Στη Βουλή η μήνυση του γιατρού από την Εύβοια για "εσχάτη προδοσία" για το Μνημόνιο! - Βίντεο
 • Στα πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής κατατέθηκε η μήνυση του γιατρού από την Εύβοια, Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος κατήγγειλε τους βουλευτές που ψήφισαν το Μνημόνιο για "εσχάτη προδοσία".

  Η υπόθεση είχε φτάσει ως τον Άρειο Πάγο από τον γιατρό και παραπέμφθηκε στη Βουλή, η οποία είναι βάσει Συντάγματος αρμόδια να κρίνει για υποθέσεις που αφορούν τα μέλη της - ορισμένοι εκ των πολιτικών που αναφέρονται στη μήνυση έχουν χρηματίσει και υπουργοί, οπότε ισχύει ο αρμόδιος νόμος περί ευθύνης υπουργών.

  Ο κ. Αντωνίου αναφέρει πως γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να βρεθούν 30 βουλευτές για να υπογράψουν ώστε να ασκηθεί δίωξη για "εσχάτη προδοσία", ωστόσο προσθέτει πως "αυτό ουδεμία σημασία έχει γιατί το δικαίωμα αυτό μεταβιβάζεται στις επόμενες Βουλές εσαεί", καθώς πρόκειται για έγκλημα "απαράγραπτο" όπως αναφέρει.

  Ο ίδιος προσθέτει ότι η μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή αφού πέρασε από τρια αυστηρά εισαγγελικά φίλτρα, τα οποία απέρριψαν την αρχική πρόταση της εισαγγελέως για αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

  Η ακανοίνωση βρίσκεται στην σελίδα 42 των Πρακτικών της Ολομελείας και στο χρονικό σημείο 34.50” έως 35.20” των βιντεοσκοπημένων πρακτικών.

  Ο μηνυτής κ. Αντωνίου