Το χτεσινό πρωτοσέλιδο των «Νέων» τα λέει όλα. «Οσοι γενούν πρωθυπουργοί όλοι τους θα πεθάνουν, τους κυνηγάει ο λαός για τα καλά που κάνουν»
  • Διδάγματα

     
    Ηθικά διδάγματα:
    *
    1) Αυτοί που επί 40 χρόνια μας «σώζουν» ένας - ένας, τώρα θα μας «σώζουνε» παρέα!
    *
    2) Στη δημοκρατία τους οι εκλογές είναι «επικίνδυνες» και τα δημοψηφίσματα «κόλπο» επικοινωνιακό.
    Υπάρχει ένας τομέας, όμως, όπου το δικαίωμα του λαού να ψηφίζει και να αποφασίζει δεν πρόκειται να του το στερήσει κανείς: Στη Γιουροβίζιον!
    *
    3) Στη δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των φίλων τους, στη δημοκρατία των πλουτοκρατών και των μονοπωλίων, ο λαός μπορεί να επιλέγει ελεύθερα ό,τι θέλει, όποιο κόμμα θέλει, όποιον...
    πρωθυπουργό θέλει.
    Και αφού ο λαός «αποφανθεί» (σσ: «ελεύθερα», φυσικά...) μετά έρχονται αυτοί, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι φίλοι τους, παζαρεύουν μεταξύ τους και - «δημοκρατικότατα» - καταλήγουν στον «κατάλληλο» (τραπεζίτη, «τεχνοκράτη», πολιτικό) για να μας κυβερνήσει!
    «Οσοι γενούν πρωθυπουργοί
    όλοι τους θα πεθάνουν,
    τους κυνηγάει ο λαός
    για τα καλά που κάνουν»
    ***
    Το χτεσινό πρωτοσέλιδο των «Νέων» τα λέει όλα.
    Αλλά είναι τόσο μεγάλη η χαρά των εκδοτικών συγκροτημάτων, είναι τόση η ικανοποίησή τους από τη μετεξέλιξη του δικομματισμού σε «μονοκομματισμό», που μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούμε:
    Αφού, όπως βλέπουμε, ο ΔΟΛ αδημονούσε για το πότε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα συγκυβερνήσουν αυτόν τον τόπο,
    τότε,
    μήπως όλα αυτά τα χρόνια, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, εκείνα τα περί «μάχης», «διαπάλης», «διαφορών» και «αγεφύρωτων αντιθέσεων» μεταξύ του «φωτός (ΠΑΣΟΚ) και του σκότους (ΝΔ)»
    ήταν παραμύθια;...
    ***
    Ο εξ αριστερών στη φωτογραφία είναι ο κ. Παπανδρέου.
    Ο άνθρωπος που όλη την περασμένη βδομάδα έλεγε ότι «τον πολεμούν τα συμφέροντα» και κυρίως οι... τραπεζίτες.
    Οτι ο κ. Παπανδρέου έχει τεθεί στο στόχαστρο των... τραπεζιτών ειπώθηκε - από τον ίδιο - στο υπουργικό συμβούλιο, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, μέχρι στο... «Τουίτερ» του το έγραψε ο κ. Παπανδρέου.
    *
    Ο εκ δεξιών στη φωτογραφία είναι ο κ. Παπαδήμος.
    Ενας εξ εκείνων που εμφανίζονται ως οι νέοι «σωτήρες» της Ελλάδας, υπέρ των οποίων «παραμερίζει» ο κ. Παπανδρέου.
    Φυσικά, ο κ. Παπαδήμος είναι... τραπεζίτης. Πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
    Ανεξάρτητα από την κατάληξη του θέματος της πρωθυπουργοποίησης του κ. Παπαδήμου, τα προηγούμενα γεννούν ορισμένες απορίες.
    Τι να υποθέσουμε λοιπόν;
    Οτι τελικά οι τραπεζίτες δεν «πολεμούσαν» και τόσο πολύ τον κ. Παπανδρέου και ότι ο κ. Παπανδρέου παρεξήγησε;...
    Οτι όντως τον «πολεμούσαν» και ότι τελικά ο κ. Παπανδρέου ενέδωσε;...
    'Η μήπως ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είχε και δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους τραπεζίτες, με συνέπεια το παπατζηλίκι να μην έχει διάρκεια ζωής ούτε για λίγα 24ωρα πλέον;...

    Ο μεν ένας - Παπαδήμος - της ΕΚΤ. Ο άλλος - Ρουμελιώτης - του ΔΝΤ. Η τρόικα πρέπει να είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη με τις υποψηφιότητες...
    *** 
    Σπάνια μια δήλωση πολιτικού ηγέτη επιβεβαιώνεται τόσο σύντομα και με τόσο απόλυτο τρόπο.
    Ο κ. Σαμαράς το βράδυ της Παρασκευής, μετά την ομιλία Παπανδρέου κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφώνησε εκείνο το μεγαλειώδες:
    «Οι μάσκες έπεσαν».
    Αλλά ήταν από εκείνη ακριβώς τη στιγμή που στα παρασκήνια ξεκινούσε και η τελική φάση των κομπρεμί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
    Ηταν από εκείνη ακριβώς τη στιγμή που άρχιζαν και οι τελικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Σαμαρά και Παπανδρέου για το πώς θα κάνουν τη δουλειά «από κοινού».
    Τώρα, μετά τη γνωστή σε όλους κατάληξη, τώρα που οι «δυνάμεις του σκότους» ενώθηκαν με «τις δυνάμεις της καταστροφής», τώρα που «η επάρατος δεξιά» ενώθηκε εις κυβερνητικήν σάρκαν με το «κόμμα του Τιτανικού», τώρα που ο κ. Σαμαράς ο οποίος «δεν θα συναινούσε ποτέ στο λάθος» συναίνεσε σε όλα τα προηγούμενα και σε όλα τα επόμενα Μνημόνια,
    ναι, είναι γεγονός:
    «Οι μάσκες έπεσαν»!

    Γράφει:
    ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ μοντάζ Γρέκι