Το δημοτικό συμβούλιο ως ανώτερο όργανο του δήμου επέλεξε η κ. Τούρλα για να απαντήσει στις αναφορές που έκανε ο δήμαρχος στο πρόσωπο της
  • Το δημοτικό συμβούλιο ως ανώτερο όργανο του δήμου και όχι τηλεοπτικά όπως είπε, επέλεξε η κ. Τούρλα για να απαντήσει σχετικά με τις αναφορές που έκανε ο δήμαρχος στο πρόσωπο της σε διαδικτυακό κανάλι.
    Παρά την διαφωνία του δήμαρχου ως προς το αίτημα της αυτό, της επετράπη τελικά να μιλήσει ύστερα από ψηφοφορία του δημοτικό συμβούλιου, στο τέλος της συνεδρίασης.

    Αναφέρθηκε στον απαράδεκτο όπως είπε τρόπο με τον οποίο έγινε η απομάκρυνση της από την θέση της αντιδημάρχου αλλά και τους λόγους αυτής, υπονοώντας ότι αν οι λόγοι που επικαλέστηκε ο δήμαρχος ευσταθούσαν, θα έπρεπε να κληθεί από αυτόν για να δώσει εξηγήσεις.

    Στην αρχική αναφορά της ανάγνωσε το εξώδικο που λόγω απουσίας του δικαστικού επιμελητή δεν μπόρεσε να το επιδώσει την μέρα του συμβουλίου.

    Η επίδοση έτσι όπως μάθαμε έγινε την επόμενη μέρα στις 29/12/2011.

    Διευκρίνισε ότι καμία σχέση δεν είχε με την αναπαραγωγή σχολίων για εμπλοκή του δημάρχου και του αξαδέρφου του Νικόλαου Μανώλη στην υπόθεση Ξυπόλητου.

    Στους λόγους που κατά την γνώμη της έγινε η απομάκρυνση της περιέλαβε:
    Την πρόθεση της να αποχωρήσει στο τέλος του 2011 με τρόπο όπως είπε, διακριτικό κάτι που υπαινίχθηκε ότι το γνώριζε ο δήμαρχος.

    Την δυσαρέσκεια του δημάρχου ως προς την παρέμβαση της προκειμένου να δοθούν στον Πολυχρονίου Χρόνη σύμβουλο της αντιπολίτευσης, οικονομικά στοιχεία του δήμου που είχε ζητήσει 5 μήνες πριν.

    Την διαφωνία της και τις επισημάνσεις που του έκανε ως προς τον τρόπο λειτουργίας του δήμου σε υπηρεσιακό επίπεδο.

    Υπαινιγμό άφησε για διαδικασίες προώθησης του γιου του σε σύμβουλο, συσχετίζοντας τες με υποβάθμιση της προσφορά συμβούλων και συνεργατών του.
    Στην αναφορά της στην ανάρτηση περιουσιακών στοιχείων στο διαδίκτυο τόνισε ότι ήταν μία απόφαση που πήραν όλοι όσοι υποχρεούνταν σε ανάρτηση (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής) υπογράφοντας υπεύθυνες δηλώσεις συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου, για λόγους προσωπικών δεδομένων.

    Όπως ανέφερε, στην ανάρτηση στο διαδίκτυο περιουσιακών στοιχείων αντέδρασε πολύ μεγάλο μέρος των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των βουλευτών για λόγους προσωπικής και οικογενειακής ασφάλειας.

    Όσο αφορά το θέμα των ενστάσεων της στις υπηρεσιακές διαδικασίες έφερε ως ένα παράδειγμα, την τοποθέτηση υπαλλήλου αποφοίτου λυκείου στην θέση του Διευθυντή του Δήμου που προβλέπεται για απόφοιτο ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου και την περίπτωση του προϊσταμένου οικονομικών υπηρεσιών όπου ενώ από την απόφαση δημάρχου με αρ 307/2011 όπως είπε φαίνεται ότι είναι η Τζάλα Ρόζα, στην πραγματικότητα χρέη προϊσταμένης εκτελούσε προφανώς με προφορική εντολή η Αραπάκη Αναστασία.

    Επίσης είπε ότι τώρα δεν υφίσταται καν διευθυντής και προϊστάμενος μιας και η θητεία και αυτών που ο δήμαρχος είχε ορίσει έχει λήξει.

    Ανάφερε ότι σε κάποιες πράξεις τίθεται θέμα νομιμότητας.
    Για την διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών πρότεινε προς το τέλος της τοποθέτησης της, τα δημοτικά συμβούλια και οι συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας, να βιντεοσκοπούνται και να προβάλλονται στο Internet όπως γίνεται και αλλού.

