Ολοκληρώθηκε το 1ο Θερινό Σχολείο στο Μαρμάρι. Τα θερινά σχολεία σαν θεσμός, πέραν των εκπαιδευτικών σκοπών και στόχων που υπηρετούν δημιουργούν στις περιοχές που διοργανώνονται τις προϋποθέσεις
  • Δελτίο Τύπου

    Ο Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με το επιστημονικό σωματείο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών διοργάνωσε το 1Ο Θερινό Σχολείο στο Μαρμάρι.

    Τα θερινά Σχολεία είναι διοργανώσεις όπου παιδιά με ή χωρίς τους γονείς τους μεταβαίνουν σ’ έναν τόπο , διαμένουν συνήθως σε μία ξενοδοχειακή μονάδα και παρακολουθούν θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα κάνοντας διακοπές και διευρύνοντας ταυτόχρονα τους εκπαιδευτικούς τους ορίζοντες.

    Τα θερινά σχολεία σαν θεσμός, πέραν των εκπαιδευτικών σκοπών και στόχων που υπηρετούν δημιουργούν στις περιοχές που διοργανώνονται τις προϋποθέσεις για σταδιακή καθιέρωση της περιοχής ως προορισμός εκπαιδευτικού τουρισμού.
    Ο εκπαιδευτικός τουρισμός ως εναλλακτικός τουρισμός θα μπορούσε να συμβάλλει στην μείωση της εποχικότητας του τουρισμού στην περιοχή μας και να επιφυλάξει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ενίσχυση της τουριστικής αγοράς στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

    Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Καρύστου ξεκίνησε τη διοργάνωση ενός τέτοιου σχολείου με σκοπό την θεσμοθέτηση του και την επέκταση του και σε άλλες εκδηλώσεις με επιστημονικά σωματεία, σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.
    Η περιοχή μας με το ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος, με την μικρή απόσταση από την Αθήνα και το αεροδρόμιο αλλά και με αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτό.

    Το Θερινό Σχολείο που διοργανώθηκε στο Μαρμάρι εκτός από τα παιδιά από άλλα σχολεία, παρακολούθησαν και μαθητές από την περιοχή μας.
    Η συμμετοχή μαθητών της περιοχή μας εξασφαλίστηκε με την ευγενική χορηγία των εταιριών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Ανεμοπύλη ΑΕ και RF ENERGY.
    Η επιλογή έγινε με βαθμολογικά κριτήρια.
    Το πρόγραμμα παρακολούθησαν και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της περιοχής μας.
    Το πρόγραμμα των εισηγήσεων υποστηρίχθηκε από αξιόλογους πανεπιστημιακούς δασκάλους.