Ο πρωθυπουργός είναι θιασώτης της μαοϊκής ρήσης: μεγάλη αναστάτωση, ωραία κατάσταση
  •  
    Για αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού και για προεκλογικούς τακτικισμούς κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής και στην εκπομπή «Πρώτη Ανάγνωση», υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ένα σκέλος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να ναρκοθετήσει την πορεία της επόμενης κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας, στα εθνικά θέματα και στη λειτουργία του Κράτους.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά: « βάζουν νάρκες, ωστόσο, ό,τι και να κάνουν η επόμενη κυβέρνηση θα πετύχει το στόχο της, που είναι η ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας. Δυστυχώς, δεν ενεργούν με σχεδιασμό και προς όφελος πατρίδας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το στενό κομματικό τους συμφέρον. Αυτοί οι τατκτικισμοί, όμως, δεν θα φέρουν αποτέλεσμα».

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν νωρίτερα οι εθνικές εκλογές ο Σίμος Κεδίκογλου εκτίμησε, πως το πιθανότερο είναι να στηθούν πενταπλές κάλπες την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Άλλωστε- είπε- ο πρωθυπουργός είναι θιασώτης της μαοϊκής ρήσης: μεγάλη αναστάτωση, ωραία κατάσταση».
     
    Όσον αφορά στη στάση της Νέας Δημοκρατίας στα νέα νομοσχέδια απάντησε, ότι είναι ενταγμένα στον προεκλογικό τακτικισμό που ακολουθεί η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ευχολόγια, που απλώς θα φέρουν σε δύσκολη θέση την επόμενη κυβέρνηση, η οποία δεν έχει αναλάβει τέτοιες δεσμεύσεις. 

    Συγκεκριμένα, ανέφερε: «είναι μερικά πράγματα που δεν ψηφίζονται. Η ανάπτυξη της οικονομίας δεν ψηφίζεται, δρομολογείται. Δεν μπορείς να ψηφίσεις ότι του χρόνου υποχρεωτικά θα έχουμε υποχρεωτικά ανάπτυξη 4%, ούτε ότι η ανεργία θα πέσει στο 7%. Πρέπει να καταπολεμήσεις την ανεργία με το σωστό τρόπο και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού και αποσπασματικές, στις οποίες καταφεύγει η κυβέρνηση».

    Σε ό,τι αφορά την ονοματολογία που ξεκίνησε για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ανήκουστο ο ίδιος ο πρωθυπουργός να εκθέτει τον κ. Παυλόπουλο εμπλέκοντας το όνομά του σε μία πολιτική αντιπαράθεση τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία συζήτηση και δεν έχουν καταλήξει στον τρόπο εκλογής του ΠτΔ, ώστε να αποσυνδέεται από τη τις εθνικές εκλογές. 

    Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε: «Δεν είναι το πρόσωπο η ουσία, αλλά κυρίως η διαδικασία. Αυτά είναι κομπογιαννίτικα κόλπα. Εξακολουθώ να ανησυχώ για το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τη δέσμευσή του, τη θέση το, ότι πρέπει να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές. 

    Είμαι καχύποπτος γιατί είναι το ίδιο κόμμα που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν χρησιμοποίησε την εκλογή του ΠτΔ για να ρίξει την κυβρνηση. Εμείς επιμένουμε στην ουσία που είναι μία θεσμικά κατοχυρωμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου που την αποσυνδέει από τις εθνικές εκλογές».

    Επίσης, για τη Συνταγματική αναθεώρηση σχολίασε πως είναι πολύ «φτωχή», καθώς δεν έχουν ασχοληθεί με τα κρίσιμα άρθρα για την Παιδεία και για το περιβάλλον, χαρακτηρίζοντας τραγελαφικό ένα κόμμα, το οποίο υποτίθεται, ότι έχει ευαισθησία σε οικολογικά θέματα , να μη θέλει να θωρακίσουν το περιβάλλον σε μία εποχή κλιματικής αλλαγής, όπου γίνονται προσπάθειες παγκοσμίως να προστατεύσουμε πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

    Υπενθύμισε, ότι στην αναθεωρητική διαδικασία παρεμβάλλονται οι εθνικές εκλογές, προκειμένου να τοποθετηθεί το εκλογικό σώμα και επί των προτάσεων των κομμάτων για τη Συνταγματική αναθεώρηση, επισημαίνοντας: «ανάμεσα στις δύο ψηφοφορίες στην πρώτη και στη δεύτερη Βουλή υπάρχει η λαϊκή εντολή και είναι καθοριστική. 

    Τι πιο δημοκρατικό και πιο ξεκάθαρο από το να ξέρει ο πολίτης στις επόμενες, ότι αν ψηφίσει ΝΔ θα αναθεωρηθεί το άρθρο 16 για τα μη κρατικά -μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια και θα θωρακιστεί καλύτερα το περιβάλλον με την αλλαγή του σχετικού άρθρου. 

    Αν αντίστοιχα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια και δεν θα γίνει τίποτα παραπάνω για την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν πρέπει ο πολίτης να το προσμετρήσει αυτό στην ψήφο του στις επόμενες εθνικές εκλογές; Ειλικρινά απορώ με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. 

    Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη του συνάντηση με τον κ Τσίπρα ήταν να εξετάσουν από κοινού όλα τα άρθρα, που πιστεύουν ότι πρέπει να αναθεωρηθούν και οι πολίτες στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να δώσουν την κατεύθυνση της αναθεώρησης του Συντάγματος».

    Για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα Πανεπιστήμια ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε όλους και να επιτρέπεται αυτό που ισχύει σε όλο τον κόσμο που είναι η λειτουργία και ιδιωτικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων.

    Έκανε, επίσης, λόγο για υποκρισία από την πλευρά ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σπουδάσει ή διδάσκουν σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια στο εξωτερικό, λέγοντας ότι δεν είναι κατανοητό, γιατί αυτό θεωρείται καλό να συμβαίνει στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, αποδίδοντας τη θέση της κυβέρνησης στην ιδεοληψία και στην κακώς εννοούμενη εξυπηρέτηση ενός κατεστημένου που υπάρχει στα δημόσια Πανεπιστήμια.

    «Είναι καιρός – επεσήμανε- τα παιδιά μας να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάζουν στον τόπο τους και να μη φεύγουν στο εξωτερικό, επιβαρύνοντας τις οικογένειές τους. Παράλληλα, η Ελλάδα θα μπορεί να μετατραπεί σε πόλο έλξης φοιτητών, από όλο τον κόσμο. δίνοντας τεράστια ώθηση στην οικονομία»