    Επίσης δοθείσης της ευκαιρίας σε αναφορά οικονομικών θεμάτων, πρότεινε να παραχωρηθεί Η/Υ σε χρήση από δημοτικούς συμβούλους για να παρακολουθούν τα οικονομικά του δήμου, μιας και όπως είπε ο δήμος Καρύστου έχει προμηθευτεί σχετικό λογισμικό που το επιτρέπει αυτό.

    Κλείνοντας την τοποθέτηση της είπε:
    «ο Δήμαρχος στο τέλος της συνέντευξής του είπε ότι στο σύνδεσμο διαχείρισης απορριμμάτων νότιας Εύβοιας δεν μπόρεσε να κάνει πράγματα, γιατί υποτίθεται η κ. Μούτσου δεν τον άφηνε και ήταν το μαύρο πρόβατο.
    Βλέπετε κάποιο παραλληλισμό με τη δική μου περίπτωση; Για όσους δεν αντιλαμβάνονται ή κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται εννοώ ότι είπε πως δεν τον άφηνε να κάνει πράγματα η πρόεδρός του».

    Σε προσπάθεια μας εχθές να κάνει κάποια δήλωση στο e-karystos σε σχέση με τα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της.
    Σε σημερινή επικοινωνία που είχαμε μας είπε: «Λυπάμαι που με όλα αυτά δεν αφήνουμε και άλλους ανθρώπους να ηρεμήσουν και να ησυχάσουν.
    Δεν μπορούσα όμως ύστερα από αυτά που είπε ο δήμαρχος και τον τρόπο που επέλεξε να τα ανακοινώσει τηλεοπτικά σε διαδικτυακό κανάλι να μην αναφερθώ σε μερικά πράγματα.»

    Διαβάστε το εξώδικο

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

    ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ


    Με κατάπληξη είδα την εκπομπή στο διαδικτυακό χώρο in-karystos που προβλήθηκε στις 24/12/2011, στην οποία ανάμεσα στα άλλα ψευδή και συκοφαντικά, που αναφέρατε για το πρόσωπό μου είπατε επί λέξει, σχετικά με την υπόθεση δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας, φερόμενου ως εμπλεκόμενου σε υπόθεση ναρκωτικών και τα ακόλουθα:

