Σίμος Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση βάζει τον Τομέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στα «επείγοντα».
  •  

    «Αναστάτωση προκαλεί στους εργαζόμενους, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και στους κατοίκους της Νότιας Καρυστίας η συνεχής υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ».

    Αυτό υπογραμμίζει ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ Ξανθό, αναφέροντας, ότι ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα έπρεπε άμεσα να κινηθεί προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των απαιτήσεων των πολιτών για υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας, περίθαλψης και φροντίδας, όχι μόνο δεν το πράττει, αντίθετα ακυρώνει κάθε ενέργεια που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

    Παράλληλα, ζητά την άμεση στελέχωση της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Καρυστίας με μόνιμο προσωπικό σε 24ωρη βάση, προκειμένου το Νοσοκομείο της Καρύστου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του.

    Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: 

    «Αναστάτωση προκαλεί στους εργαζόμενους, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και στους κατοίκους της Νότιας Καρυστίας η συνεχής υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Και ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα έπρεπε άμεσα να κινηθεί προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των απαιτήσεων των πολιτών για υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας, περίθαλψης και φροντίδας, όχι μόνο δεν το πράττει, αντίθετα ακυρώνει κάθε ενέργεια που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων. 

    Παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλισθεί η ενίσχυση των δομών του ΕΚΑΒ στην Εύβοια και είχαν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για την κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού πληρωμάτων ασθενοφόρων σε όλους τους τομείς του ΕΚΑΒ εντούτοις φαίνεται πως η παρούσα κυβέρνηση βάζει τον Τομέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στα «επείγοντα».

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του ΕΚΑΒ στο Δήμο Καρύστου, όπου Δημοτική Αρχή και κάτοικοι εκφράζουν έντονες αντιδράσεις για τη συνεχή υποβάθμιση του ΕΚΑΒ στο Δήμο Καρύστου, μιας περιοχής που εκτείνεται σε δύσβατο ορεινό όγκο και είναι απομακρυσμένη από τη Χαλκίδα με απόσταση από τα χωριά του Κάβο Ντόρο έως και 6 ώρες. 

    Όπως αναφέρουν στη διαμαρτυρία τους οι βάρδιες που καλύπτονται σήμερα, είναι 28 αντί 93 (δηλαδή μία βάρδια την ημέρα) γεγονός που καθιστά απαγορευτική την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων και επειγόντων περιστατικών. Εκτός αυτού και τα δύο οχήματα που διαθέτει η υπηρεσία χρήζουν συντήρησης.

    Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να στελεχωθεί η υπηρεσία του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό σε 24ωρη βάση, ώστε το Νοσοκομείο Καρύστου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του»;