Θέση Γιάννη Λιονάκη Για Ιχθυοκαλλιέργειες Νότια Εύβοια. Με έκπληξη αλλά και θλίψη διαπίστωσα ότι παρουσιάζομαι ως ο υπαίτιος μιας μελλοντικής υποβάθμισης μιας
  • Επισκεπτόμενος την Κάρυστο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε -στο πλαίσιο των συναντήσεων με μέλη του Επιμελητηρίου και επιχειρηματίες του νομού- ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου για το Ε.Β.Ε.Ε, διαπίστωσα και προσωπικά ότι όχι μόνο έχω πέσει θύμα παραπληροφόρησης αλλά και κατασυκοφάντησης σε σχέση με επαπειλούμενη εγκατάσταση ιχθυοακαλιεργειών στην Καρυστία.

    Με έκπληξη αλλά και θλίψη διαπίστωσα ότι παρουσιάζομαι ως ο υπαίτιος μιας
    μελλοντικής υποβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας αλλά και του “θράσους” που προφανώς επέδειξα να αμφισβητήσω την απερχόμενη διοίκηση και να διεκδικήσω να αλλάξω την ανυπαρξία  και την απραξία του Επιμελητηρίου.

    Η άποψή μου για τον τουριστικό χαρακτήρα της Καρυστίας και των τεράστιων δυνατοτήτων ανάπτυξης της για τις οποίες δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό από πλευράς Επιμελητηρίου είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη…

    Η συμμετοχή μου στον Φορέα διαχείρισης ΠΟΑΥ έγινε για να προστατευτεί  και όχι για να καταστραφεί η περιοχή.

    Ο χωροταξικός σχεδιασμός της κεντρικής εξουσίας περιγράφει μια μεγάλη περιοχή ως δυνητική δυνατότητα τοποθέτησης κλουβιών από το Αλιβέρι μέχρι την Κάρυστο..

    Η έγκαιρη ωστόσο δημιουργία του φορέα διαχείρισης και ο με νόμο καθορισμός των τεσσάρων ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργειών ως μοναδικών τόπων ύπαρξης ιχθυοκαλλιεργειών, διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τους κατοίκους της Καρυστίας ότι δεν θα έρθουν ξένοι επιχειρηματίες και μεγάλα συμφέροντα να αλλοιώσουν το χαρακτήρα της περιοχής και να θίξουν τα συμφέροντα των κατοίκων της που συμβαδίζουν με την τουριστική ανάπτυξη και την παραθεριστική κατοικία.

    Οι σημερινές εγκαταστάσεις στην περιοχή είναι αρκετές και δεν χωράνε άλλες.

    Δεσμεύομαι προσωπικά ότι με τη συμμετοχή μου στην ΠΟΑΥ δεν θα τοποθετηθεί ούτε μια νέα εγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή…

    Αυτή είναι η αλήθεια και τη διατυπώνω δημόσια…στους ανθρώπους της Καρυστίας

    Κάθε άλλη άποψη που διατυπώνεται οφείλεται είτε σε έλλειψη ενημέρωσης-για την οποία ευθύνομαι και προσωπικά-είτε σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για λόγους που γνωρίζουν όσοι το επιχειρούν!

     Ιωάννης Λιονάκης
    Υποψήφιος Πρόεδρος
    Επιμελητηρίου Ευβοίας