Σίμος: «Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας»
  •  

    Τον κίνδυνο για μία ακόμα φορά να μάς προσπεράσουν οι εξελίξεις, καθώς η Ελλάδα δεν συμμετέχει  στη νέα συζήτηση  που γίνεται  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου δημιουργούνται ήδη  δύο κύκλοι και υπάρχει τάση για ένα στενό  πυρήνα και ένα χαλαρότερο ευρύτερο πλαίσιο επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου,υπενθυμίζοντας παράλληλα, ότι το Φεβρουάριο του 2015, εάν είχαν καταφέρει να κλείσουν τη συμφωνία, τότε οι δανειστές δεν θα ζητούσαν  αυτά που ζητάνε σήμερα.
    Μάλιστα, υποστήριξε ότι σε αυτές τις συζητήσεις φαίνεται πως  συμμετέχει μόνο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

    Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο Σίμος Κεδίκογλου στηλίτευσε την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί λέγοντας χαρακτηριστικά,  ότι δεν μπορείς να  προσεγγίσεις σωστά το πρόβλημα με το να επιλέγεις να κόψεις το χέρι όλων με το σκεπτικό,  ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος κλέφτης ανάμεσα. Τόνισε, επίσης, ότι οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν δεν είναι εύκολες και πρόσθεσε, ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι  για να επιτευχθεί αυτό  πρώτη προϋπόθεση είναι να μπορέσουν να προσφέρουν ένα σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές. Όπως είπε: «Δεν είναι μόνο οι περικοπές συντάξεων και  η αύξηση των φόρων. Υπάρχουν οι περικοπές δαπανών  και οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούμε να έχουμε παθογόνες  βιομηχανίες που στοιχίζουν εκατό εκατομμύρια το χρόνο στον ελληνικό λαό».

    Αναφερόμενος στη συνέχεια στις κινητοποιήσεις των αγροτών υπογράμμισε, ότι σαφώς και κατανοούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καθώς τα 450 εκατομμύρια που υπολογίζει η κυβέρνηση να πάρει  από τους αγρότες δεν υπάρχουν, ωστόσο, τους ζητάνε να μην κόψουν την Ελλάδα στα δύο. Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε: « Μήπως πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και πρέπει να προσέξουμε να μην βυθιστεί; Χρειάζεται δίκαιη κατανομή των βαρών.  Ο  καθένας στο βαθμό που του αναλογεί έχει τις ευθύνες του».