Ο πανάρχαιος κώδικας επικοινωνίας των κατοίκων με σφυρίγματα. Την Κυριακή 10 Απριλίου έφτασε στο Μαρμάρι και στη συνέχεια μετέβη στην Κάρυστο το βρετανικό κανάλι ITV για γυρίσματα.
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Κατόπιν ενεργειών και προτάσεων της Δημοτικής Αρχής Καρύστου προς εθνικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, στην περιφέρεια του Δήμου βρέθηκε για γυρίσματα το βρετανικό κανάλι ITV.
    Συγκεκριμένα, την Κυριακή 10 Απριλίου έφτασε στο Μαρμάρι και στη συνέχεια μετέβη στην Κάρυστο το συνεργείο και η παρουσιάστρια του καναλιού.
    Ενώ ολοκλήρωσαν τα πλάνα στην περιοχή, τη Δευτέρα έκαναν γυρίσματα για τις ανάγκες της παραγωγής στο χωριό Αντιά της Δημοτικής Ενότητας Καφηρέα.
    Το θέμα που κάλυψαν ήταν ο πανάρχαιος κώδικας επικοινωνίας των κατοίκων με σφυρίγματα.
    Η συγκεκριμένη γλώσσα επικοινωνίας εντυπωσίασε τους συντελεστές της εκπομπής.
    Επίσης, ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε το φυσικό κάλος της Καρυστίας και το γεγονός της κοντινής γεωγραφικής απόστασης από την Αττική και το αεροδρόμιο ‘Ελ. Βενιζέλος’.
    Τη Δευτέρα το απόγευμα αναχώρησαν από το Μαρμάρι για το Λιμάνι της Ραφήνας, με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν για να καλύψουν και άλλα θέματα όπως τα Δρακόσπιτα, η Πύλη των Αρμένων, τα αρχαία λατομεία.
    Το γεγονός ότι ο Δήμος Καρύστου θα προβληθεί για 2 ολόκληρες ώρες σε μία εκπομπή με 17 εκατομμύρια τηλεθεατές αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη για την τουριστική προβολή.

    Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με μηδενικό κόστος.
    Με πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, ώστε να αυξήσουμε την εξωστρέφεια της περιοχής και την εισροή χρημάτων σε μία δύσκολη περίοδο τόσο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
    Ακόμη θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο κώδικας επικοινωνίας με σφυρίγματα που παρατηρείτε στο χωριό Αντιά να αναγνωριστεί ως προστατευόμενη γλώσσα από την Unesco.
    Ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μπορούν να αποτελέσουν ‘ισχυρό σύμμαχο’ στην προσπάθεια τόνωσης του τουρισμού.
    Τέλος, η Δημοτική Αρχή θέλει να ευχαριστήσει την κυρία Ελένη Φαναριώτη για την ανταπόκριση της στη συγκεκριμένη πρόταση και την προώθηση της ιδέας στο κανάλι.
    Θα ήταν να παράβλεψη να μην ευχαριστήσουμε τον κύριο Νίκο Λαγώνικο για την πολύτιμη βοήθεια του, καθώς και την κοινοπραξία των πλοίων της γραμμής Μαρμάρι – Ραφήνα που μετέφεραν το συνεργείο αφιλοκερδώς.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