Αναφορικά με την ανακοίνωση της κυρίας Ιωάννας Γεωργίου σχετική με «στημένο» διαγωνισμό στο Δήμο Καρύστου και προς αποκατάσταση της αλήθειας και των όποιων παρεξηγήσεων, πρέπει να ειπωθούν και να γίνουν ξεκάθαρα τα εξής:
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Αναφορικά με την ανακοίνωση της κυρίας Ιωάννας Γεωργίου σχετική με «στημένο» διαγωνισμό στο Δήμο Καρύστου και προς αποκατάσταση της αλήθειας και των όποιων παρεξηγήσεων, πρέπει να ειπωθούν και να γίνουν ξεκάθαρα τα εξής:
    Ο εκάστοτε Δήμαρχος, όπως ορίζεται από τον Νόμο Καλλικράτη καθώς και τον προγενέστερο τού Νόμο Καπποδίστρια, έχει δικαίωμα να επιλέξει ειδικούς – μετακλητούς υπαλλήλους ισάριθμες των θέσεων Αντιδημάρχων και με συγκεκριμένο αντικείμενο.
    Στην περίπτωση του Δήμου Καρύστου μπορεί να επιλέξει 4 ειδικούς συνεργάτες ήτοι 1 επιστημονικό συνεργάτη, 2 ειδικούς συμβούλους και 1 νομικό σύμβουλο.
    Η κάλυψη των θέσεων γίνεται με απόφαση και αποκλειστική ευθύνη του Δήμαρχου σύμφωνα βέβαια με τον Νόμο 3584/2007 ο οποίος θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να είναι έγκυρη η πράξη.
    Πιο συγκεκριμένα όπως ορίζει ο νομοθέτης στο άρθρο 163: «2.Οι Ειδικοί Σύμβουλοι, οι Ειδικοί Συνεργάτες και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες υπόκεινται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του οικείου Δημάρχου για την επικουρία του οποίου έχουν προσληφθεί, και είναι ανεξάρτητοι από το προσωπικό που προσλαμβάνονται σε οργανικές θέσεις για την εξυπηρέτηση διαρκών αναγκών.
    3. Για την πλήρωση των θέσεων απαιτούνται ειδικά για τους επιστημονικούς συνεργάτες:
    α) διδακτορικό δίπλωμα ή τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών,
    β) τουλάχιστον 2ετή εμπειρία σε συναφή αντικείμενο τοπικής ή κεντρικής διοίκησης,
    γ) παρουσιάσεις ειδικών μελετών σχετιζόμενες με το αντικείμενο της απασχόλησης τους.
    4) Η πλήρωση των θέσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού, ενεργείται, ύστερα από δημόσια γνωστοποίηση δια του Τύπου, με απόφαση του Δημάρχου, ο οποίος και προσλαμβάνει τα πρόσωπα που είναι, κατά την κρίση του, κατάλληλα.»
    Εν ολίγοις, ο Δήμαρχος γνωστοποιεί την απόφαση του να προσλάβει Επιστημονικό Συνεργάτη, δεν κοινοποιεί στον Α.Σ.Ε.Π. για έγκριση θέσεως.
    Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένες θέσεις συνεργατών επιλέγονται από τον εκάστοτε Δήμαρχο για τον απλούστατο λόγο ότι αποτελούν το επιτελείο του το οποίο τον επικουρεί στο έργο του. Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι τις προϋποθέσεις τις ορίζει ο Νόμος, δεν τις ορίζει ο Δήμαρχος.
    Όσον αφορά τον κύριο Γιάννη Μανώλη, όπως καταδεικνύεται παρακάτω και από το βιογραφικό του σημείωμα, υπερκαλύπτει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που ορίζονται από τον Ν.3584/2007.

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

     Ημερομηνία Γέννησης: 01/07/1979
     Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977050441, 210 2717844
     Διεύθυνση: Ταύρου 17 (14231), Νέα Ιωνία – Αττική.
     Στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμένες.
