Σίμος Κεδίκογλου: Ζητάω την ψήφο σας για να είναι δυνατή η Εύβοια»
  •  

    Πρωτοτύπησε και ξεχώρισε ο Σίμος Κεδίκογλου «Εχθρός μας τα προβλήματα. Έχουμε γνώση και εμπειρία να τα λύσουμε. Ζητάω την ψήφο σας για να είναι δυνατή η Εύβοια»

    Ο Σίμος Κεδίκογλου επέλεξε έναν πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο για να αναπτύξει το όραμά του για την Εύβοια. Αντί για την κλασική προεκλογική ομιλία αξιοποίησε τη συγκέντρωσή του στη Χαλκίδα στην κατάμεστη αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητες Εύβοιας την Τρίτη 2 Ιουλίου, για να παρουσιάσει συγκεκριμένες δράσεις, που στοχεύουν στην υλοποίηση των φιλόδοξων προτάσεών του για την αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Εύβοιας. 

     


    Ο Σίμος Κεδίκογλου υπενθύμισε τη μεγάλη διαδρομή, τις πολλές μάχες που όλοι μαζί έχουν δώσει και για τις οποίες -όπως είπε- νιώθει περήφανος και κυρίως για τις πιο δύσκολες μάχες, όταν κράτησαν όρθια την Ελλάδα στην Ευρώπη το 2012 και το 2015 όταν κράτησαν όρθια τη ΝΔ, τότε, που είχαν μείνει λίγοι, αλλά άντεξαν. 
     
    «Σήμερα- είπε- ήρθε η ώρα της δικαίωσης, ήρθε η ώρα της νίκης, γιατί όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν, ότι η ΝΔ έχει το μόνο λογικό και σωστό σχέδιο» και πρόσθεσε: 
     
    «Με ξέρετε ήμουν πάντα παρών, δεν λοξοδρόμησα, δεν απουσίασα, δεν κατέθεσα κομματική ταυτότητα ποτέ, πίστευα στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ, πίστευα σ΄ εμάς, πίστευα στον τόπο μας και έδινα με όλη μου τη δύναμη όλες τις μάχες. 
     
    Και τώρα χαίρομαι γιατί όλη η Ελλάδα καταλαβαίνει πως μόνο το πρόγραμμα της ΝΔ, μόνο η συμφωνία αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να φέρει ανάπτυξη». 
     
    Ο Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε, παρουσιάζοντας σχετικά αποσπάσματα, τα όσα προφητικά είχε αναφέρει στην ομιλία του το 2015, τότε που είχε προειδοποιήσει για τις καταστροφικές συνέπειες των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, τότε που είχε πει, ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολλά να χάσει και η Εύβοια ακόμα περισσότερα. 
     
    Συγκεκριμένα, τόνισε ότι στο τέλος του 2014 είχαν φέρει την Ελλάδα στη σωστή τροχιά, αλλά την πορεία αυτή διέκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ για να επισημάνει, ότι σήμερα όλοι οι Έλληνες το έχουν καταλάβει και πλέον περιμένουν το μεγάλο αναπτυξιακό σοκ, που θα δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας, παράλληλα, ότι προσωπικός του στόχος είναι η Εύβοια να κερδίσει αυτά που στερήθηκε. 
     
    Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα , που ανέφερε, είναι η μεγάλη πολιτική νίκη που πέτυχαν το 2013 με εντατικές διαβουλεύσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ένταξη του Νομού μας στο χάρτη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, μετά τον αποκλεισμό της από την κυβέρνηση Σημίτη το 2000, οπότε και κέρδισαν τη δυνατότητα χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους που δεν υπήρχαν στο παρελθόν και κατάφεραν να εξαγγελθεί στις αρχές του 2015, η δημοπράτηση της Παράκαμψης Χαλκίδας, το πρώτο μεγάλο έργο μετά την Υψηλή Γέφυρα, προϋπολογισμού 186 εκ ευρώ. 
     
