Αλέξανδρος Αλούκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Στυρέων
  •  

                               ΣΥΝΤΟΜΟ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

      Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Νέα Στύρα, και έμαθα τα πρώτα μου γράμματα  στα Δημοτικά Σχολεία  Νέων Στύρων και Καψάλων και στο Γυμνάσιο των   Στύρων.
      .   Είμαι Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Αθηνών
      .   Έχω εξειδίκευση (Μεταπτυχιακό) στην Οργάνωση κ Διοίκηση Επιχειρήσεων στο    Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
      Διετέλεσα :
      .   Στέλεχος της εταιρίας «Α.Ε.Χ.Π. κ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ» στον τομέα της πληροφορικής, και στη συνέχεια Δ/ντης Εσωτερικού Ελέγχου της Εταιρίας.
      .   Γεν. Διευθυντής της εταιρίας  «Ολυμπιακή Τουριστική ΑΕ»
      .   Στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος και μέλος πολλών Διοικ. Συμβουλίων και επιτροπών στο Δήμο Αλίμου Αττικής).
      .   Σύμβουλος επί θεμάτων περιβάλλοντος στην Ένωση Δήμων Αττικής
      .   Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας « Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» (Ν.2939/01)’
      .   Τώρα Δημοτικός  Σύμβουλος του Δήμου Καρύστου της Δημοτικής Περιφέρειας Στυρέων.

      ΕΠΙΣΤΟΛΗ (ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ) ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΟΥΚΟΥ

      ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΣΤΥΡΕΩΝ 
      ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

      Αγαπητοί μου συμπατριώτες,                                                                               

      Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, εν όψει των ερχόμενων Δημοτικών Εκλογών, ια να σας πώ για τη δική μου συμμετοχή στίς προσπάθειες και τα όσα πετύχαμε, για να σας πώ τις προτάσεις μου (μας) για τη νέα περίοδο,και για να τονίσω την ανάγκη της συστράτευσης και της συμπόρευσης όλων μας, στον κοινό στόχο, που είναι να δούμε τον τόπο μας να προοδεύει, και να αναπτύσεται.

      Βρίσκομαι και συζητώ καθημερινά με υπερήφανους για τον τόπο μας ανθρώπους, όλων των ηλικιών, που απλόχερα αναγνωρίζουν όλα όσα κινούνται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, και την ίδια ώρα διεκδικούν όσα νομίζουν ότι δικαίως τους αναλογούν.Ανάμεσα σε ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν τον λόγο και την πράξη, τη σοβαρή προσπάθεια και τα αποτελέσματά της ,ανάμεσα σ’αυτούς που δεν ξεχνούν την παράλειψη και την απουσία τόσων ετών, και συγκρίνουν με το σήμερα, και που νοιάζονται για τον τόπο τους, που τόσα πολλά υπόσχεται για όλους.Ανάμεσα σε ανθρώπους που αμφισβητούν οτιδήποτε ανακοινώνεται, και έχουν δίκαιο, γιατί επί δεκαετίες άκουγαν μόνο υποσχέσεις. 

      Η πενταετής διοίκησή μας με Δήμαρχο τον καταξιωμένο στη συνείδησή μας κ.Λευτέρη Ραβιόλο, είχε έργο και αποτελεσματικότητα, είχε επίπονη προσπάθεια, και σηματοδότησε την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της δημιουργίας, σε πολλούς τομείς του Δήμου.

      Στον τομέα των έργων κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει η να προσπεράσει όχι μόνο την ποσότητα, αλλά και την πολιτική των έργων.Γιατί έχουν σκοπό να κάνουν τη ζωή των κατοίκων κάθε μέρα καλύτερη, αλλά και γιατί λύνουν χρονίζοντα προβλήματα πολλών δεκαετιών.          

      Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

      Η δική μου συμμετοχή είναι από την αρχή συνεχής, με πολλαπλή παρουσία και συνεργασία με το Δήμαρχο,  στο Δήμο με τις υπηρεσίες, στην Περιφέρεια Στ.Ε στα αρμόδια Υπουργεία, στον ΟΛΝΕ, στον Φορέα Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στ.Ε, στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στ.Ε , στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), και όπου αλλού ήταν αναγκαίο, και αφορούσε  στην προώθηση των έργων υποδομής του Δήμου, κυρίως όμως της περιοχής μας, (επέκταση σχεδίου πόλης, επανακαθορισμός αιγιαλού και παραλίας κ.λ.π.).

