Αυτός είναι ο δρόμος της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης για την Καρυστία και όχι τα ενεργειακά βιομηχανικά πάρκα

  •  
    Ο τουρισμός αποτελεί ένας από τους ταχύτερα. αναπτυσσόμενους κλάδους και ένας από τους ισχυρότερους. διαμορφωτές της αειφόρου ανάπτυξης στο κόσμο, και μέσο μόνο αυτής θα πρέπει να στηριχθεί στρατηγικά η τουριστική ανάπτυξη της Καρυστίας, και όχι απο τα τερατώδη ενεργειακά βιομηχανικά πάρκα που στήνονται στη περιοχή αναφέρει ο συντοπίτης μας Παναγιώτης Αντωνιάδης, σημειώνοντας ως παραδείγματα τα παρακάτω:
    1..............................................................................................................................

    Ανακαλύψτε την Κέα με την βράβευση της Europa Nostra !
    15-16 Σεπτεμβρίου 2017

     
    Με αφορμή την πανευρωπαϊκή διάκριση της ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου της Καρθαίας στην Κέα  με το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά / βραβείο Europa Nostra 2017,  η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σας δίνει την ευκαιρία να  συμμετάσχετε και εσείς για να ανακαλύψετε το πανέμορφο αυτό νησί των Κυκλάδων. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από την κορυφαία αρχαιολόγο κα. Τ. Πανάγου, της Εφορείας Αρχαίων Κυκλάδων, και συντελεστή του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης της Αρχαίας Καρθαίας και του Πύργου της Αγίας Μαρίνας στην αποκατάσταση του οποίου πρωτοστάτησε η ΕΛΛΕΤ. 

    2................................................................................................................................

    Ανοιχτή πρόσκληση σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο για τα εγκαίνια των «Μονοπατιών Πολιτισμού» στην Επίδαυρο! 
    σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 

    Με ανοιχτή πρόσκληση σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο στο μονοπάτι γύρω από το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Δήμος Επιδαύρου εγκαινιάζουν το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο, την 5η Αυγούστου 2017, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

    Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, και ώρα 18:00 με προσκεκλημένους για μικρές εισηγήσεις τους: Λ. Κονιόρδου, Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σ. Φάμελλο, Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Α. Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος, Β. Θεοδωρόπουλο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών κ.α. 

    Ο περίπατος, διάρκειας 1 ½ ώρας περίπου, θα ξεκινήσει στις 18:45 ακριβώς από το Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο οδηγώντας στο αρχαίο θέατρο, στα βήματα των αρχαίων θεατών. Στη διάρκειά του δρώμενα - έκπληξη από την τοπική κοινωνία θα κρατήσουν συντροφιά στους περιπατητές!

    Το Πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μας φέρνει κοντά στην ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον μας, αξιοποιώντας ένα σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς των προγόνων μας – αρχαία μονοπάτια που ένωναν πόλεις και χωριά μεταφέροντας πλούτο και πολιτισμό!

    Με τη συνεργασία του Δήμου κάθε περιοχής και της τοπικής κοινότητας, με μελετημένη επιλογή διαδρομών, δίγλωσση σηματοδότηση και επικοινωνία, τα μονοπάτια γίνονται πάλι προσβάσιμα και ελκυστικά, ενώ τονώνουν την τοπική οικονομία, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τον πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές της χώρας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

     
    Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο υλοποιείται στην Επίδαυρο με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και περιλαμβάνει την σηματοδότηση μια σειράς 8 διαδρομών, περιπατητικών και ποδηλατικών, που δίνουν στον περιπατητή τη δυνατότητα να βιώσει τα αξιοθέατα της περιοχής, στα χνάρια του περιηγητή Παυσανία – από το Λυγουριό, τα μυκηναϊκά μονοπάτια και το Ιερό Ασκληπιείου ως Παλαιά Επίδαυρο, την βυθισμένη ρωμαϊκή έπαυλη και το Μοναστήρι της Παναγίας Πολεμάρχας – με έναν τρόπο προσωπικό και ιδιαίτερο!