    Ο Σίμος Κεδίκογλου συνέχισε αναφέροντας τη δημιουργία το 2013-2014 του πρώτου Οργανισμού Λιμένων σε ελληνικό Νομό, που τους επέτρεψε να απορροφήσει η Εύβοια πάνω από το μισό εθνικό προϋπολογισμό για λιμενικά έργα, προωθώντας την περαιτέρω αξιοποίηση του νησιωτικού χαρακτήρα της Εύβοιας με σειρά λιμενικών έργων, μεταξύ των οποίων η ολοκλήρωση των λιμανιών Κύμης και Μαντουδίου και η δρομολόγηση της γραμμής Μαντούδι-Σποράδες. Έργα τα οποία, δυστυχώς , απαξίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
     
    «Κάναμε πολλά, αξίζουμε περισσότερα» είπε ο Σίμος Κεδίκογλου για να επισημάνει, ότι τώρα ήρθε ξανά η ώρα των μεγάλων έργων υποδομής στην Εύβοια, η ώρα να κερδίσουν όσα σημαντικά αναπτυξιακά έργα στέρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Εύβοια, παρουσιάζοντας αναλυτικά το προσωπικό του φιλόδοξο και εφαρμόσιμο σχέδιο και τις προτάσεις του σε ενότητες και ανά τομέα ως εξής: 
     
    Οδικό Δίκτυο: 

    Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη διέσχισαν οδικώς το Νομό. Διαβεβαίωσε ότι αποτελεί δέσμευση η ολοκλήρωση της Παράκαμψης Χαλκίδας και ο εκσυγχρονισμός του κεντρικού οδικού άξονα και αναφέρθηκε στα έργα πνοής που θα βγάλουν την Εύβοια από την απομόνωση όπως οι Παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου και η αναβάθμιση το δρόμου Χαλκίδα σε ένα σύγχρονο κόμβος που οδηγεί σε πύλη εισόδου και εξόδου από το νησί μας. 
     
    Μεταφορά Λιμένα Χαλκίδας 
     
    Δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση του master plan Χαλκίδας με πρωταρχικό στόχο τη μεταφορά του εμπορικού λιμένα Χαλκίδας, ενώνοντας με ήπιες παρεμβάσεις το βόρειο και νότιο παραλιακό μέτωπο Χαλκίδας, μετατρέποντας τον υπάρχοντα λιμένα σε μαρίνα σκαφών αναψυχής με την παράλληλη απόδοσή του στην πόλη με στόχο την αστική και περιβαλλοντική του αναβάθμιση, αξιοποιώντας κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία με την Εύβοια να είναι ανάμεσα στους 10 κορυφαίους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με το National Geographic "Journeys of a Lifetime ! 
     
    Με την αναβάθμιση παράκτιων υποδομών που εξασφαλίζει ποιότητα υπηρεσιών και θέσεις εργασίας: 
     
    ▪ 5 πορθμιακές γραμμές –Αγιόκαμπος, Αιδηψός, Ερέτρια, Στύρα, Μαρμάρι και 2 ακτοπλοϊκές γραμμές – Μαντούδι, Κύμη – του Νομού.Εξυπηρετούνται ετησίως 1.600.000 επιβάτες. 
     
    Ο Σίμος Κείδκογλου συνέχισε υπογραμμίζοντας, πως ξέρουν, πως να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις παθογένειες του παρελθόντος, δίνοντας κίνητρα και προσελκύοντας επενδύσεις. Η Εύβοια σε αυτό το πλαίσιο μπορεί και πρέπει να είναι τόπος επενδύσεων: 
     
    Υδατοδρόμια – Νέες Πύλες Εισόδου 
     
    Όπως είπε, πρέπει να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα 5 υδατοδρόμια σε Χαλκίδα, Κάραβο Αλιβερίου, Κάρυστο, Κύμη και Αιδηψό .Παράλληλα, να ξεκινήσει η πρώτη τεχνική βάση υδροπλάνων στην Χαλκίδα για τη συντήρηση, τον τεχνικό έλεγχο και την επιδιόρθωση των αεροσκαφών.
     
