Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου ο Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης Alpha Green ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού.Απώτερος σκοπός της νέας δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης.
  • ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Τρίτη 01 Φεβρουαρίου Ξεκινάμε!

    Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου ο Δήμος Καρύστου
    σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης Alpha Green ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού.
    Πιο συγκεκριμένα, 40 μπλε κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού θα τοποθετηθούν στα σχολεία του νέου Δήμου Καρύστου, στα δημοτικά καταστήματα, στις δημόσιες υπηρεσίες και σε κεντρικά σημεία.
    Οι συγκεκριμένες ενέργειες στόχο έχουν την εξοικείωση και ευαισθησία των δημοτών με την ανακύκλωση, την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.
    Απώτερος σκοπός της νέας δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης εντός του 2011, η ορθολογική και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων, η οριστική και ουσιαστική λύση με την ΧΑΔΑ Καρύστου, καθώς και η αποκατάσταση της πρώην ΧΑΔΑ Στυρέων.
    Η επιτυχία της συγκεκριμένης προσπάθειας θα κριθεί κατά μεγάλο βαθμό από την ανταπόκριση της κοινωνίας των πολιτών.
    Σημαντικός σύμμαχος θα αποτελέσει η μαθητική κοινότητα, η οποία πρέπει να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.
    Από πλευράς δημοτικής αρχής θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια, ημερίδες, θέσπιση βραβείου για το σχολείο με το καλύτερο αποτέλεσμα έτσι ώστε η ανακύκλωση να περάσει στη συνείδηση των δημοτών όχι ως πολυτέλεια, αλλά ως αναγκαιότητα.

    Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι στους μπλε κάδους τοποθετούμε χαρτί και μόνο χαρτί!

    Γραφείο Τύπου
    Δήμος Καρύστου