    «Ορισμένοι ήθελαν να με παρουσιάσουν και να με εμπλέξουν ότι είχα σχέση και πήγα να βοηθήσω. Την ημέρα αυτή είχα συγκεκριμένα ραντεβού με τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και βρισκόμουν στην Χαλκίδα με έναν Καρυστινό δημότη τον Χρήστο τον Βερούχη ο οποίος πήγε για δουλειά δικιά του και είχαμε συνεννοηθεί από την πρώτη ημέρα και πήγαμε παρέα.
    Μόλις έμαθα το τι έγινε του ζήτησα αμέσως την παραίτησή του και δεν είχα σε καμία περίπτωση καμία εμπλοκή.
    Η κα Αντιδήμαρχος ενώ ήξερε ότι ήμουν στην Χαλκίδα για συγκεκριμένες δουλειές αναστάτωσε το Δημαρχείο ότι είχα πάει να βοηθήσω τον χασικλή ή τον χασισέμπορα και τα λοιπά.
    Γι αυτό το λόγο και για πολλούς άλλους να ξέρετε ότι η Αντιδήμαρχος η κα Τούρλα θα είναι μέχρι τέλος Δεκέμβρη, θα την αποπέμψω από το αξίωμά της και αν θέλει και από τον συνδυασμό.»
    Στην ερώτηση δε της κας Κεντιστού «Δήμαρχε είπες ότι κάποιοι ήθελαν να φαίνεται ότι είσαι μπλεγμένος, θα τους κατονομάσουμε Δήμαρχε θα πούμε ποιοι είναι;
    Η απάντηση σου ήταν «τους κατονόμασα ήδη» …. «και όχι μόνο εμένα κατονόμασαν, κατονόμασαν και τον Αντιδήμαρχο και εξάδελφό μου τον Νίκο τον Μανώλη, ότι έχει εμπλακεί σε αυτήν την ιστορία που λέγεται Ξυπόλυτος».
    Σας δηλώνω, ότι σε σχέση με το θλιβερό γεγονός της φερόμενης εμπλοκής δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας σε υπόθεση ναρκωτικών, ουδεμία απολύτως είχα ή έχω εμπλοκή ως προς την αναπαραγωγή σχολίων που αφορούν αυτόν εσάς και τον εξάδελφό σας, όπως ισχυριστήκατε.
    Κατ’ ακολουθίαν, όσα αναληθή αναφέρατε στον άνω διαδικτυακό τόπο και αφορούν το πρόσωπό μου είναι δικές σας και μόνο επινοήσεις προκειμένου να δικαιολογήσετε τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις σας, τις οποίες σπεύδετε να ανακοινώσετε στη συνέχεια συνοδεύοντάς τες με απαξιωτικούς του έργου και της προσφοράς μου χαρακτηρισμούς.
    Ποτέ δεν έκανα το οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με δική σας εμπλοκή στην όλη υπόθεση.
    Είναι δε απορίας άξιον πως εσείς αναφέρατε όλα τα ανωτέρω ψεύδη και πως τάχα αναστατώθηκε το Δημαρχείο από εμένα.
    Από το συγκεκριμένο γεγονός, όπως ήταν φυσικό, δεν αναστατώθηκε μόνο το Δημαρχείο αλλά ολόκληρη η κοινωνία του Δήμου Καρύστου.
    Και αναστατώθηκε γιατί επρόκειτο για ένα πρωτόγνωρο γεγονός, που αφορούσε ένα τοπικά δημόσιο πρόσωπο, με μέχρι σήμερα αξιόλογη δράση στην τοπική κοινωνία.
    Όχι μόνο δεν ενέπλεξα το όνομά σας στην εν λόγω υπόθεση αλλά και έναντι του ιδίου του γεγονότος τήρησα άκρως διακριτική στάση, σεβόμενη, την προσωπικότητα του συναδέλφου μας, το τεκμήριο αθωότητας αλλά και το κύρος του ιδίου του Δήμου μας.
    Περαιτέρω, με την ίδια ως άνω συνέντευξή σας δώσατε εσφαλμένες εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν σχετικά με τις θέσεις μου για την υποχρέωση ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Δήμου, της δήλωσης «πόθεν έσχες».
    Μάλιστα, φροντίσατε να αντιδιαστείλετε τη δική σας άποψη από την δική μου, υπονοώντας απαραδέκτως και προσβλητικά για μένα, ότι ενώ εσείς δέχεστε να αναρτηθούν στο διαδίκτυο τα στοιχεία σας για το «πόθεν έσχες», εγώ δεν δέχομαι διότι έχω, δήθεν, κάτι να κρύψω.
    Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι στην ανάρτηση της δήλωσης «πόθεν έσχες» στο διαδίκτυο αντέδρασε το σύνολο σχεδόν των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των βουλευτών όχι για τον προσβλητικό για μένα λόγο που υπονοείτε αλλά για λόγους προσωπικούς και οικογενειακής ασφάλειας.
    Έτσι, ως είχα δικαίωμα, τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι σύμβουλοι που είχαν την ίδια υποχρέωση, εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας, μιας και η έκθεση μας στο διαδίκτυο είναι και στη διάθεση κάθε κακοποιού – εκβιαστή – αφού είναι προσβάσιμα στους πάντες – τα περιουσιακά μας στοιχεία.
    Για τους λόγους λοιπόν της προσωπικής μας προστασίας και βεβαίως για την προστασία της οικογένειάς μας αποφασίσαμε την μη ανάρτηση. Κατ’ ακολουθίαν τα υπονοούμενα που αφήσατε στην παραπάνω διαδικτυακή σας παρουσία εις βάρος μου, είναι άκρως προσβλητικά και συκοφαντικά.
    Τέλος, σε σχέση με το υπόλοιπο περιεχόμενο της συνέντευξής σας το οποίο αφορά τα πεπραγμένα κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδημάρχου του Δήμου Καρύστου, επιφυλάσσομαι να σας απαντήσω δια ζώσης σε επερχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.
    Και εκεί, μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, θα καταδείξω και το αναληθές και το άδικο της εις βάρος μου κριτικής και επίθεσης.
    Και, βεβαίως θα απευθυνθώ και στους συμπολίτες μου του Δήμου Καρύστου, από τους οποίους αντλώ τη νομιμοποίησή μου και στους οποίους οφείλω να εκθέτω το έργο μου για το καλό του Δήμου μας. Πάντως, δεν είναι σκόπιμο να μειώνετε και να απαξιώνετε τους συνεργάτες σας προκειμένου να προωθήσετε τον γιο σας Ιωάννη Μανώλη στη θέση του συμβούλου σας στο Δήμο, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά σας στην ίδια συνέντευξή σας.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
    Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου.
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την προπεριγραφείσα συμπεριφορά σας.
    Σας ΚΑΛΩ αμέσως με τη λήψη της παρούσης, να ανακαλέσετε τις εις βάρος μου συκοφαντίες, που αναφέρατε την παραπάνω ημερομηνία και στο παραπάνω διαδικτυακό τόπο, άλλως να κατονομάσετε ποίοι σας μετέφεραν όλα αυτά τα εις βάρος μου ψεύδη και συκοφαντίες.
    Άλλως θα ενεργήσω εις βάρος σας τα νόμιμα.
    Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Νικόλαο Ιωαν. Μανώλη, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων αυτή ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως που θα συνταχθεί.
    Κάρυστος, 28 Δεκεμβρίου 2011
    Η εξωδίκως δηλούσα και διαμαρτυρόμενη

    Γεωργία Τούρλα
    Αντιδήμαρχος Καρύστου