Επισκέψεις Σίμου σε ΟΛΝΕ, Λιμεναρχείο, Επιμελητήριο, και Δήμο Χαλκιδαίων
  •  

    Ο Σίμος Κεδίκογλου συνόδευσε τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ Κώστα Σκρέκα σε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και παραγωγικών τάξεων κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, στη Χαλκίδα.

    Αρχικά, επισκέφθηκαν τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, όπου έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Θανάση Τσέργα για τον κεντρικό σχεδιασμό, τις αρμοδιότητες και τις επενδύσεις εκσυγχρονισμού, ενώ επισημάνθηκε η σημαντική αρωγή των πρώην Υπουργών Σίμου Κεδίκογλου, Κώστα Σκρέκα, καθώς και του Κωστή Μουσουρούλη για τη δημιουργία του ΟΛΝΕ, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου: « είναι ο πρώτος και μόνος Οργανισμός Λιμένων σε ελληνικό Νομό, που επέτρεψε την απορρόφηση για λιμενικά έργα στην Εύβοια πάνω από το μισό εθνικό προϋπολογισμό, αποτελώντας πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Οργανισμού».

    Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, όπου είχαν συνάντηση με τον Λιμενάρχη κ. Μοίρα και  ακολούθησε σύσκεψη με φορείς στο Επιμελητήριο της Εύβοιας. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιτίας της  έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, του μη σταθερού φορολογικού συστήματος, της μη αποπληρωμής επενδυτικών προγραμμάτων και της αβεβαιότητας που επικρατεί και παράλληλα κατέθεσαν προτάσεις για τη στήριξη της απασχόλησης και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Μετά το πέρας της σύσκεψης ακολούθησαν επισκέψεις στο Δήμο Χαλκιδέων, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. 

    Το πρόγραμμα της περιοδείας ολοκληρώθηκε με ανοιχτή  συνεδρίαση, στο Γυμνό παρουσία στελεχών της ΔΗΜ. ΤΟ Αμαρύνθου – Ερέτριας.