Έκθεση ΓΕΥΣΕΙΣ & ΖΩΗ 31 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2011 ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ. ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
  • ΓΕΥΣΕΙΣ & ΖΩΗ
    2η Διαδραστική Πολυέκθεση
    Ποιοτική Διατροφή - Υγεία - Ποιότητα Ζωής

    31 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2011

    ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 

    Η ΛΕΣΧΗ ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ μαζί με την διαδικτυακή πύλη e-karystos για άλλη μια φορά θα προσπαθήσουν να πετύχον τον στόχο τους για την ανάδειξη και προβολή της νότιας Καρυστίας.

    Η μοναδική στο χώρο της εκδήλωση με τίτλο γεύσεις & ζωή επιχειρεί μια ιδιαίτερη προσέγγιση, συγκεντρώνοντας όλη την αγορά των ειδών της ποιοτικής διατροφής και του ευ ζην, παρουσιάζοντας την, τόσο στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, όσο και στους επαγγελματίες του χώρου.

    Γεύσεις που γνωρίζουμε ή αναζητάμε και θέλουμε όλοι μας να απολαύσουμε, σε μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εκδήλωση με γευστικές δοκιμές, εξειδικευμένες γευσιγνωσίες, μαγειρικά events με την συμμετοχή και των επισκεπτών, εκπαιδευτικές ημερίδες και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από ειδικούς, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την ποιότητα ζωής.

    Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, βιολογικά προϊόντα, Π.Ο.Π., προϊόντα γεωγραφικής ζώνης, υψηλής γαστρονομίας, φυτικά καλλυντικά και θεματικός τουρισμός συνθέτουν το παζλ της πολυέκθεσης γεύσεις & ζωή.

    Ενδεικτικά οι μεγάλες ενότητες εκθεμάτων είναι: Ελαιόλαδο, ελιές και παράγωγα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, κρασί και αποστάγματα, χυμοί και αναψυκτικά, αρτοσκευάσματα, μέλι, γλυκά και ζαχαρώδη, αφεψήματα και βότανα, όσπρια, ζυμαρικά, νωπά λαχανικά, φρούτα, κρεατικά, πουλερικά, ψάρια και φυσικά υπηρεσίες του χώρου , σύμβουλοι, εκδόσεις κ.ά.

    Η διαδραστική πολυέκθεση γεύσεις & ζωή θα είναι ανοικτή στους επαγγελματίες και στο καταναλωτικό κοινό για τέσσερις ημέρες, από την Πέμπτη 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 3 Απριλίου 2011, απο τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στον μοναδικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου στο κέντρο της Αθήνας.

     

     

    ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

     

     

     

     

    ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

     

     

    Ø12:00 - 13:00: «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ»

     

     

    Με την σύμβουλο ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπεύτρια Τζέσικα Μαργαρίτη

     

     

    Βιωματικό σεμινάριο.

     

     

    Ø14:00 - 16:00: «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ»

     

     

    Με την Indy Rag - Guru

     

     

    Ανακαλύψτε τις Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT). Είναι ένας γρήγορος, πολύ αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος που οδηγεί στη σωματική υγεία και πνευματική εφορία!

     

     

    Πώς μπορεί να σας βοηθήσει; Ελάτε να σας δείξουμε τον τρόπο!

     

     

    Ø17:00 - 19:00: «ΠΛΑΘΩ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ & ΨΩΜΙ»

     

     

    Με την αρχιτέκτονα του Ινστιτούτου Ελληνικών Μύλων Μαρία Γρυπάρη και τις Ιωσηφίνα Δελατόλα και Λουΐζα Αρμακόλα

     

     

    Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους φίλους, όπου θα μάθουν, θα πλάσουν και θα ψήσουν.

     

     

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

     

     

    Ø12:00 - 14:00: «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ FEREIKOS - HELIX»

     

     

    Παρουσίαση παραδοσιακών και gourmet συνταγών με τη νέα σειρά προϊόντων Φερέοικος Γεύσεις.

     

     

    Ø15:00 - 17:00: «ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ»

     

     

    Με τον chef από «Το στέκι των Δειπνοσοφιστών» Αντώνη Νέμετ

     

     

    Παρουσίαση δύο πιάτων (γεύμα και επιδόρπιο) σε αρχαία συνταγή των δειπνοσοφιστών με τοπικά προϊόντα της Καρυστίας.

     

     

    Ø17:00 - 18:00: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  ΣΤΗΝ  ΚΑΡΥΣΤΙΑ  ΕΥΒΟΙΑΣ»

     

     

    Με τον Πρόεδρο Ομοσπονδιακής Συνεργασίας Πολιτιστικής Ανασυγκρότησης Ευβοέων Ελλάδος «Αιγαία» ΟΣΠΑΕΕ Δημήτρη Παπαμιχαήλ

     

     

    Παρουσίαση με φωτογραφίες και video μέσα απο το  www.e-karystos.gr

    Ø18:00 - 19:00: «ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΒΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ»

     

     

    Με τον Alexander Pfaff εναλλακτικό θεραπευτή – γεωπαθολόγο, ιδρυτή του House of Light 

     

     

    Ένα  βιωματικό ταξίδι στους κόσμους της διατροφής, της αλκαλικής δίαιτας, των συνδυασμών τροφών, του νερού & του άλατος και στην άμεση επίδρασή τους στο ψυχοσωματικό σύνολο & στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου.

     

     

    ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

     

     

    Ø11:00 - 13:00: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

     

     

    Με τον Ευτύχη Μπλέτσα

     

     

    Ένα πρωτότυπο σεμινάριο μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους με έμφαση στις διατροφικές ανάγκες των  παιδιών, όπου μπορούν να συμμετέχουν δημιουργικά όλοι οι παρευρισκόμενοι.

     

     

    Ø14:00 - 16:00: ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

     

     

    Με ξεναγούς την Μυρσίνη Λαμπράκη και τον Δημήτρη Γιατζόγλου

     

     

    Ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στο ηφαιστειογενές νησί του Βορείου Αιγαίου που φημίζεται για το πλούσιο οικοσύστημά του, τα διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά, τα περίφημα τυριά, τα εξαιρετικά ζυμαρικά και παξιμάδια από ντόπια δημητριακά, τα απολαυστικά χειροποίητα γλυκίσματα.

     

     

    Ø17:00 - 19:00: ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ

     

     

    Παρουσίαση από τον pastry chef και food editor Στέλιο Παρλιάρο

     

     

    ΚΥΡΙΑΚΗ, 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

     

     

    Ø12:00 - 14:00: ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ

     

     

    Παρουσίαση & γευσιγνωσία με τον chef και food writer Βαγγέλη Δρίσκα

     

     

    Παρουσίαση των αρωματικών φυτών της Ελλάδας και όλα τα μυστικά για να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα νόστιμες σάλτσες, δροσερές σαλάτες, απολαυστικά ντιπ και πρωτότυπα finger food. 

     

     

    Ø15:00 - 17:00: ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

     

     

    Με τους Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη

     

     

    Μια μοναδική «ξενάγηση» στον μαγικό κόσμο των μανιταριών με ζωντανή παρουσίαση των ποικιλιών της ελληνικής υπαίθρου και γευσιγνωσία. 

     

     

    Ø18:00 - 20:00: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΣΠΡΙΑ

     

     

    Παρουσίαση & γευσιγνωσία με την Μυρσίνη Λαμπράκη 

     

     

    Η σημασία και συμβολή των οσπρίων στην Μεσογειακή Διατροφή. Πρωτότυπες συνταγές και εναλλακτικές προτάσεις σερβιρίσματος.