      ... Με τη συνεχή προσπάθεια του Δημάρχου  κ.Ραβιόλου, και τη συνεργασία των Συμβούλων της περιοχής μας, της Διοίκησής μας  ( Αλούκος, Γκεμίσης, Παναγιώτου), …Λύνουμε  ένα από τα μεγαλύτερα και χρονίζοντα προβλήματα για τα Νέα Στύρα και τα Άνω Στύρα, την αποχέτευση και το βιολογικό καθαρισμό, ένα έργο που θα αλλάξει τη ζωή των κατοίκων, αλλά κυρίως θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος. …Δώσαμε λύση και κατασκευάζουμε την στήριξη (τα σκαλιά) της εκκλησίας μας, του Αγίου Κωνσταντίνου, ένα έργο που εκρεμούσε πάνω από 35 χρόνια, και που θα κοσμίσει και θα αναδείξει τον ιερό ναό των Νέων Στύρων.                                                                                                                                 …Ασφαλτοστρώνουμε πολλούς δρόμους της Δημ. Ενότητας Στυρέων, (Ν.Στύρα,Κουβέλες, Ρεούζι, Στύρα, Κάψαλα,  Μεσοχώρια, Πολυπόταμος, Αλμυροπόταμος)... Πραγματοποιήθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου  Καψάλων – Νημποριό, ένα έργο που εκρεμούσε πολλά χρόνια.

       ... Ως εκπρόσωπος του Δήμου  στον ΟΛΝΕ, για το παραλιακό μέτωπο των       Ν. Στύρων, και με την συνδρομή του Δημάρχου κ. Ραβιόλου  καταφέραμε με την παρέμβαση του ΟΛΝΕ  και ... διαμορφώσαμε την πλατεία μπροστά από τα ferry boat,έργο που αναβαθμίζει το τουριστικό μας προιόν και διευκολύνει πάρα πολύ τη λειτουργία των καταστημάτων, ... ανακατασκευάσαμε τμήμα πεζοδρόμου πριν την ψαροταβέρνα ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ, ( ήταν αίτημα όλων των κατοίκων αυτής της περιοχής )... Κατασκευάσαμε στο νέο λιμάνι σύγχρονη γλίστρα για την ανέλκυση και καθέλκυση σκαφών, ... προχωρούμε στην εκβάθυνση της λεκάνης του αλιευτικού καταφυγίου,  ... και ακόμα είναι υπό  διαμόρφωση η πλατεία και η ασφαλτόστρωση του δρόμου στο νέο λιμάνι.

       Ως εκπρόσωπος του Δήμου Καρύστου στον ΦοΔΣΑ Στ.Ε, και με τη συνδρομή του Δημάρχου κ. Ραβιόλου,                                     ... προχωρήσαμε στο κλείσιμο της ανοιχτής χωματερής (ΧΑΔΑ)στην Κάρυστο.  Έργο μεγάλης σημασίας για την προστασία του περιβάλοντος. Συνεργαστήκαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , την Περιφέρεια Στ.Ε, τον (ΦοΔΣΑ) Στ.Ε, και την Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ),σε να επίπονο και δύσκολο έργο, για να κλείσουμε οριστικά τον  ΧΑΔΑ στον Κάμπο Καρύστου, που όπως όλοι γνωρίζουμε δημιουργεί εστία μολύνσεων από διοξύνες,  και ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, ζούμε καθημερινά το μεγάλο  κίνδυνο των πυρκαγιών από αυταναφλέξεις .  ... Συγχρόνως καταφέραμε και προωθήσαμε, μέσω ΦοΔΣΑ, το αίτημα για δημιουργία  Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ)  στην περιοχή της ΔΕ Στυρέων (θέση Μεγάλο Βουνό), με όλο τον εξοπλισμό (τράκτορας, container κ.λ.π.). Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε όχι μόνο μεγάλο οικονομικό όφελος, αλλά και καλύτερη καθαριότητα σε όλη τη περιοχή της ΔΕ Στυρέων.

      ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΟΥ (ΜΑΣ)

      Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ένα ακόμα μεγάλο έργο , που εκρεμεί δεκαετίες , αυτό της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης των Ν. Στύρων, και η νέα χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας, είναι για μένα αλλά και για όλους μας, πρώτη προτεραιότητα στη νέα περίοδο.  Με τις ενέργειες που έχουμε προχωρήσει και σε αυτό το θέμα, πολύ σύντομα θα λύσουμε και αυτό το μεγάλο πρόβλημα, που θα αλλάξει επιτέλους την οικονομική και αναπτυξιακή κατάσταση στον τόπο μας.Θέλω ακόμα να επισημάνω ότι στίς πρώτες προτεραιότητές μας είναι και το παραλιακό μέτωπο.  Έχω  δημοσιεύσει και έχω στείλει προς τον ΟΛΝΕ, πλήρη πρόταση και σχέδιο ανάπτυξης και αναβάθμισης του παραλιακού μετόπου. (πληροφ. στο neastyranews).  Θα συζητήσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και τους κατοίκους, και θα ζητήσουμε από  τον ΟΛΝΕ , την υλοποίηση των τελικών προτάσεων. Στις προτάσεις περιλαμβάνονται και : ... η ανακατασκευή (επιτέλους) του λιμενοβραχίονα στη θέση Κεφάλα, ... η περαιτέρω αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου, και  ... η μετατροπή σε κανονικό λιμενοβραχίονα του πέτρινου μώλου προς δυσμάς, στο έξω μέρος του καταφυγίου.  (Υπάρχει σχετική πρόταση του ΟΛΝΕ).    Εκτός των ανωτέρω, ... η αισθητική αναβάθμιση στίς πόλεις μας και στα χωριά μας,  με πλακοστρώσεις, κυβολιθοστρώσεις, δενδροφυτεύσεις, με σημάνσεις (πινακίδες) των δρόμων και των σημαντικών προορισμών, και επαρκή φωτισμό σε όλες τις περιοχές,  ... η ανάδειξη των ιστορικών σημείων και μνημείων του τόπου μας (δρακόσπιτα), ... η ανάδειξη και ανακατασκευή του ιδιόκτητου πολιτιστικού κτιρίου στα Άνω Στύρα,  ... οι καθαρές και οργανωμένες παραλίες μας (Ν.Στύρα, Αλμυροπόταμος, Λιμνιώνας, Νημποριό),   ... η τακτική συνεργασία με όλους τους Συλλόγους, που δραστηριοποιούνται στη ΔΕ Στυρέων, για να προωθούμε γενικότερα ζητήματα, αλλά και να δίνουμε άμεση λύση στα καθημερινά προβλήματα.  (Η συνεργασία μας με τα Τοπικά Συμβούλια ήταν και θα είναι θεσμική, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία ) .  ... η δημιουργία του αθλητικού κέντρου στα Ν. Στύρα, στο νεοαποκτηθέν οικόπεδο 40 περίπου στρεμμάτων, ... όπως και το ζήτημα της, χωρίς όριο εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της περιοχής μας,είναι αιτήματα που καθημερινά δέχομαι (δεχόμαστε) από τους κατοίκους , τους φορείς και τους νέους της περιοχής μας, τα οποία  είναι για μας στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.            

      Όλα αυτά όμως, αλλά και πολλά άλλα που θα  μπορούσα να αναφέρω για να γίνουν χρειάζεται η κοινή προσπάθεια όλων.  Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη , και να εμπιστευθούμε τους ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται για τον τόπο μας,      να εμπιστευθούμε το Δήμαρχό μας κ. Λευτέρη Ραβιόλο, που έχει δείξει ότι πιτεύει και κάνει πράξη αυτά που λέει, για να συνεχιστεί αυτή η πορεία, και να συμβάλλουμε όλοι μαζί, ώστε να ολοκληρώσουμε τα έργα που ξεκινήσαμε,  και ασφαλώς να γίνουν όσα δεν έγιναν και έχουν ανάγκη οι πολίτες.

      Να προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το τόπο μας, για εμάς, για τα παιδιά μας  και τις νέες γενιές που έρχονται.

      Καταλήγοντας, Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλη αυτή την περίοδο . Αποκτήθηκε μεταξύ μας μια αξιόπιστη σχέση, γιατί γνωρίζετε τις προθέσεις μου, που δεν είναι άλλες από το να συμβάλλω με τις γνώσεις μου και την πολύχρονη εμπειρία μου, στην αναβάθμιση και τις υποδομές, για την ανάπτυξη του τόπου μας.  Πιστεύω, πως με τη στήριξή σας, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ώστε να ολοκληρώσουμε το μεγάλο έργο που έχουμε ξεκινήσει, και να θέσουμε τις σταθερές βάσεις για μιά καλύτερη προοπτική για τον τόπο μας και τα παιδιά μας.  Να είστε σίγουροι ότι, ο Δήμαρχος κ. Λευτέρης Ραβιόλος και όλοι εμείς, θα τα καταφέρουμε.           
                                                    
      Αλέξανδρος Αλούκος
      Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Στυρέων
      πρ. Δήμαρχος Αλίμου Αττικής