    Η ίδρυση και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στοχεύει στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για την εξυπηρέτηση του διερχόμενου όγκου επισκεπτών. Διευκολύνεται και διευρύνεται η επισκεψιμότητα 
     
    Εύβοια: προορισμός εμπειρίας 
     
    Με την προστασία, συντήρηση, ανάδειξη και ενοποίηση μνημείων & τοποσήμων δημιουργούμε θεματικές διαδρομές ιστορίας, πολιτισμού, φυσικού κάλους και 
     
    γευσιγνωσίας φέρνοντας τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα στο προσκήνιο. Το Brand Εύβοια γίνεται συνώνυμο των ποιοτικών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα. 
     
    Ανάδειξη πολιτιστικού αποθέματος 
     
    Πρότεινε την άμεση λειτουργία του Μουσείου Παπανικολάου σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών εν είδη περίπτωσης μελέτης ή διαγωνισμού των φοιτητών του. Στοχεύουν στην ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος του νομού μας. 
     
    Ο μεγάλος παγκόσμιος επιστήμονας Γ. Παπανικολάου παίρνει τη θέση που του αξίζει: 
     
    Προτείνουν τη λειτουργία διεθνούς καλοκαιρινού πανεπιστημιακού τμήματος (summer school) σε συνεργασία με ελληνική πανεπιστημιακή ιατρική σχολή στο αντικείμενο της Ηθικής της Βιο-ιατρικής 
     
    Εύβοια: Τουρισμός Υγείας 
     
    Οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού, οι ξεχωριστές παραλίες, η ομορφιά της φύσης και το παραδοσιακό στοιχείο συνθέτουν ένα μοναδικό προϊόν για τη διαμόρφωση μιας μοναδικής εμπειρίας χαλάρωσης, θεραπείας και αναψυχής. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία της τουριστικής επιχειρηματικής κοινότητας για τον συγκεκριμένο κλάδο. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις υποδομές. 
     
    Υγεία και Περίθαλψη για όλους 
     
    Ο Σίμος Κεδίκογλου δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσουν την ενίσχυση των περιφερειακών δομών Υγείας (Νοσοκομείο Κύμης και Καρύστου, ΚΥ Ιστιαίας, προτείνοντας τη διοικητική επαναφορά των Κέντρων Υγείας στα Νοσοκομεία, την επέκταση των δομών του ΕΚΑΒ Ν. Ευβοίας και δρομολογώντας τη χρηματοδότηση κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας. Σε αυτό τον τομέα ,επίσης, πρότεινε: 
     
    Προσλήψεις νέου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη την Εύβοια. Δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). ΔημιουργίαΜονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Συστηματική αναδιοργάνωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με πληρότητα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Προτείνουν στη νέα Πανεπιστημιούπολη/Τεχνόπολη του Ευρίπου, να ενταχθεί και Πανεπιστημιακή κλινική. 
     
    Παιδεία: η μεγαλύτερη επένδυση 
     
    Επανέλαβε την πρόσφατη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χαλκίδα, για ίδρυση πρότυπου σχολείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Θα διεκδικήσουμε είπε την άμεση ίδρυση και λειτουργία πρότυπου σχολείου όλων των βαθμίδων στην Εύβοια και συνέχισε: «Παρότι ο θεσμός της μαθητείας λήγει μαζί με το τρέχονΕΣΠΑ το 2020, εμείς θα συνεργαστούμε με τα Επιμελητήρια ώστε να βρούμε τρόπους , ώστε να στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις, για να συνεχίσουν να δέχονται μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων 
     
    ▪ Η Εύβοια στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας: 
     
    Ενισχύοντας την ίδρυση και λειτουργία πανεπιστημιακών σχολών και προσελκύοντας διεθνή πανεπιστήμια για την λειτουργία θερινών ακαδημιών στο Νομό μας και προτείνοντας: τη λειτουργία του νέου πανεπιστημιακού Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας στα Ψαχνά να μεταφερθεί στη Κύμη, ώστε σε συνδυασμό με την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού που ήδη λειτουργεί στην Κύμη και τον Ναυτικό Τομέα του Επαγγελματικού Λυκείου Κονιστρών να δημιουργήσουν μια ζώνη Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης στο Δήμο Κύμης -Αλιβερίου. 
     
