Ζάχος Χατζηνικολής: Απαράδεκτες οι ελλείψεις δασκάλων σε δημοτικά του Δήμου Καρύστου
  •  
    Είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε στα μέσα Φλεβάρη και να υπάρχουν ελλείψεις δασκάλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, στην Δ1 τάξη, καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Στύρων.

    Απαράδεκτη είναι και η στάση του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κ. Δημητρίου, που απαξιώνει πλήρως τόσο να ενημερώσει τους γονείς, μέσω των συλλόγων τους, όσο και τοπικούς φορείς. 

    Τελικά και παρά τις παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, κ. Σπανού, που όμως – δυστυχώς – δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμιά λύση, διότι ο Προϊστάμενος Στερεάς δεν ενέκρινε καμία κάλυψη κενής θέσης και ότι θα συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση με 15 ώρες την εβδομάδα να διδάσκει η Προϊσταμένη, με κενά κ.λ.π. 
     
    Είναι ντροπή να υπάρχουν κενά δασκάλων και είναι ντροπή οι απαράδεκτες συμπεριφορές υπαλλήλων που έχουν ταχθεί σε ένα σκοπό, δηλαδή την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Όχι μόνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά αντίθετα απαξιώνουν - από πάνω - γονείς και φορείς, με τους οποίους δεν καταδέχονται καν να μιλήσουν. 

    Παρακαλώ τους κ. κ. βουλευτές της Ευβοίας, εάν έχουν χρόνο, να ασχοληθούν με αυτό το θέμα και τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες. 


    Ζάχος Χατζηνικολής