Απάντηση της Γεωργίας Τούρλα στην δήλωση του Δημάρχου
  •  Αναφορικά με τη δήλωση σας σε σχέση με το αίτημα μου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με θέμα « το σχέδιο νόμου περί επίλυσης ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών» η διαβούλευση του οποίου έληγε στις 2 Μαΐου, θα ήθελα να σας διευκρινίσω τα εξής:

    Σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων όπως λέτε, πρακτική την οποία εγώ προσωπικά δεν ακολουθώ.
    Μέχρι σήμερα λίγες φορές έχω προβεί σε διαδικασίες δημοσιοποιήσεων και όταν το έχω κάνω είναι για σοβαρούς λόγους.
    Την συγκεκριμένη σύγκλιση συμβουλίου την αιτήθηκα, ακριβώς λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχει το σχέδιο νόμου με το Ιδιοκτησιακό, όπως άλλωστε έκανα και στο παρελθόν για σοβαρά ζητήματα όπως οι Ιχθυοκαλλιέργειες και ο Χωροταξικός Σχεδιασμός.
    Θεωρώ ότι σε εύλογο διάστημα από την γνωστοποίηση του θέματος θα έπρεπε σαν Δήμος να έχουμε άποψη με νομικό υπόβαθρο και να διατυπώσουμε τις ενστάσεις μας, τις επιφυλάξεις μας (σχετικά έχει αναφερθεί και ο κ. Σαραβάνος σε άρθρο του), αλλά και να καταθέσουμε τις πάγιες απόψεις μας σε ένα σχέδιο νόμου ενός άλλου σημαντικού για το ζήτημα μας Υπουργείου, αυτού του Υπουργείου Οικονομικών.
    Αντίστοιχα έχουμε λειτουργήσει και σε άλλες περιπτώσεις. Δεν μπορεί να θεωρείται ερασιτεχνικός χειρισμός λοιπόν η ενασχόληση με ένα τέτοιο θέμα και η διατύπωση άποψης και από το ανώτατο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, ως εκφραστή της τοπικής κοινωνίας, ούτε μπορούμε να αφήσουμε χωρίς παρακολούθηση ένα νομοσχέδιο που αφορά ιδιοκτησία ανεξάρτητα από άλλες ενέργειες !
    Αναμφίβολα η τροπολογία που κατατέθηκε από τον κ. Αναγνωστάκη όπως άλλωστε και αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν και τώρα από άλλους βουλευτές και υπουργούς του νομού μας, αποσκοπούν στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος του ιδιοκτησιακού και είναι πολύ σημαντικό που όλοι είναι δίπλα μας.
    Θεωρώ ωστόσο ότι αυτή η τροπολογία που επιμελήθηκε ο Δήμος και ο Σύλλογος Καβοντόρου Γης όπως λέτε, αν διαφέρει σε περιεχόμενο από τις προηγούμενες θέσεις μας θα έπρεπε να έχει τεθεί υπόψη μας.
    Με σεβασμό στο θεσμό που εκπροσωπείτε θα υπογραμμίσω μόνο στο αναγνώστη της δήλωσης σας την δική σας προσπάθεια εντυπωσιασμού και προσωπικής προβολής (κατά μία άποψη σεβαστή σε καιρό προεκλογικής περιόδου) και δεν θα αναφερθώ στην παρακώληση της εύρυθμης λειτουργίας του δήμου.
    Σε σχέση με την αναφορά σας για την συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια, νομίζω αν αναφέρεστε και σε μένα, ότι για άλλη μία φορά με αδικείτε κατάφορα καθότι προσωπικά έχω τιμήσει τόσο το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους όσο καλύτερα μπορούσα και επιτέλεσα τα καθήκοντα μου με συνέπεια και με γνώμονα πάντα το καλό και το συμφέρον του τόπου μας χωρίς ποτέ, τουλάχιστον συνειδητά, να ψηφίσω κάτι εις βάρος του.
    Η απαξίωσης των δημοτικών συμβουλίων και η σημασία της λειτουργίας τους θα μπορούσε να ήταν θέμα μίας μεγάλης άλλης συζήτησης.
    Σας καλώ δε, στα πλαίσια διαφάνειας και λογοδοσίας προς τους συμπολίτες μας να δημοσιοποιήσετε τα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων με τους πλήρεις διαλόγους και τις τοποθετήσεις τόσο τις δικές σας όσο και των συμβούλων στην κρίση των συμπολιτών και ψηφοφόρων.

    Με τιμή
    Τούρλα Γεωργία
    Δημοτική Σύμβουλος Καρύστου

     
     Κυριακή, 27 Απριλίου 2014


    Γιώργος Σαραβάνος: EΠΕΙΓΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ- (Προυποθέσεις για ένταξη σε ρύθμιση
      

     
     Αναφορικά με το θέμα της επίλυσης του ιδιοκτησιακού της περιοχής μας θα ήθελα να εισφέρω στην δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει το -από 17 Απριλίου 2014 -νομοσχέδιο του Υπουργείου των Οικονομικών το οποίο αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου http;//www.opengov.gr/minfin.

    Παραθέτω αυτούσια τα δύο πρώτα
    άρθρα του προτεινόμενου Νομοσχεδίου.











    Επειδή η δημόσια διαβούλευση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου λήγει την ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 Μάη του 2104 και εκ των πραγμάτων ο χρόνος είναι περιορισμένος καλώ σε ενεργοποίηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Συλλόγους υποψηφίους Συμβούλους και Περιφερειάρχες ) να στηρίξουν μια πρόταση που θα υποβληθεί .

    ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 50% ΕΔΑΦΙΚΟΥ Η ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΑΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ καθώς οι ίδιοι τα αγόρασαν απ' ευθείας από τους Τούρκους ιδιοκτήτες τους όπως έχει διατυπωθεί  και θεμελιωθεί όχι μόνο ιστορικά αλλά και νομικά.

    Τέλος θα ήθελα να επισημάνω το ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ του θέματος ειδικά ως προς τον όρο της παραγράφου β του 1ου άρθρου ο οποίος θέτει ως προυπόθεση να έχει ασκηθεί αναγνωριστική η καταψηφιστική αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι την έναρξη ισχύος του πάρα πάνω Νόμου.

    Γεώργιος Σαραβάνος
    Υποψήφιος Δ.Σύμβουλος
    Νέος Δήμος - Νέο Ξεκίνημα.