    Προσωπικά ο Σίμος Κεδίκογλου δεσμεύτηκε ότι θα προτείνει την ίδρυση και λειτουργία Εσπερινών Γενικών Λυκείων στο Αλιβέρι και στην Ιστιαία, όπου ήδη λειτουργούν Γυμνάσια Δεύτερης Ευκαιρίας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα προτείνει και θα διεκδικήσει την ίδρυση και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων στις ίδιες πόλεις. 
     
    Οικονομία – επιχειρηματικότητα- εξωστρέφεια – πρωτογενής τομέας- εξορυκτικός κλάδος αποτέλεσαν αντικείμενο, επίσης, της παρουσίασης του Σίμου Κεδίκογλου με στοχευμένες δράσεις ανά κλάδο προκειμένου να μην μείνει αναξιοποίητη καμία ευκαιρία ανάπτυξης για την Εύβοια. 
     
    Ο Σίμος Κεδίκογλου έχοντας στόχο να μπορέσουν να εφαρμόσουν το σχέδιό του για το άνοιγμα της Εύβοιας στον κόσμο για να ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον κατέληξε συνοψίζοντας τις συγκεκριμένες προτάσεις του που αποτελούν και το όραμά του ανά περιοχή και ειδικότερα ως εξής: 
     
    Χαλκίδα 
     
    ▪ Ολοκλήρωση της Παράκαμψης Χαλκίδας 
     
    ▪ Υλοποίηση του Master Plan Λιμένα Χαλκίδας 
     
    ▪ Κατασκευή σύγχρονης μαρίνας 
     
    ▪ Κατασκευή υποδομών Τεχνόπολης Ευρίπου 
     
    ▪ Αποκατάσταση και ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς και της 
     
    πλατείας αγοράς 
     
    ▪ Αξιοποίηση του Δημόκριτου και του συγκροτήματος Γεωργιάδη 
     
    ▪ Ολοκλήρωση διαδικασιών για την κατασκευή υδατοδρομίου 
     
    ▪ Αναβάθμιση λιμένα Νέας Αρτάκης 
     
    ▪ Αναβάθμιση υπηρεσιών Υγείας. 
     
    Κύμη 
     
    ▪ Δεσμεύονται για την άμεση έκδοση του προεδρικού διατάγματος, για την έκδοση των χρήσεων γης και όρων δόμησης εντός λιμένα 
     
    ▪ Διεύρυνση και επέκταση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων με τη δημιουργία πυλών ελέγχου διαβατηρίων 
     
    ▪ Κατασκευή μαρίνας 
     
    ▪ Δημιουργία πάρκου τροφίμων στο χερσαίο λιμένα 
     
    ▪ Ολοκλήρωση φράγματος Μανικίων 
     
    Το στρατηγικής σημασίας λιμάνι, ως πύλη εισόδου, για το Νομό μας είναι αυτό της Κύμης, το οποίο βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο Αιγαίο και έχει πολλαπλές δραστηριότητες όπως εμπορικές, επιβατικές, τουριστικές, αλιευτικές. 
     
    Ερέτρια – Αμάρυνθος 
     
    ▪ Ένταξη σε χερσαία ζώνη και 
     
    ▪ Αναβάθμιση αλιευτικού καταφυγίου Αμαρύνθου 
     
    ▪ Θωράκιση Λιμένα Ερέτριας από τις καιρικές συνθήκες 
     
    ▪ Εξεύρεση πόρων για την υλοποίηση του ήδη χωροθετημένου τουριστικού αγκυροβολίου. 
     
