Προκλητική αδιαφορία για την Εύβοια επιδεικνύει η κυβέρνηση. Σε ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου, βουλευτή Ευβοίας,για την ανασυγκρότηση του δικτύου των Δ.Ο.Υ
 • ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
  Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Προκλητική αδιαφορία για την Εύβοια επιδεικνύει η κυβέρνηση
  Την πλήρη και προκλητική αδιαφορία για τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες αλλά και για την τεράστια υστέρηση υποδομών στην Εύβοια επιδεικνύει η κυβέρνηση με βάση τα όσα απαντά ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς σε ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου, βουλευτή Ευβοίας, υπεύθυνου τομέα ΜΜΕ της ΝΔ για την ανασυγκρότηση του δικτύου των Δ.Ο.Υ και συγκεκριμένα για το εάν ο Νομός θα περιληφθεί σε εκείνες τις περιπτώσεις, που χρήζουν ειδικής μέριμνας, όπως προβλέπει το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής.
  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο υφυπουργός, η Εύβοια και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών, όπως της Ιστιαίας, της Λίμνης , της Κύμης, του Αλιβερίου, της Καρύστου καταδικάζονται στην απομόνωση και την εγκατάλειψη, καθώς είναι βέβαιο πως η κατάργηση των περιφερειακών Δ.Ο.Υ θα οδηγήσει στη διόγκωση σοβαρών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων η δύσκολη, χρονοβόρα και οικονομικά ασύμφορη πρόσβαση στις εκτός των δήμων δημόσιες υπηρεσίες.
  Είναι σαφές, ότι τέτοιου είδους κυβερνητικές επιλογές και σχεδιασμοί θα έχουν ως συνέπεια τον περαιτέρω στραγγαλισμό της οικονομικής δραστηριότητας και εν τέλει τον αφανισμό των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας.
  Η απάντηση έχει ως ακολούθως:
  «Στο τριετές Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής, 2011-2013 που ανακοινώθηκε την 2/5/2011, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, οργανωτικών και λειτουργικών μεταρρυθμίσεων στην οργάνωση και διοίκηση των φορολογικών υπηρεσιών και η μεταρρύθμιση στην οργανωτική δομή των Δ.Ο.Υ., με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.
  Ειδικότερα, με την εν λόγω μεταρρύθμιση θα επιτευχθεί η μείωση του λειτουργικού κόστους, ο περιορισμός του κατακερματισμού των Δ.Ο.Υ και η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για τη δραστηριοποίησή τους στο νευραλγικό τομέα των ελέγχων και τη δημιουργία νέων ευέλικτων μονάδων.
  Στα πλαίσια αυτά, προβλέπεται να διατηρηθεί μία Δ.Ο.Υ στην πρωτεύουσα κάθε νομού και οι υπόλοιπες να αντικατασταθούν με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.
  Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και για το νησιωτικό χώρο.
  Με την προαναφερθείσα αλλαγή στο χάρτη των Δ.Ο.Υ και την εσωτερική αναδιοργάνωση αυτών, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις σημερινές Δ.Ο.Υ θα αξιοποιηθούν καλύτερα με τη μετακίνησή τους στις διατηρούμενες αναβαθμισμένες Δ.Ο.Υ, προκειμένου να εξασφαλισθεί επάρκεια στελέχωσης αυτών και να επιτευχθεί αυξημένη αποτελεσματικότητα.
  Προκειμένου με την αναδιοργάνωση αυτή να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διευρύνεται η δυνατότητα αυτών να διεκπεραιώνουν φορολογικές υποθέσεις εκτός Δ.Ο.Υ, αναβαθμίζονται σημαντικά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και υλοποιούνται πολλές νέες».