Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ Ν.ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝEI ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΠΟΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ.
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ενημερώνουμε όλους τους ιδιοκτήτες γης της Ν.Καρυστίας και τους τοπικούς φορεις οτι επιχειρείται νέα μεθοδευμένη προσπάθεια υφαρπαγής των περουσιών μας ,μεσω τον υπο ψήφιση νομοσχεδίου για την επιτάχυνση υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων  FAST  TRUCK... στις οποιες περιλαβάνονται και τα αιολικά πάρκα.

    Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο αφορά σε απαλλοτριώσεις ακινήτων ειπερ τρίτων ιδιωτών επενδυτών είτε απευθείας είτε με ενδιάμεσο το Δημόσιο, που ενδέχεται να καταληξει σε ιδιαίτερα μικρο τίμημα για τους ιδιοκτήτες γης.

    Ειδικότερα:

    1/ Η απαλλοτρίωση είναι δυνατή τόσο σε αναγωρισμένες όσο κ' σε μη αναγνωρισμένες εκτάσεις δασικού χαρακτήρα.

    2/ Η διαδικασία απολλοτρίωσης δεν ξεπερνα τους δύο μήνες ενω οι ενστάσεις προβολής θα εξετάζονται μέσα σε τριάντα ημέρες.

    3/ Για την απολλοτρίωση αρκεί ένα απλό τοπογραφικό διαγραμμα κ΄λόγω του κατεπείγοντος  δεν απαιτείται έκθεση πραγματογνωμοσύνης.

    Στην ουσία ο νόμος αυτός ανοίγει την πόρτα στους μεγαλοεπενδυτές εις  βάρος των περιουσιών μας είτε έχουν αναγνωρισμένους τίτλους ιδιολτησίας είτε όχι.

    Καταστρατηγεί το συνταγματικό δικαίωμα της περιουσίας κ΄στερεί απ΄ τους πολίτες το στοιχειώδες δικαίωμα της υπεράσπισις της.

    Υπο ενστασι σύλλογος
    Ιδιοκτητων γης Ν.Καρυστίας
    .