Το Σάββατο 29/10/11 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου πλοίου ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ '' στο λιμάνι του Μαρμαρίου.
  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

    Το Σάββατο 29/10/11 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου πλοίου στο λιμάνι του Μαρμαρίου.
    Μιας και το www.e-karystos.gr παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Πανόραμα χθες.
    θα σας παρουσιάσουμε μερικές φωτογραφίες.



    Αρχικά, μόλις ο επιβάτης φτάσει στο πλοίο, συναντά δύο καταπέλτες. Ο ένας χρησιμοποιείται αποκλειστικά απο τους επιβάτες (αριστερός) και ο άλλος (μεσαίος) για την επιβίβαση και την αποβίβαση των οχημάτων.



    Το garage του πλοίου μεγάλο, ικανό να χωρέσει πάνω απο 140 οχήματα. Στο garage επίσης χθες βρισκόντουσαν 10 σημαιάκια εκ των οποίων τα δύο ακριανά ήταν Ελληνικά ενώ τα υπόλοιπα στην μέση αντιπροσώπευαν τα γράμματα P A N O R A M A (Ρapa, Alpha, November, Quebec, Romeo, Alpha, Mike, Alpha). Δεξια και αριστερά του garage υπάρχουν σκάλες οι οποίες οδηγούν στο deck 4, το πρώτο κατάστρωμα κοινοχρήστων χωρών. Υπέροχοι εσωτερικοί χώροι που μέχρι και ένα σύγχρονο πλοίο θα ζήλευε καθώς έχουν ανακαινιστεί πριν από λίγους μήνες.



    Πλούσιοι, φωτεινοί και πολύχρωμοι είναι μερικές απο τις λέξεις που αξίζουν στους εσωτερικούς χώρους αυτού του deck.

    Αρχικά, μόλις ο επιβάτης ανεβαίνει τις σκάλες από το garage του πλοίου, από την πρύμνη συναντά ένα υπέροχο σαλόνι ενώ από την μεριά της πλώρης έναν ακόμη χώρο με άνετες μικρές πολυθρόνες με τραπεζάκια. Στα εγκαίνια του πλοίου, αυτος ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως τραπεζαρία.



    Προχωρώντας προς την πλώρη, συναντάμε έναν χώρο ο οποίος χθες χρησιμοποιήθηκε ως μπουφές. Προχωρώντας κι άλλο λίγο προς την πλώρη συναντάμε το μαγαζάκι του πλοίου το οποίο περιέχει διάφορα προϊόντα, κυρίως από την Εύβοια ενώ δίπλα του υπάρχουν μερικοί ακόμη καναπέδες και μερικά τραπεζάκια.
    Προχωρώντας πρως την πλώρη συναντάμε έναν ‘προθάλαμο’ του πλώριου σαλονιού. Σε αυτόν τον ‘προθάλαμο’ βρίσκονται τα deck plan του πλοίου. Στο πλωριό σαλόνι τελέστηκε χθες ο αγιασμός του πλοίου.



    Έπειτα από τον αγιασμό του πλοίου, βρίσκουμε την ευκαιρία για μια περιήγηση τους εξωτερικούς χώρους. Σχετικά λίγοι θα λέγαμε όμως δίνουν την ευκαιρία σε κάποιον ταξιδιώτη να χαλαρώσει και να απολαύσει την θάλασσα. Αυτή είναι η θέα προς την πλώρη.



    Ανεβαίνουμε ένα ακόμη deck και οδηγούμαστε στο deck 5 στο οποίο βρίσκονται οι τσιμινιέρες του πλοίου.




    Προχωρώντας προς την πλώρη συναντάμε μία σκάλα η οποία οδηγεί στην γέφυρα του πλοίου.



    Από την σκάλα αυτή, στα δρομολόγια του πλοίου, θα απαγορεύεται η είσοδος στους επιβάτες αλλά λόγω των εγκαινίων, η πρόσβαση ήταν ελεύθερη. Η θέα από την δεξιά βαρδιόλα του πλοίου φοβερή. Επίσης πολύ ωραία είναι και η θέα προς την πλώρη. Τέλος, ας δούμε μερικές φωτογραφίες από την γέφυρα του πλοίου η οποία παρα την ηλικία του, διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση.



    Γενικά, το Πανόραμα είναι ένα πλοίο με υπέροχους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους οι οποίοι είναι υπεραρκετοί ώστε κάποιος επιβάτης του πλοίου να απολαύσει το ταξίδι από το Μαρμάρι για την Ραφήνα.



    Τό ΠΑΝΟΡΑΜΑ είναι σίγουρο ότι θά βοηθήσει στήν άνοδο της επισκεψημότητας καί της τουριστικής κίνησης.
    Ολοι οί ομιλητές εύχαρίστησαν τόν όμιλο επιχειρήσεων ''ΚΑΡΝΕΣΗ'' πού χρόνια τώρα στηρίζει όλη τήν Νότια Καρυστία



    Σε λίγες μέρες το ΠΑΝΟΡΑΜΑ ξεκινάει τά δρομολόγια καί του εύχόμαστε καλά ταξίδια.
    Παρακάτω μερικές φωτογραφίες απο τα εγκαίνια του πλοίου.