Και είναι μόνο η ΑΡΧΗ. Η γεωγραφία της Καρυστίας αλλάζει μια για πάντα. Ξεκινώντας με την εγκατάσταση τον 8 νέων αιολικών πάρκων στην Καρυστία και
  •  

    Ξεκινώντας με την εγκατάσταση τον 8 νέων αιολικών πάρκων στην Καρυστία και άδειων εγκατάστασης για  73 ανεμογεννήτριες η γεωγραφία τις Καρυστίας αλλάζει μια για πάντα. 
    Και είναι μόνο η ΑΡΧΗ για τις υπόλοιπες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για αιολικά πάρκα στην περιοχή και που θα ανεβάσουν τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ πάνω από τα 579MW στην περιοχή από μια μόνο εταιρεία.



    Διαβάζοντας κανείς της κομμένες και ραμμένες μισθωμένες στα μέτρα τον εταιριών μελέτες  όλον αυτόν που επρόκειτο να συμβούν, μόνο ανατριχίλα, θλίψη, αγανάκτηση μπορεί να αισθανθεί. Ετούτο και μόνο φτάνει: δεκάδες χιλιόμετρα δρόμοι μόνο για την μεταφορά των ανεμογεννητριών, υποσταθμοί,εκσκαφές,εκχερσώσεις,ισοπέδωση ολάκερης της περιοχής,μετατρέποντάς την σιγά και σταθερά  σε  βιομηχανική ζώνη

    Η τοπική κοινωνία της Καρυστίας οφείλη να αντιδράσει. Ο Δήμος Καρύστου θα πρέπει να πει το ΟΧΙ όπως και στην περίπτωση ΠΟΑΥ.  Δυναμικά, μπροστά σε αυτό το έγκλημα που επρόκειτο να ύπαρξη, (και ενάντια στα κάθε λογής μικροσυμφέροντα κάποιον αδιαφορώντας πλήρως για το τόπο μας), αλλά και διαψεύδοντας ταυτόχρονα  όλους εκείνους που μιλούν για  επιλεκτικές κινητοποίησής και αντιδράσεις υποβάθμισης της περιοχής.



    Άραγε ο τοπικός πληθυσμός της Νότιας Εύβοιας έχει δικαίωμα παρέμβασης σε ότι συμβαίνει στον τόπο του; Η τοπική κοινωνία της Καρύστου πρέπει να αφυπνιστεί, να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του για το μέλλον του τόπου και όχι μόνο,  το φυσικό πλούτο της περιοχής ..να εναντιωθεί  στην ερημοποίηση της.
    Είναι αρκετό να φανταστούμε τι Καρυστία, το Κάβοντορο το τόπο μας  μετά από 5 χρόνια 10 χρόνια…