«Εγγυητής της ενότητας της ΝΔ είναι η Κοινοβουλευτική της Ομάδα»
  •  

    «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας επιεικώς ατυχέστατο το γεγονός, ότι οδηγήθηκαν σε αναβολή της εκλογικής διαδικασίας. 
    Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα της προσέλευσης φάνηκε, ότι το είχαν κερδίσει και κάλεσε τους τέσσερις υποψήφιους να διαφυλάξουν το επίπεδο της αντιπαράθεσης, υπογραμμίζοντας: «πρέπει να είναι πολιτική κόσμια αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων, είναι το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας». Παράλληλα, τούς ζήτησε να δεσμευθούν, ότι δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις του αποτελέσματος και ότι την επομένη των εκλογών ο μεν νικητής θα είναι μεγάθυμος και οι δε ηττημένοι θα στρατευθούν μαζί του.
    Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, επίσης, ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα του κόμματος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «εγγυητής της ενότητας της ΝΔ είναι η Κοινοβουλευτική της Ομάδα».
    Ερωτηθείς στη συνέχεια σχετικά με την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, όπως το ασφαλιστικό απάντησε: «οι πολίτες απαιτούν από τον πολιτικό κόσμο να συνεννοηθεί,  συναίνεση, όμως, δεν μπορεί να γίνεται a la carte. Δεν μπορεί να έρχεται η κυβέρνηση και να λέει θέλω συναίνεση σε αυτό το ζήτημα, που έχω πρόβλημα π.χ το ασφαλιστικό. Για να μπορέσει να υπάρξει συνεννόηση τα βάρη αυτά πρέπει να κατανεμηθούνε, πρέπει να δούμε πως τα κατανέμουμε, γιατί εμείς για παράδειγμα θέλουμε περικοπές δαπανών, εμείς πιστεύουμε, ότι αυτά τα επιπλέον φορολογικά βάρη  στους αγρότες δεν βγαίνουνε. Είναι αναγκαίο να περικόψεις διαρκείς αιμορραγίες, όπως για παράδειγμα η βιομηχανία ζάχαρης. Επειδή τα ισοδύναμα κοντεύουν να γίνουν το καινούργιο σύντομο ανέκδοτο θα πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση να αναζητεί και νέα ισοδύναμα». 
    Αναφορικά με το ερώτημα ποιές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού δήλωσε: «Πρέπει να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες της οικονομίας μας και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Τα λεφτά δεν φτάνουνε για όλα. Για  να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το ασφαλιστικό και να έχουμε και αξιοπρεπείς συντάξεις πρέπει από κάπου αλλού να κόψουμε. Για να δημιουργηθούνε θέσεις εργασίας δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η φοροκαταιγίδα, πρέπει να αλλάξουμε συνταγή, να πάμε σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και σε περικοπές δαπανών, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση της Μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποτρέψει».