Κώστας Μαρκόπουλος: «Στην κατεύθυνση στήριξης του πρωτογενούς τομέα είμαστε όλοι μαζί»Η στήριξη της Καρυστίας και των ιδιαίτερων προϊόντων της, αξίζει τον κόπο.
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     
     Κώστας Μαρκόπουλος: «Στην κατεύθυνση στήριξης του πρωτογενούς τομέα είμαστε όλοι μαζί»
     
     Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος παρευρέθη στην Ημερίδα που διοργανώθηκε στο Γιοκάλειο Καρύστου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Καρύστου με θέμα «Η αιγοπροβατοτροφία – μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας. Μια πραγματικότητα – Μια δυνατότητα» την Τετάρτη 20 Ιουλίου. Στο χαιρετισμό του ο κ. Μαρκόπουλος είπε μεταξύ άλλων:
     
    «Συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Δήμο Καρύστου για την Ημερίδα.
    Σε περίοδο μίζερης συζήτησης για την κρίση και απελπισίας μια εκδήλωση θετική για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής παραγωγής έχει θέση. Ο κλήρος και τα κοπάδια είναι μικρά στην χώρα σε σχέση με την ΕΕ και οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι είναι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι.
    Η στήριξη της Καρυστίας και των ιδιαίτερων προϊόντων της, αξίζει τον κόπο. Η έγκαιρη επιδότηση, η αδειοδότηση ποιμνιοστασίων έγκαιρα μέχρι το 2013, ώστε να μην χαθούν περαιτέρω Ευρωπαϊκά χρήματα, και η κτηνιατρική στήριξη ιδιαίτερα για τη μείωση θνησιμότητας των ζώων στη γέννα, είναι από τις επιτακτικές υποχρεώσεις της πολιτείας. 
    Σε κάθε περίπτωση, στην κατεύθυνση στήριξης του πρωτογενούς τομέα είμαστε όλοι μαζί.»
     
     
    Εκ του Γραφείου Τύπου