    Ψαχνά 
     
    ▪ Αξιοποίηση ένταξης πανεπιστημιακών σχολών ΕΚΠΑ, στο ΤΕΙ Ψαχνών, λόγω της δημιουργίας της Τεχνόπολης του Ευρίπου 
     
    ▪ Βελτίωση καλλιεργειών στο κάμπο των Μεσσαπίων 
     
    ▪ Κατασκευή φράγματος Μεσσαπίων 
     
    Kάρυστος 
     
    Ο ορυκτός πλούτος της Καρυστίας είναι ένα από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοπικής μας οικονομίας. Πρέπει να τον αξιοποιήσουν μέσω της εξωστρέφειας. 
     
    ▪ Ενισχύοντας την επιχειρηματική δράση και προσελκύοντας επενδύσεις. 
     
    Είναι άμεση προτεραιότητα να αναβαθμιστεί ο λιμένας Καρύστου με στοχευόμενα έργα, όπως: η προστασία του προσήνεμου μόλου,η εγκατάσταση πυλών εισόδου και η λειτουργία υδατοδρομίου, με την επέκταση των υφιστάμενων χρήσεων εμπορικής, τουριστικής και αλιευτικής ναυσιπλοΐας . 
     
    Μαντούδι – Αγία Άννα 
     
    Η Περιφέρεια, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση της γ ́ φάσης του λιμένα Μαντουδίου. Δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με τον ΟΛΝΕ και την περιφέρεια θα εργαστούν για την ταχύτερη απορρόφηση κονδυλίων και την αναβάθμιση του λιμένα.
     
    Επίσης για την άμεση υλοποίηση των έργων του χερσαίου χώρου που αφορά εγκαταστάσεις για την αναμονή των επιβατών, γραφεία της λιμενικής αρχής αλλά και τις αποθήκες. Για την ένταξη του Λιμανιού Μαντουδίου στη ναυσιπλοΐα της χώρας. Για τη δημιουργία νέου αλιευτικού καταφύγιου στην Αγία Άννα. 
     
    Ιστιαία - Αιδηψός 
     
    ▪ Να γίνει κέντρο του Ιαματικού τουρισμού 
     
    ▪ Αναβάθμιση υποδομών υποδοχής 
     
    ▪ Αναβάθμιση Λιμένα Αιδηψού 
     
    ▪ Ολοκλήρωση διαδικασιών για την κατασκευή 
     
    υδατοδρομίου 
     
    ▪ Ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Γενικού 
     
    Λυκείου στην Ιστιαία. 
     
    ▪ Ενίσχυση Κέντρου Υγείας Ιστιαίας 
     
    ▪ Ανάδειξη πολιτιστικών και τουριστικών πλεονεκτημάτων 
     
    Ο Σίμος Κεδίκογλου απευθυνόμενος -τέλος- στους φίλους και στελέχη της παράταξης που τον τίμησαν με την παρουσία τους, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη λειτουργία της εταιρείας Λάρκο λέγοντας, ότι δεν θα επιτρέψουν να κλείσει και θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 
     
    «Αξίζει – είπε- να επενδύσουμε στην Εύβοια, αξίζει να αγωνιστούμε όλοι μαζί, γιατί εχθρός μας δεν είναι πια ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα προβλήματα του τόπου και το πως θα δώσουμε λύσεις,. Πιστεύω στην Εύβοια και τις δυνατότητές της. 
     
    Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία. Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη, ζητάω την ψήφο σας για να είναι δυνατή η Εύβοια.
     
    Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ανεβάσουμε ψηλά την Ελλάδα, ελάτε ν’ ανεβάσουμε ακόμα ψηλότερα την Εύβοια, ελάτε να κερδίσουμε όσα μας στέρησαν, ελάτε να κάνουμε την Εύβοια που μας αξίζει!»