Εγινε η συνάντηση των εκπροσώπων των Εταιριών με τον Δήμο Καρύστου. Οι Εταιρίες είναι διατεθημένες για την καλή συνεργασία και συμμετοχή σε έργα.
  • άρθρο της Σοφίας Κόλλια

    Μόλις γύρισα από τα Καλύβια όπου και έγινε η συνάντηση των εκπροσώπων των Εταιριών με τον Δήμο για να ενημερωθούν για τις αποφάσεις και να γίνει μια κουβέντα όπου θα βρεθεί κοινός τόπος για την καλύτερη και δικαιότερη εξέλιξη όσο αφορά την εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων στην περιοχή μας.

    Θα αναφέρω τα επι μέρους μέρη σε άλλη ανάρτηση, τώρα θα μείνω στις πρώτες εντυπώσεις και περιληπτικά μπορούμε να πούμε ότι.

    1.Οι ιδιοκτησίες θα προστατευθούν με τον καλύτερο τρόπο και δεν θα γίνει καμιά παραπέρα εξέλιξη αν δεν διασφαλισθούν πρώτα από όλα οι κάτοικοι.

    2. Οι Εταιρίες είναι διατεθημένες για την καλή συνεργασία και συμμετοχή σε έργα.

    3. Οι Εταιρίες δίνουν έμφαση και επανειλημμένως τόνισαν το πόσο σημαντική είναι η αποδοχή και η καλή διάθεση απέναντι τους των κατοίκων

    4. Όλοι συμφώνησαν και φάνηκε ξεκάθαρα από τα παραδείγματα που ανέφεραν ότι το Επιχηρείν είναι Τιτάνιος άθλος σε ένα κράτος σαν τον Ελληνικό.

    5 Πρέπει να τονιστεί σχετικά με το καλώδιο μεταφοράς του παραγόμενου ρεύματος, ότι υπάρχουν ορισμένες Εταιρίες που έχουν πάρει άδεια και δικαιούνται την χρήση του. Αυτό σημαίνει πολλά για τις Εταιρίες που δεν έχουν αυτό το δικαίωμα και θα πρέπει να κατασκευάσουν άλλο.

    6. Έχουν κατά καιρούς δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στην επικοινωνία των κατοίκων με συγκεκριμένες Εταιρίες, και καλό θα ήταν ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης να κάνει τις συνεννοήσεις του μέσω Συλλόγων.

    7. Όσο αφορά την περίπτωση του να φύγει μια Εταιρία για τον οποιονδήποτε λόγο, όλες οι υποχρεώσεις και οι συμφωνίες περνάνε στον επόμενο ιδιοκτήτη ως έχουν. Δεν υπάρχει δηλαδή η περίπτωση να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις χωρίς να αναγνωρίζονται όλα όσο οδήγησαν το έργο μέχρι εκεί.

    8.Ότι χρειάζεται για τις εργασίες, ( το ανθρώπινο δυναμικό, τα υλικά και τα μηχανήματα ) θα είναι από τον ντόπιο δυναμικό.

    9. Ανταποδοτικά ωφέλη για τον Δήμο 5%
    και άλλα.

    Πάνω σε μια αναφορά του κ. Τσαγκαράκου Ιωάννη της Εταιρίας Ανανεώσιμες Πηγές Καρυστίας, αναφέρθηκαν προβλήματα στην συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες.
    Ρωτώντας το τι εννοεί, ο κ. Τσαγκαράκος είχε την καλοσύνη να μου διευκρινίσει ότι στο Γιαννίτσι συγκεκριμένα πήγε συγκεκριμένος άνθρωπος να μισθώσει χτήματα ενώ ήξερε ότι οι ιδιοκτήτες ήταν σε συμφωνία με την συγκεκριμένη Εταιρία. Για να τους πείσει δε,χρησιμοποιούσε επιχειρήματα όπως ότι θα γίνουν καταπατήσεις και άλλες εκβιαστικές προσεγγίσεις.

    Σαν πρώτο συμπέρασμα θα μπορούσα να πω ότι πολύ εκτίμησα το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των Εταιριών επανέλαβαν πολλές φορές, Ότι δεν θα ερχόντουσαν αν έβλεπαν ότι η κοινωνία δεν τους θέλει.