Αρμόδια για το 2ο Δημοτικο Σχολείο Καρύστου ειναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.Υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Αννα Διαμαντοπούλου.
 • Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αρμόδια για τη σχολική στέγη, σε συνεργασία με τις οικείες Περιφέρειες, υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Αννα Διαμαντοπούλου σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

  Το έγγραφο απαντά σε σειρά ερωτήσεων βουλευτών.

  Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αικατερίνη Περλεπέ Σηφουνάκη και του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου Παπαδάκη είχαν υποβάλει ερωτήσεις σχετικά με την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου, ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Ταλιαδούρος για την ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στον Πρόδρομο Καρδίτσας και ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου σχετικά με τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη.

  Αντισεισμικός έλεγχος σχολείων
  «Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων συνεχίζει την έως σήμερα επιτυχή πορεία προσεισμικών ελέγχων με εξέταση επιπλέον 4.200 σχολικών μονάδων - περίπου 9.000 στατικά ανεξάρτητων κτιρίων - τα οποία κατασκευάστηκαν την περίοδο 1960-1986».
  Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων 'Αννας Διαμαντοπούλου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Ταλιαδούρου.
  Η υπουργός διευκρινίζει ότι το νέο πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει δίνοντας προτεραιότητα σε Δήμους της χώρας που ανήκουν σε ζώνη σεισμικής επικινδυνότητας, θα υλοποιηθεί από το επιστημονικό προσωπικό της ΟΣΚ ΑΕ.

  Ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Ταλιαδούρος έχει επισημάνει ότι είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση του προγράμματος προσεισμικού ελέγχου των σχολείων, ο οποίος είχε ξεκινήσει το 2004.
  Ο κ. Ταλιαδούρος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, υπενθυμίζει ότι είχε συσταθεί Επιστημονική Επιτροπή, η οποία συνεδρίαζε κάθε μήνα, με καθηγητές από τα πέντε Πολυτεχνεία της χώρας, καθώς και εκπροσώπους του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
  Προτεραιότητα, όπως έχει υπογραμμίσει ο βουλευτής, είχε δοθεί στον αντισεισμικό έλεγχο 4.700 σχολείων τα οποία είχαν κατασκευαστεί προ του 1959, χωρίς αντισεισμικό κανονισμό, καθώς και σε όλα τα σχολικά κτίρια της Περιφέρειας των Επτανήσων, λόγω της μεγάλης σεισμικής επικινδυνότητας