Νοσοκομεία: Η Εύβοια μοιάζει να είναι το εύκολο θύμα
  • Δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου
    για τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου

    «Η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με την τύχη των νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου. Εμπαίζει τους πολίτες της Εύβοιας και δοκιμάζει τις αντοχές μας. Κακώς το κάνει αυτό. Σε αυτό το θέμα είμαστε όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις και αστερίσκους.

    Μήνες τώρα επιχειρούν με διαφορετικούς τρόπους και άλλες λέξεις να πετύχουν την υποβάθμιση των νοσοκομείων σε κέντρα υγείας αντί να τα αναπτύξουν ακόμα πιο πολύ, ώστε να ελαφρύνουν τον φόρτο στο ήδη μικρό νοσοκομείο Χαλκίδας και αντί να αρχίσουν τις εργασίες για το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας και αντί να ολοκληρώσουν το ΕΚΑΒ στην Εύβοια. Χάνουμε αντί να κερδίζουμε. Μας αφαιρούν αντί να μας προσθέτουν. Αν το κάνουν για οικονομία, τους ενημερώνουμε ότι δυστυχώς δεν θα μειωθούν ούτε οι αρρώστιες, ούτε τα ατυχήματα. Θα αυξηθεί η ταλαιπωρία ασθενών και των οικογενειών τους και θα χαθούν ζωές. Και βέβαια θα μειωθεί το αίσθημα ασφάλειας που έχουν οι πολίτες.

    Η Κύμη που «γέννησε» τον Παπανικολάου, χάνει το νοσοκομείο της. Και η Κάρυστος που απέκτησε νοσοκομείο από τις δωρεές των μεταναστών της, το χάνει επίσης.

    Απερίφραστα δηλώνω πως δεν έχω εμπιστοσύνη στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Καλώ όλους σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Η Εύβοια μοιάζει να είναι το εύκολο θύμα σε πολλούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς με τις πολιτικές εκπροσωπήσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα να ευρίσκονται σε νιρβάνα ή ακόμα και σε πλήρη ανυποληψία.»