Σίμος - «Κόκκινη γραμμή η παραμονή της Ελλάδας στην καρδιά της Ευρώπης»
  •  

    «Κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή της Ελλάδας στην καρδιά της Ευρώπης, στον πυρήνα της Ευρωζώνης» υπογράμμισε ο Σίμος Κεδίκογλου και επεσήμανε, ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού με λιγότερες δαπάνες και λιγότερους φόρους.

    Μιλώντας, σήμερα, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη άφησε σαφείς αιχμές κατά της Κυβέρνησης για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της και την πολιτική που ακολουθεί όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τόνισε, ότι είναι η ώρα για εθνική συνεννόηση, καθώς βρισκόμαστε μεταξύ μίας κακής συμφωνίας και μίας χείριστης χρεοκοπίας και αυτό που προέχει είναι να δούμε, ποια είναι η θέση της Ελλάδας και ποιο το συμφέρον της. 

    Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε, αστεία τα όσα προτείνονται για 350 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες και ιδιαίτερα από τη φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων, από μία αγορά που έχει τζίρο 170 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, σχολίασε την τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας, ότι ίσως πρέπει να λειτουργούν το πολύ δύο τηλεοπτικά κανάλια, διερωτώμενος τι θα απογίνουν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι των καναλιών που θα κλείσουν. 
     
     

     
    Αναφερόμενος, τέλος, στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους Πολιτικούς Αρχηγούς είπε, ότι είναι καλύτερα να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και ακόμα περισσότερο να ενημερωθεί ουσιαστικά η Βουλή.