Την άμεση αξιοποίηση του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για την αποκατάσταση των ζημιών στη Νότια Καρυστία ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου
  • ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
    Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Την άμεση αξιοποίηση του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για την αποκατάσταση των ζημιών στη Νότια Καρυστία ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου

    Την αξιοποίηση του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για την αποκατάσταση των ζημιών στη Νότια Καρυστία ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί τίποτα από όσα μας οφείλονται με αποτέλεσμα να πληρώνουμε τις αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής ολιγωρίας με πρόσφατες τις τελευταίες καταστροφές από τις πλημμύρες στην περιοχή της Καρύστου.
    Ο Σίμος Κεδίκογλου διαβεβαιώνει, ότι θα αγωνιστεί μαζί με τον Δήμαρχο Καρύστου για να διεκδικήσουν από κοινού όσα χρωστάνε στην Εύβοια και ήδη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας να δοθεί η οικονομική ενίσχυση που αναλογούσε στην Εύβοια για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του 2007.
    Συγκεκριμένα, αναφέρει, ότι αν και συγκεντρώθηκαν περίπου 210 εκ. ευρώ από προσφορές πολιτών, κανένα ποσό δεν διατέθηκε για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών στην Εύβοια, όπως κανένα ποσό δεν δόθηκε και από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Επιπλέον, στο Νομό δεν έγινε τίποτα από όσα είχαν το 2008 ανακοινωθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι θα δρομολογηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών σε 7 πυρόπληκτες περιοχές της χώρας, παρόλο που σε άλλες περιοχές έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες.
    Το πλήρες κείμενο της ερώτησης, που κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου έχει ως ακολούθως:
    «Κανείς δεν ξεχνά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Εύβοια.
    Τις συνέπειες της κρατικής αδιαφορίας για την αποκατάσταση των ζημιών που επέφεραν οι πυρκαγιές αυτές πληρώνουν ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι της Νότιας Καρυστίας όπως φάνηκε και από τις πλημμύρες που αντιμετώπισαν ξανά πριν από λίγες μέρες.
    Πιο συγκεκριμένα, αν και συγκεντρώθηκαν περίπου 210 εκ. ευρώ από προσφορές χιλιάδων πολιτών, δεν διατέθηκε κανένα ποσό για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών στην Εύβοια.
    Κανένα ποσό επίσης δεν διατέθηκε και από τα χρήματα που δόθηκαν ως ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Το 2008 ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα έργα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις 7 πυρόπληκτες περιοχές της χώρας.
    Στην Εύβοια και πάλι δεν διατέθηκε τίποτα από όσα ανακοινώθηκαν αν και από όσα γνωρίζουμε στις άλλες περιοχές όλα εξελίχθηκαν κανονικά.
    Όπως φάνηκε και από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών στην Κάρυστο, η ολιγωρία της Κυβέρνησης κοστίζει, και κοστίζει ακριβά.
    Οι δημόσιες υποδομές θα έπρεπε να έχουν αποκατασταθεί ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, κάτι που δεν έγινε και είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες που είχαν οι πλημμύρες.
    Ωστόσο τα πράγματα δεν διορθώθηκαν και η Κάρυστος ξανά βρέθηκε να μετρά καταστροφές.
    Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :
    1) Γιατί η Εύβοια δεν έλαβε την οικονομική ενίσχυση που της αναλογούσε για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών;
    2) Σκοπεύει να διαθέσει ποσά από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για την αντιμετώπιση των καταστροφών στην Νότια Καρυστία;»