Απάντηση Γιώργου Σαραβάνου στον Παναγιώτη Αντωνιάδη.
  • Κύριε Αντωνιάδη
    Αναιρώντας το γιορτινό κλίμα των ημερών είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στα σχόλια σας αναφορικά με τη δημοσίευση του «πόθεν έσχες» του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων αλλά και για το ρόλο στελεχών της μείζονος αντιπολίτευσης στο θέμα των ανεμογεννητριών καθώς εκτός από δημοτικούς συμβούλους είμαι πρόεδρος του υπό σύσταση συλλόγου ιδιοκτητών γης Ν. Καρυστίας.

    Αρχικά συμφωνώ μαζί σας ότι η διαφάνεια αποτελεί μεγάλο ζητούμενο για τη δημόσια ζωή στη χώρα μας γι αυτό δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε με τα αυτονόητα.
    Η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων θα πρέπει να επεκτείνεται σε βάθος χρόνου με σημείο αφετηρίας την πρώτη ανάληψη δημόσιου αξιώματος.

    Αυτό όμως, αφορά και πρέπει να αφορά κυρίως όσους διαχειρίστηκαν ή διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.


    Ωστόσο θέτω στη διάθεση καθενός ενδιαφερομένου τα στοιχεία της περιουσιακής μου κατάστασης εφόσον μου ζητηθούν και δεσμεύομαι ότι θα τα δημοσιοποιήσω από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε ως δημοτική αρχή χωρίς να χρειάζομαι υποδείξεις και πιέσεις.

    Εξίσου σημαντική θα ήταν ωστόσο και η δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» και των κρατικοδίαιτων «στελεχών τύπου» των διάφορων υπουργείων που εξέθρεψαν οι κυβερνήσεις του παρελθόντος αλώνοντας τη χώρα και οδηγώντας την στο σημερινό αδιέξοδο.

    Οι «μισθοφόροι» αυτοί γνωρίζουν καλά το παιχνίδι της σπέκουλας και της δημιουργίας εντυπώσεων , έστω κι αν αγνοούν βασικούς κανόνες σύνταξης και ορθογραφίας.

    Αναφέρεστε , επίσης, σε τρεις τουλάχιστον τσιφλικάδες συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης που κόπτονται να κάνουν την περιοχή εργοτάξιο ανεμογεννητριών.
    Ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και ως πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών γης Ν. Καρυστίας αντιστέκομαι σε αυτή την προοπτική από την πρώτη στιγμή.

    Η ανάπτυξη των αιολικών πάρκων θα πρέπει να έχει ένα σαφές και συμφωνημένο όριο.
    Δεν είναι δυνατό το 50% και περισσότερο της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες να προέρχεται αποκλειστικά από την περιοχή μας, οδηγώντας τη σε τεράστια υποβάθμιση.

    Ταυτόχρονα οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις πρέπει να υλοποιηθούν με σεβασμό στη δημόσια υγεία , στο φυσικό περιβάλλον και στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των συμπολιτών μας.
    Ως προς την κάλυψη δικαστικών εξόδων το Δ.Σ. συμφώνησε να είναι αρωγός όχι για κάθε πολίτη ατομικά αλλά για την προάσπιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος μέσω της νομικής υπηρεσίας του Δήμου όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

    Από την πρώτη στιγμή που συμμετείχα στον αγώνα για την επίτευξη των παραπάνω στόχων διαπίστωσα ότι το κομματικό κράτος , που τόσο πιστά υπηρετείτε , αγνοεί τους πολίτες και τα δικαιώματα τους και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπενδυτών με νομοσχέδια εξπρές.
    Αυτό εξέθρεψε τις βλέψεις των εταιρειών στην περιοχή , αυτό απειλεί να τη μετατρέψει σε απέραντο εργοτάξιο ανεμογεννητριών.

    Βέβαια τους έδωσαν το δικαίωμα και οι προηγούμενοι δημοτικοί άρχοντες που άκριτα απαξίωναν τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους χωρίς μακρόπνοο σχεδιασμό σε τέτοιες μορφές ανάπτυξης και απειλώντας την με αμφιβόλου ποιότητας προγράμματα , στερώντας οποιαδήποτε οικοδομική και τουριστική προοπτική για τον τόπο.

    Μήπως ο «Αμυγδαλέζας» δεν αποτελεί πολιτικό κλώνο του πολιτικού συστήματος που γιγάντωσαν οι Νομάρχες και οι Υπουργοί του ; Παραλείψατε όμως να αναφέρετε ποιος τελικά αποκάλυψε τις ανομίες του...

    Μήπως δεν ήταν ο Πολυχρόνης Πολυχρονίου δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης; Αλλά βέβαια ξέχασα... Είναι και αυτός τσιφλικάς και νέος...

    Εμείς όμως ακριβώς ως νέοι άνθρωποι με αγάπη για τον τόπο μας είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαρέλθουμε τις προσωπικές εμπάθειες κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα μακριά από θεωρίες «κλωνισμού» έστω και αν αυτό οδηγεί ορισμένους στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού.

    Από κάτι τέτοιες πολιτικές και κάτι τέτοια στελέχη τύπου σαν αυτά που περιέγραψα έχει προκύψει ο απολιτικός τύπος ανθρώπου γιατί ακριβώς έχει σιχαθεί τους «πολιτικοποιημένους» .

    Οι μέρες πάντως προσφέρονται για προβληματισμό και γιατί όχι και για ψυχανάλυση, κύριε Αντωνιάδη, όπως άλλωστε σας συμβούλευσαν στο πρόσφατο παρελθόν....

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΝΟΣ

    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

    ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠ/ΣΗΣ