Σίμος Κεδίκογλου: «Οι εξαγωγές μας είναι θέμα εθνικής ανεξαρτησίας» Στα δύσκολα καταλαβαίνεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι και στην...
  •  

                                      ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

     

                                     ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

     

                         Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     

    Σίμος Κεδίκογλου: «Οι εξαγωγές μας είναι θέμα εθνικής ανεξαρτησίας»

     

     

    ''Στα δύσκολα καταλαβαίνεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι και στην Ελλάδα θεωρούμε ότι οι Ρώσοι είναι πραγματικοί μας φίλοι  και τώρα τους χρειαζόμαστε''. Αυτό επισήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας, πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνορωσικής Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου μιλώντας στο συμπόσιο «Εξαγωγές Ελληνικών τροφίμων και ποτών στη Ρωσία - Περιφερειακή Συνεργασία», που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει η  πολυτέλεια για να χαθούν άλλες ευκαιρίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά: « οκτώ χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνορωσικής Φιλίας ποτέ δεν είχαμε την επιτυχία που θέλαμε, ανοίγαμε πόρτες που τις αφήναμε να ξανακλείσουν».

     

    Στη συνέχεια σημείωσε ότι η ρωσική αγορά είναι προνομιακή για τα ελληνικά προϊόντα , ωστόσο, ανέφερε πως η αγορά της Μόσχας είναι πλέον κορεσμένη και για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που υπάρχουν στη ρωσική περιφέρεια. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει σχεδιασμός, ώστε να γίνει η κατάλληλη παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών και η  προβολή των ελληνικών προϊόντων κατά την επόμενη επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας , που έχει προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο σε πόλεις εκτός της Μόσχας.

     

    Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, επίσης, τη σημασία που έχει η διακομματική συναίνεση που παρατηρείται όσον αφορά στην ανάγκη ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων, δηλώνοντας με έμφαση πως «οι εξαγωγές μας είναι θέμα εθνικής ανεξαρτησίας».

     

    Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι όσα μνημόνια και να υπογράψουμε και όση εξυγίανση επιβάλλουμε, αν δεν χτυπήσουμε τη ρίζα του κακού της οικονομίας μας, που είναι ότι εδώ και 20 χρόνια η Ελλάδα καταναλώνει περισσότερα απ’ όσα παράγει και εισάγει πιο πολλά απ’ όσα εξάγει, δεν θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, επαναλαμβάνοντας ότι βασικοί άξονες ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας είναι η προσέλκυση των  επενδύσεων και η προώθηση των εξαγωγών.

     

    Σέκερη 1 Αθήνα, τηλ.:2103231127, Fax: 2103847625

     

     simked@parliament.gr

     

    Νεοφύτου 48Γ, 341 00 Χαλκίδα, Τηλ.: 22210 61318, Fax: 2210 61319