Καρυστία Οινοποιητική : Καλλιέργεια Παραγωγή Εμφιάλωση & Εμπορία Οίνων.

Πόλη Εταιρεία : Καρυστία  Οινοποιητική ali
Υπεύθυνος Υπεύθυνοι : Γιάννης Πεζάς & Μανώλης Παυλάκης
Νομός Νομός : Ευβοια 
Πόλη Πόλη : Κάρυστος
Πόλη Διεύθυνση : Αλαμανέικα Καρύστου 3χλμ Καρύστου - Χαλκίδος
Πόλη T.K. :  34001 
Πόλη Τηλέφωνο : 22240 22854 
Πόλη Fax : 22240 22854 
Πόλη 
Κινητό : 
mail E-mail :  [email protected]
mail E-mail :  [email protected]
URL Web site:
URL
Κατηγορία : Παραγωγή  Εμφιάλωση & Εμπορία  Οίνων
περιγραφή Περιγραφή:
Το οινοποιείο
Το παραδοσιακό οινοποιείο των Γκίκα και Λεμονιά, που λειτουργούσε ήδη από τη δεκαετία του 1960 στα Αλαμανέικα Καρύστου περνά το 2002 στην ιδιοκτησία της Καρυστίας οινοποιητικής ΕΠΕ.

Οι ιδιοκτήτες Γιάννης Πεζάς και Μανώλης Παυλάκης αποδεικνύουν πώς με πολύ μεράκι ένα παλιό οινοποιείο της περιοχής μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα σε μονάδα σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής, όπου η παράδοση συνδυάζεται με σύγχρονες τεχνικές οινοποποίησης.

Μετά τις αρχές του 2011 το οινοποιείο θα διαθέτει επισκέψιμο χώρο ανοιχτό στο κοινό κατόπιν συνενοήσεως.

Οι ιδιοκτήτες: Συνδυάζοντας φιλία και συνεργασία.

Με ανώτατες σπουδές στο τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιάννης Πεζάς ξεκινά το 1998 την επιχειρηματική δραστηριοποίηση στο χώρο της οινοποίησης εισάγοντας τη σειρά κρασιών Αιγαία και ασχολούμενος αποκλειστικά με τη βιολογική καλλιέργεια.

Το 2002 επεκτείνει τη δραστηριοποίησή του ιδρύοντας την Καρυστία Οινοποιητική.

Απόφοιτος του Χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και με εξειδίκευση στην Οινολογία, ο Μανώλης Παυλάκης διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Οινοποίηση ήδη από το 1981.

Μετά από πολύχρονη συνεργασία με τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Καρύστου, συμμετέχει στην ίδρυση της Καρυστίας Οινοποιητικής ΕΠΕ.

Παράλληλα συνεργάζεται με τη Μυρτώα Οινοποιητική, ιδιοκτησίας κ. Παύλου Καρακώστα και επεκτείνει τις γνώσεις του στις απαιτητικές τεχνικές παρασκευής γλυκού κρασιού.

Ο Αμπελώνας Καρύστου.

Ο αμπελώνας Καρύστου κυριαρχείαται από την ποκιλία Σαββατιανό που εμπλουτίζεται και βελτιώνεται με μαλαγουζιά, Ροδίτη,Grenache blanc, Ασύρτικο.

Στις κόκκινες ποικιλίες συγκαταλέγονται το Merlot,το Cabernet Sauvignon, το Αγιωργήτικο, το Λιάτικο.

Το ξηροθερμικό κλιμα σε συνδυασμό με τους συνεχείς ανέμους συμβάλλουν στην παραγωγή σταφυλιών εξαιρετικής ποιότητας και ιδιαίτερου χαρακτήρα και ευνοούν τη βιολογικη καλλιέργεια και την αποφυγή της χρήσης φυτοφαρμάκων.

Τα προϊόντα μας.

• Ο λευκός και ερυθρός επιταπέζιος οίνος αποτελούν τα κρασιά για το καθημερινό μας τραπέζι με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.
Στο λευκό επικρατεί το Σαββατιανό σταφύλι ενώ στο κόκκινο το Merlot.

• Ο οίνος Αιγαία Λευκό σε γυάλινη φιάλη των 750 και 180ml αποτελεί ένα κρασί με πλούσιο άρωμα και σώμα που παρασκευάζεται από επιλεγμένη μαλαγουζιά βιολογικής καλλιέργειας.

Ο Οίνος Αιγαία ερυθρό από διαλεγμένο Merlot και Cabernet Sauvignon παλαιωμένος για ένα τουλάχιστον χρόνο σε δρύινο βαρέλι είναι ένα ρωμαλέο κόκκινο κρασί σε φιάλη των 750 και 180ml.

• Διατίθενται επίσης: οίνος λιαστός γλυκύς, ξύδι μπαλσάμικο σε πιστή εφαρμογή της μεθόδου της Modena, ξύδι παροδοσικό τρίχρονης παλαίωσης.

• Η εταιρία μας εξειδικεύεται επίσης στην παραγωγή γλεύκους(μούστου).
Το προϊόν θεωρείται αξεπέραστο για την Παραγωγή παραδοσιακού βαρελίσιου κρασιού και εκτιμάται ιδιαίτερα από τους μερακλήδες του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Ωρες λειτουργίας.

Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο 8:30π.μ- 14:00μ.μ & 18:00μ.μ- 20:30μ.μ.