Σ. Κεδίκογλου: Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει εθνικό.
  •  

     

    «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας πως έκαναν το χρέος τους απέναντι στην πατρίδα, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον και στέλνοντας ισχυρότατο μήνυμα προς την Ευρώπη, το οποίο είχε άμεση ανταπόκριση.

    Ο βουλευτής μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Μega” κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει το αντίστοιχο πνεύμα ευθύνης προς την πατρίδα, διαμηνύοντας, παράλληλα, πως η στήριξή τους δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη από τη στιγμή που η Κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίσει τη θέση της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορεί ό,τι είναι ευρωπαϊκό να το ψηφίζει η Κυβέρνηση με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης και τα καθεστωτικά νομοσχέδια να τα περνάει με τη δική της πλειοψηφία». 

    Όσον αφορά στην εσωκομματική ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί για το πώς θα καταφέρει ο κ. Τσίπρας να ελέγξει το κόμμα του και για το αν θα διενεργηθούν εκλογές τόνισε : «στην κυβερνητική πλειοψηφία θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην κοιτάνε πως θα κρατήσουν την έδρα τους. 

    Πρέπει να αναλογιστούν το κακό που θα συμβεί στην Ελλάδα στην περίπτωση που το εσωτερικό πρόβλημα της Κυβέρνησης γίνει εθνικό». και κατέληξε: «το παν είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας ,αν αυτό δεν επιτευχθεί δεν θα έχει καμία σημασία ποιος θα είναι στην Κυβέρνηση»