Έκθεση «Τουρισμός – Πολιτισμός – Γαστρονομία» κλειστό Αθλητικό Κέντρο Κανήθου Χαλκίδας 26, 27 και 28 Νοεμβρίου 2010
  • Η Έκθεση «Τουρισμός – Πολιτισμός – Γαστρονομία» είναι μια διοργάνωση βεληνεκούς, που για 3 ημέρες θα φέρει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τον πλούτο της ελληνικής γης για πρώτη φορά στη Χαλκίδα.

    Κινείται αποκλειστικά στη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης, του τοπικού πολιτισμού της γαστρονομίας και του τουρισμού.

    Σήμερα που η αξία της μεσογειακής διατροφής είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη επιστημονική αλήθεια, είναι μοναδική η ευκαιρία τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα να λάβουν την αναγνώριση που τους αναλογεί.

    Οι επισκέπτες τη έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

    Στα εκθετήρια περίπτερα παρουσιάζονται από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας παραγωγοί και επιχειρήσεις τοπικών ελληνικών προϊόντων, γυναικείοι συνεταιρισμοί, πολιτιστικοί φορείς και φορείς της αυτοδιοίκησης.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα και συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, επιδείξεις μαγειρικής και παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών.

    Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εδέσματα και ιδιαίτερα προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας μας, ενώ θα ενημερώνονται από τους chef για τις γαστρονομικές δυνατότητες των τοπικών ελληνικών προϊόντων.

    Η στροφή των καταναλωτών στην ποιοτική και παραδοσιακή διατροφή και η επιθυμία τους να γνωρίσουν ξεχωριστές γεύσεις και αυθεντικά προϊόντα θα βρει εφαρμογή στην τριήμερη έκθεση «Τουρισμός – Πολιτισμός – Γαστρονομία»

    Σας περιμένουμε σε ένα τριήμερο γεμάτο Ελλάδα.

    Τι θα δούμε:
    o Περίπτερα με εκθετήρια προϊόντων από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας
    o Επιδείξεις μαγειρικής
    o Γευσιγνωσίες προϊόντων
    o Παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών
    o Εκδηλώσεις για παιδιά
    o Παρουσιάσεις χορευτικών συγκροτημάτων
    o Συναυλίες παραδοσιακής μουσικής
    o Χορωδίες

    Η Διαδικτυακή Πύλη του e-karystos θα δώσει το παρόν και θα δημοσιεύσει ενημερωτικό άρθρο με είδήσεις και φωτογραφίες απο την Έκθεση.