Σίμος Κεδίκογλου: «Μία κυβέρνηση είναι όλων των Ελλήνων και όχι του κοινού της»
  •  

     

    Η κοινωνία πρέπει να βγει ενωμένη από την κρίση, δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου , ενώ απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κα Σβίγγου τους προέτρεψε να αντιληφθούν, ότι είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι του «κοινού» της.

    Με αφορμή την αντιπαράθεση σχετικά με την επιβολή κλιμακωτού ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το σάλο που προκάλεσε η δήλωση του Υπουργού Παιδείας κ Φίλη για «πενταροδεκάρες» ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχείς αναφορές που κάνουν κυβερνητικά στελέχη στον ταξικό χαρακτήρα των όσων γίνονται και για την «ταξική ψήφο που τους κράτησε στην εξουσία», λέγοντας πως θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι η μεσαία τάξη στην οποία δίνουν τη χαριστική βολή εξαφανίζεται.

    Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», μεταξύ άλλων, τόνισε: «Σταματήστε να βλέπετε σαν ταξική πάλη τα πάντα. 

    Αυτή η αλλεργία που έχετε απέναντι στον ιδιωτικό τομέα αγγίζει τα όρια του ανεξήγητου, γιατί είναι χωρίς αποτέλεσμα. Πάτε να φορολογήσετε κάτι, που αν φορολογηθεί θα εξαφανιστεί ως προϊόν. 

    Επιπλέον δεν θα έχετε και τα έσοδα που θέλετε, ενώ θα οδηγηθούν στην ανεργία εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα και επίσης θα επιβαρυνθούν οι οικογένειες». 

    Παράλληλα, υπενθύμισε δηλώσεις του κ. Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι δεν θα επιβληθεί φόρος στην ιδιωτική εκπαίδευση και επεσήμανε ότι, τελικά, δεν είναι τυχαίο που η ιδιωτική εκπαίδευση βρέθηκε στο στόχαστρο, αναφέροντας, ότι οι ιδεολογικές διαφορές που έχουν με το ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθύτατες. 

     Ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε Ιδιαίτερη αναφορά σε συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν καταθέσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αναζητάνε νέους φόρους για να αποφύγουν την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. 

    Εμείς θέλουμε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ με το Δημόσιο να κρατάει ένα ποσοστό 33% για να μπορεί να μπλοκάρει αποφάσεις που είναι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Το ζητούμενο είναι ότι εκτός από αυξήσεις φόρων τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού τον πετυχαίνεις και με περικοπές δαπανών. 

    Εμάς το μείγμα ήταν 55% φόροι και 45% μειώσεις δαπανών. Εσείς το έχετε κάνει 90% φόροι».