Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου - με Νέο Κλειστό Νοσοκομείο στην Χαλκίδα. Ντροπή σε όσους κυβερνούν!
  • Παγκόσμια ημέρα του καρκίνου σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, σημαίνει πίστη στην επιστήμη που κάθε ημέρα κερδίζει μάχες στον διαρκή πόλεμο και την ανελέητη αναζήτηση θεραπειών που θα σώζουν ζωές. Δεύτερον σημαίνει αλληλεγγύη ατομική και πολιτειακή στον πάσχοντα ασθενή για ποιότητα ζωής, για φάρμακα και για αποκατάσταση.

    Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία παγκοσμίως των θανάτων των ανθρώπων. Δισεκατομμύρια ξοδεύονται στην έρευνα για κάθε βήμα που κάνουμε για τη θεραπεία του καρκίνου. 

    Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κάνει τα πάντα και η Ελλάδα συμμετέχει όσο μπορεί. Στην Ελλάδα όμως υστερούμε πολύ στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση. Υστερούμε όμως τραγικά και στην θεραπεία. 


    Υπάρχει μεγάλη έλλειψη μηχανημάτων ακτινοθεραπείας, όπως και απουσιάζει παντελώς μηχανισμός νοσηλείας ασθενών τελικού σταδίου, αλλά και αποκατάστασης. Και βέβαια αυτό που σώζει ζωές είναι η πρόληψη που διαγνώσκει καρκίνους σε αρχικό στάδιο. Και αυτό όμως δεν είναι ούτε σε εμβρυϊκή οργάνωση στην Ελλάδα. 
     
     

     
    Στον 21ο αιώνα η Ε.Ε επενδύει στις νέες ιατρικές τεχνολογίες, τα νέα φάρμακα και τη ρομποτική χειρουργική. Δυστυχώς στην Ελλάδα ακόμα ψάχνουμε να οργανώσουμε τον οικογενειακό γιατρό. Και ακόμα πιο θλιβερό, είναι ότι στην Εύβοια, έχουμε ένα ολοκαίνουριο Νέο Νοσοκομείο που παρελήφθη προ 3τίας και είναι ακόμα σφραγισμένο. Ντροπή σε όσους κυβερνούν.
     
    ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