αυτές να εξεταστούν και να υλοποιηθούν.  Επίσης θεωρώντας  πως η συνεργασία με το υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής είναι απαραίτητη  έχει ήδη διατυπωθεί προς τον Υπουργό Ναυτιλίας , το πάγιο αίτημα μας για τη διασύνδεση  της Καρύστου και κατ’ επέκταση της Ευβοίας  και  της Στερεάς Ελλάδας  με τα νησιά των Κυκλάδων.

    Κλείνοντας, θεωρώντας ότι η τουριστική ανάπτυξη και η προβολή των περιοχών μας είναι κοινός στόχος,  πιστεύω, ότι οι  παραπάνω προτάσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της τουριστικής αξίας και  θα φέρουν πιο κοντά τις Κυκλάδες με την Στερεά Ελλάδα θέτοντας τις βάσεις πάνω στις οποίες θα οδηγηθούμε σταδιακά, με συνεργασία σε μια υγιής οικονομική ανάπτυξη της Χώρας μας.  

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία

    Ο Δημαρχος Καρυστου

    Ελευθέριος Ραβιόλος»