Περιοδεία στα χωριά του Κάβο Ντόρο
  •  

    Σίμος Κεδίκογλου: Στόχος να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης στα χωριά της Νότιας Καρυστίας

    Περιοδεία στα χωριά που αποτελούν το «χρυσό δακτύλιο» της Καρύστου, όπως έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος το οδικό δίκτυο της περιοχής, πραγματοποίησε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015.
    Ο βουλευτής επισκέφθηκε όλα τα χωριά του Κάβο Ντόρο ακολουθώντας τη διαδρομή Πλατανιστό, Αμυγδαλιά, Πρινιά, Καλλιανοί-Αγαθό φθάνοντας μέχρι την Κάρυστο, όπου και ενημερώθηκε επιτόπου για την εξέλιξη των εργασιών της επαρχιακής οδού Καρύστου-Αμυγδαλιάς, ενός σημαντικού έργου η ολοκλήρωση του οποίου θα βάλει τέλος στην απομόνωση και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι. Παράλληλα, ενημερώθηκε για το έργο που πρέπει να ξεκινήσει από Πρινιά έως Καλλιανούς. 

     


    Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε την ανάγκη να ασκηθούν έντονες πιέσεις προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στην περιοχή, προκειμένου, σε συνδυασμό και με τις ενέργειες για την ένταξη της Καρύστου στο χάρτη του τουρισμού κρουαζιερόπλοιων μετά την αναβάθμιση του Λιμανιού σε πύλη εισόδου, να γίνει η Νότια Καρυστία τουριστικός πόλος έλξης.
     
    Κατά τις επαφές που είχε ο Σίμος Κεδίκογλου με τους κατοίκους και με φορείς της περιοχής ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι όσον αφορά στην εκμετάλλευση των βοσκοτόπων και την καταβολή της ενιαίας και εξισωτικής ενίσχυσης που καθορίζονται από το ύψος των επιλέξιμων εκτάσεων. 
     
    Ο βουλευτής θα επαναφέρει το ζήτημα για το οποίο είχε ήδη καταθέσει ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθεί ο κτηνοτροφικός κλάδος, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών αλλά και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
     
    Ο Σίμος Κεδίκογλου παρέστη και στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Στύρων τους οποίους και ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που επιτελούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, δηλώνοντας ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.