    ΣΠΟΥΔΕΣ:
     09/2009 – Σήμερα: υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης Νομικής Σχολής, θεματική διατριβής: Η Επιρροή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελληνική Πολιτική Περιβάλλοντος: Θεσμικοί Μετασχηματισμοί & Διοικητικές Επιπτώσεις.
     01/2010 – 03/2010: Σειρά Σεμιναρίων Πολιτικής Φιλοσοφίας στην Ελληνική Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία υπό τον Καθηγητή Χρήστο Γιανναρά.
     04/2010: Μεταπτυχιακό Σεμινάριο στις Τεχνικές Διαπραγμάτευσης υπό τον Καθηγητή Brian Mundell (Executive Education - Harvard, JFK School).
     09/2007-10/2008:Πτυχιούχος μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία, MSc, London School of Economics & Political Science (Βαθμός:Merit).
     Μεταπτυχιακό Σεμινάριο στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Cambridge.
     09/1999-07/2003:Πτυχιούχος Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης , Πανεπιστήμιο Κρήτης (Βαθμός: 7,53/10).
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
     05/2010 – 07/2010: Υπεύθυνος Οργάνωσης του Γραφείου ΕΟΤ Λονδίνου για την προετοιμασία και εκτέλεση της εκδήλωσης ‘Greek Beach by the Thames’, η οποία έλαβε χώρα στο Λονδίνο.
     02/2010 – 05/2010: Επενδυτικός Σύμβουλος, Interamerican
     01/2009-10/2009: Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης σε θέματα Συντονισμού & Ελέγχου Γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού.
     09/2008-11/2008: Εξωτερικός Συνεργάτης της εταιρείας ‘Ankit Media’ που στόχο είχε την οργάνωση της διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ στο σταθμό Victoria του Λονδίνου κατά την περίοδο της World Travel Market.
     01/2006-12/2006: Συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικών Ερευνών.
     04/2004-11/2005: Ειδικός Συνεργάτης Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης.
     02/2002-09/2002: Ερευνητής στο Ε.Π.Ι./ΠΑΝΤΕΙΟΝ Π.Κ.Π.Ε. υπό τον Καθηγητή κο Κ.ΓΕ.Αθανασόπουλο. (Συστάσεις διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν).
    ΣΥΝΕΔΡΙΑ:
    • Φεβρουάριος 2009: Συμμετοχή στο Συνέδριο με θέμα ‘Αιολική Ενέργεια: Ανάπτυξη & Περιβάλλον’, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ερέτρια του Ν. Ευβοίας.
    • Ιούλιος 2004: Εισηγητής στην πρώτη διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο που έλαβε χώρα στα πλαίσια του προγράμματος AICCRE με θέμα: ‘Η τοπική οικονομική ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων: εμπειρία, προοπτικές και προκλήσεις’.
    • Μάιος 2003: Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συνεδρίου με θέμα ‘Πανεπιστήμιο και Πολιτική’ υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
    • Μάιος 2002: Συμμετοχή στο Διεθνές Συμπόσιο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα ‘Κράτος, Κοινωνία, Αγορά & Πολιτικές στην Εκπαίδευση’.
    ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
     Αγγλικά: Άριστα
     Ισπανικά: Βασική.
    ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
     Χειρίζομαι με ευκολία Η/Υ: Word, Excel, Internet.
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
     Μέλος του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων.
     Μέλος της οργάνωσης ‘Βαλκανική Αμφικτιονία’.
     Αρθρογράφος για 3 χρόνια στο περιοδικό ‘Φοιτητικός Δίαυλος’.
     Αρθρογράφος για 1 χρόνο στο Δημοτικό Τύπο Περιφέρειας Αττικής.
     Μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Political Studies Association.
     Μέλος της European Thought Society – Battle of Ideas (LSE).
    HOBBIES:
     Αθλητισμός.
     Διάβασμα με έμφαση στη Φιλοσοφία & Λογοτεχνία.
     Εκπαιδευτικά ταξίδια.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